Het zijn echt erg goede producten….

06:02 - 03:37
luistertijd 06:02 - leestijd 03:37

Obagi, ik ken de naam en de kwaliteit van de producten al vele jaren. Ooit was het in de markt gezet door dermatoloog Zein Obagi. Hij was een ware trendsetter in Amerika die een nieuwe kijk op serieuze huidverbetering gaf. Hij was een van de grondleggers van het fameuze lijstje van tien werkzame stoffen met een klinisch bewijs voor huidverbetering.

Vrij recent is het bedrijf verkocht. Onder de naam Obagi Medical worden nu producten en behandelingen voor huidverbetering voortgezet. Dokter Obagi is met een nieuwe lijn ZO Skin Health verder gegaan. Hierover lees je ook regelmatig op BeautyJournaal.

Ik wilde Obagi Medical wel eens testen en ik ontving op mijn verzoek een oogserum en een huidolie. Ik heb deze de afgelopen weken getest. Vooral dat oogserum is verslavend fijn, ik gebruik het iedere dag, 2x.

Obagi Elastiderm Eye Serum

Het Elastiderm Eye Serum maakt onderdeel uit van de Elastiderm lijn waartoe ook een oogcreme en een gezichtsserum behoren. De focus ligt bij elastine. Om de huid te verstrakken en meer veerkracht te geven. In de productinformatie lees ik dat dankzij een Bi-Mineral Contour Complex, een formule van koper-zink-malonaat, de veerkracht van de dunne ooghuid hersteld. Daarnaast worden de zachtheid en stevigheid zichtbaar verbeterd. Doordat het koper-zink-malonaat diep in de huid doordringt, zijn de resultaten sneller zichtbaar en duurzamer van behoud dan van andere bekende producten. Ook zit er cafeïne in dat helpt wallen onder je ogen te minimaliseren.

Dit zit er ondermeer in:

Wat vind ik ervan?

Ik ben nooit zo happig op oogcremes, simpelweg omdat ik vaak vind dat ze niet werken. Maar ik moet toegeven: dit werkt, zelfs voor mij! Ik heb niet veel kraaienpootjes rond mijn ogen, maar ik vind dat mijn huid echt opvallend glad wordt. Ook heb ik zeker de indruk dat zwellingen door vocht minder kans krijgen. Ik vind dat dit serum mijn huid echt lift en puffy eyes, ook onder de wenkbrauw rond het bovenooglid minder maken.

Ik vind dit een prachtig product voor onderhoud, om erbij te hebben. Omdat het een dun serum is, dat je overigens met een heerlijk verkoelende kogelroller aanbrengt, tip ik er heel licht wel een dun laagje creme overheen. Een beetje dag- of nachtcreme. Het zou mooi zijn geweest als ik de bijpassende oogcreme had kunnen testen.

Shop het oogserum hier online (gratis verzending)

 

Obagi Daily Hydro Drops

Is het een olie, zoals we die nu zoveel zien? Nee, het houdt het midden tussen een olie en een serum in de klassieke zin. Maar omdat het er zo transparant gelly uitziet, ben je geneigd dit te denken.

De gel drops hebben een lichtere textuur dan een olie op je huid. Het product is ondermeer opgebouwd uit niacinamide en olie van abessijn en hibiscus. Het is een hydratatie bommetje dat ook een perfecte ondergrond onder je foundation of hybride antizonnebrandcreme geeft (een die dagverzorging, UV en een tintje combineert – alwaar ik dol op ben).

De drie key ingrediënten

Vitamine B3: oftewel niacinamide. Een topingredient waar alle lezers van BeautyJournaal al jarenlang fan van zijn. Het is een multitasker: het vervaagt fijne lijntjes, beschermt tegen zonschade, kalmeert de gevoelige huid, het gaat rode vlekjes tegen, bevordert de aanmaak van ceramiden (huideigen bouwstof voor een stevige, soepele en gezonde huid), normaliseert de talgproductie, vermindert (hyper)pigmentatie, hydrateert de droge huid, verfijnt poriën en is een kampioen in anti-aging, doordat het de huidbarrière ondersteunt en op peil houdt.

Abessijn olie: is een ultralichte olie die geen vettig gevoel geeft op de huid. Het is rijk aan omega 3 en 6 wat zorgt voor een soepele, zachte huid, voorkomt dat de huid uitdroogt, verbetert rimpels en verstopt de poriën niet. De olie is van zichzelf erg stabiel en bevat van nature vitamine A, B1, B2, B6, C, E en mineralen.

Hibiscus olie: is een goede vochtinbrenger en verstevigt de huid, vandaar de bijnaam ‘botoxplant’. Bevat ook natuurlijke bron van alfa-hydroxy zuren (AHA), wat helpt bij de cel vernieuwing en om de huid te exfoliëren, waardoor de huid er jonger en gladder uit zal zien. Het wordt gebruikt tegen fijne rimpels en bevat antioxidanten die beschermen tegen vrije radicalen.

Wat ik ervan vind?

Echt bijzonder vind ik de gepatenteerde Isoplentix technologie waarmee de werkzame stoffen ingekapseld zijn en pas vrijkomen bij het uitsmeren op de huid. Zo voorkom je ook dat je ballast stoffen moet gaan gebruiken waarin de werkzame stoffen opgelost of opgenomen zijn, zoals emulgatoren. Je houdt de kracht van de werkzame stof zo veel beter vast.

Ik vind het een prachtig product dat ik graag in mijn beauty stash houd, omdat ik het ook een fijne basis onder mijn zomerzon verzorging vind, gezien de mooie opbouw van werkzame stoffen.

Shop de Hydro drops hier online (gratis verzending)

 

Lees ook