Wat een geluk! Deze parfumvrije serie wordt goed verdragen door haar rosacea gevoelige huid

08:24 - 05:02
luistertijd 08:24 - leestijd 05:02

Olay komt binnen de Regenerist lijn met de gloednieuwe serie: de Olay Regenerist Collagen Peptide24. Bestaande uit een serum, oogcrème en een moisturizer, zónder kunstmatige kleurstoffen, parfums en oliën! Ik heb de lijn getest, en dat was een aangename verrassing!

Mijn rosacea-gevoelige huid

Laten we zeggen dat mijn rosacegevoelige huid vóórdat ik Olay ging testen, weer goed onder controle was dankzij speciale cosmeceuticals. Ik was dan ook reuze benieuwd of Olay mijn stabiele huid niet uit balans zou brengen.

Het gaat immers om producten die niet op dit probleem gericht zijn, echter houdt deze nieuwe lijn wel rekening met huidgevoeligheid in het algemeen. Mooi dus. De eerste opsteker is al dat het parfumvrij is!

De kracht van niacinamide

Olay, vroeger Oil of Olay of Oil of Olaz genoemd, is al 69 jaar het welbekende Amerikaanse huidverzorgingsmerk. Hoewel ik het zeer goed kende van naam, had ik het nooit gebruikt. Maar uit mijn jaren in een drogisterij weet ik dat het merk heel veel trouwe gebruiksters heeft. Hoe leuk is het dan dat je het zelf als schoonheidsspecialiste ook eens gaat testen.

Olay is heel geliefd geworden om het gebruik van niacinamide, ofwel vitamine B3. Het was een van de eerste massmarket merken die met wetenschappelijke bewijzen kwam over de bijzondere werkzaamheid van deze uber-multifunctionele stof!

Monique heeft in 2008 nog in een tv-commercial gezeten, toen Regenerist voor het eerst uitkwam. Die commercial is hier nog te vinden😉. Ik weet dat alle vrouwen die BeautyJournaal al jaren volgen niacinamide ook echt op hun werkstoffen-lijstje hebben staan, als een must-have in crème.

collagen peptide

Maar nu de Olay Regenerist Collagen Peptide24 collectie!

 In de nieuwe lijn zit natuurlijk ook lekker veel niacinamide, maar er is meer, want deze lijn richt zich op collageenstimulatie. Om je huid veerkrachtig te houden. Collageen neemt na ons 25ste levensjaar al af. Onze fibroblasten maken met de jaren steeds minder collageen aan en zo wordt deels huidveroudering veroorzaakt.

Peptiden helpen het collageen

Het heeft geen zin om zomaar collageen in een potje te stoppen. Het zal de huid wel hydrateren, maar wat je wilt is collageen stimulatie. Olay heeft daarvoor de oplossing. Het maakt gebruik van peptiden. Dit zijn eiwitten die vooral als boodschappers fungeren en prikkels afgeven aan cellen om hun opdrachten uit te voeren: collageen stimuleren bijvoorbeeld.

Olay gebruikt de palmitoyl pentapeptide-4. Deze peptide is in staat om behoorlijk diep in de huidlagen van de opperhuid door te dringen. De peptide imiteert van nature aanwezige peptiden in de jonge huid voor een zichtbaar verbeterde huidstructuur en remt de afbraak van bestaand collageen. Wat ik over palmitoyl pentapeptide-4 peptide kan vinden, is dat het wel degelijk tegen veroudering werkt dus dat is een pluspunt.

olaz collagen peptide

En nu de test!

Ik begin bij het serum: Olay Regenerist Collagen Peptide24 Serum

Dit serum belooft veel: 24 uur hydratatie, een zachtere huidtextuur en herstel van de beschermende barrière van de huid. Dat laatste is dan vooral te danken aan het beroemde niacinamide. Het is ook in alledrie de producten aanwezig die ik test. Goedzo.

olay regenerist serum

Zoals ik al schreef is niacinamide eigenlijk overal goed voor: het versterkt de huidbarrière, egaliseert de huid – zowel de roodheden als pigment. Ook is niacinamide verantwoordelijk voor die mooie frisse glow en is super tegen ontstekingen en zelfs tegen eczeem.

Olay is altijd royaal met deze werkstof in haar producten. Het staat nu ook 3e op de ingrediëntenlijst, na water en dimethicone.

Luchtig en zacht

Het serum is makkelijk te doseren met het pipetje en het wordt goed door de huid opgenomen. Direct na het aanbrengen voelt mijn huid al heerlijk aan. Als ik dan de crème er overheen aanbreng, geeft dat echt een fijn huidgevoel.

Shop hier online met korting

 

Olay regenerist collagen Peptide24 hydraterende moisturizer

Deze crème bevat veel dezelfde ingrediënten als het serum, en ook isohexadecane. Een stof die de huid verzacht en de huidstructuur verbetert, en dat voel je!

Heel verdraagzaam

De textuur van de crème is vrij luchtig. Dat komt omdat de crème op waterbasis is. Ik ben al erg lang gewend om producten op oliebasis te gebruiken, dus ik vond het interessant om te kijken hoe een crème op ‘good old’ waterbasis zou aanvoelen op mijn huid. Nou prima dus! Leuk om toch ook even iets anders te proberen en te merken dat dat ook werkt!

Gedurende de dag is mijn huid zacht en gehydrateerd. De roodheid op mijn wangen blijft mooi onder controle, en dat is heel fijn.

Als je van actieve cosmeceuticals afkomt omdat je je rosacea onder controle wilde hebben, is dit eerlijk gezegd wel even een heerlijke afwisseling. Het voelt zacht en licht aan, in tegenstelling tot de prikkels van het actieve regime dat ik hiervoor smeerde waarbij je tintelingen voelde en volle substanties ervaarde.

 Heerlijk om te pauzeren met deze crème

Een pauze voor je huid is prima. Hoewel Olay een stralende huid in 14 dagen claimt, kan ik dat helaas niet bevestigen gezien mijn altijd in beweging zijnde huidconditie. Ik vind het al geweldig dat mijn huid er stabiel uit blijft zien, en de probleempjes blijven onder controle blijven.

Shop hier online met korting

 

Oogcrème Collagen Peptide24

De oogcrème is vrij luchtig en je moet even masseren voordat hij volledig is opgenomen. Hij voelt fijn aan op de huid en houdt

mijn huid zacht en gehydrateerd. Er zit een snufje minerale olie in. Dit is speciaal gedaan om de ingrediënten in je huid te ‘sealen’ zodat het zo min mogelijk vocht verliest. Omdat de huid rond je ogen het dunst is, is het belangrijk dit gehydrateerd te houden.

Shop hier online met korting

 

Mijn eindconclusie

De prijs-kwaliteitverhouding van deze producten is prima, en daar staat Olay ook om bekend. Het is prettig dat de producten luchtig uitsmeren en snel worden opgenomen. Het heerlijke zachte huidgevoel met een goede hydratatie is wat je wilt! Mijn huid voelt door de dag heen niet trekkerig aan.

Af en toe ervaarde ik een klein ontstekinkje rond mijn ogen en het bovenste deel van het jukbeen. Ik weet niet of dat door de producten kwam, dan wel dat het gewoon iets van mijn lichaam op zich is. Ik heb nu eenmaal een gevoelige huid en soms is dat ineens weer merkbaar. Het ‘popte’ even op, maar ging ook weer weg.

Ik vind het een absoluut pluspunt dat de lijn parfumvrij is. Want is het massmarket segment blijft het echt goed zoeken naar parfumvrije huidverzorging. Voila, hier is het!  En het is goed dat Olay aandacht schenkt aan de mogelijkheden van een combinatie van collageen en peptiden. Dit is waar het om draait in 2021.

Ik vond het fijn te ervaren dat ik deze producten met mijn rosacea-gevoelige huid heel goed kan verdragen!

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook