Fijne producttips voor de gecombineerde huid!

05:28 - 03:17
luistertijd 05:28 - leestijd 03:17

In deze reeks artikelen delen we het favoriete huidverzorgingsprogramma van de vrouwen uit het BeautyJournaal testteam met je. Vandaag is onze Mandy aan de beurt! Je leert in dit artikel alles over haar huidtype en over de producten die zij gebruikt om haar huid te laten stralen. Doe inspiratie op!

Mandy’s huid

Mandy heeft een gecombineerde huid. De gecombineerde huid bestaat uit twee huidtypes: de normale tot droge huid en de vette, zuivere huid. Vaak is het gedeelte van de T-zone (voorhoofd, neus en kin) wat vetter dan de overige zones. Mandy heeft geregeld last van oneffenheden, hier heeft zij dan ook haar skincare routine op aangepast.

Deze producten werken ideaaleucerin dermopure mat

Om haar gecombineerde huid rustig en in balans te houden gebruikt Mandy voor de reiniging producten van Paula’s Choice. Als dagcrème gaat zij voor de DermoPure Mat van Eucerin. Samen werken deze producten ideaal voor haar gecombineerde huid.

Shop Eucerin Pure Mat hier online

 

Mandy is vooral fan van de Paula’s Choice BHA exfoliant, dit is tevens hun bestseller. Ze merkt dat haar oneffenheden mede daardoor een stuk minder zijn geworden. Daarnaast zorgt de matterende dagcrème van Eucerin ervoor dat ze niet de hele dagmet een glimmende huid rondloopt. Ook krijgt ze er geen extra pukkeltjes door. Het is een mooie lichte crème met een leuke prijs.

paulas choice

Naast het trouwe gebruik van de producten doet Mandy twee keer per jaar de Décaar biopeeling, vaak in het begin van het jaar en tegen het einde. ”Deze peeling geeft mijn huid echt een boost. Hij straalt daarna meer en ziet er gezond uit. In de zomer doe ik deze peeling niet in verband met zonlicht” vult ze aan. 

Vaste routine

Met zoveel verschillende producten op de markt is het verleidelijk om je routine regelmatig te veranderen. Toch gelooft Mandy in een vaste, werkende routine. Na lang zoeken (en dan echt wel een aantal jaartjes) en een hoop merken en producten te hebben geprobeerd, kwam zij bij bovenstaande routine uit. ”Ik heb vaak last van oneffenheden, puistjes en een glimmende huid. Nu merk ik dat mijn huid er rustiger uitziet sinds ik deze producten gebruik” zegt ze. Ze gebruikt deze producten dan ook iedere dag trouw.

De dagcrème smeert ze elke ochtend en de exfoliant elke avond. Reinigen doet ze zowel ’s ochtends als ’s avonds. Waarom afwijken van iets dat goed voor je huid werkt? 😉

Voor BeautyJournaal maakt Mandy wel een uitzondering. Zo nu en dan test ze huidverzorgingsproducten omdat ze vindt dat het altijd beter kan en omdat ze het leuk vindt om nieuwe producten en merken te ontdekken. 

Speciale verzorging bij seizoenswisselingen

In de winter is Mandy’s huid wat droger, misschien herken je dit zelf ook wel. In de koelere maanden gebruikt ze dan ook een crème met meer hydraterende ingrediënten. ”Nu gebruik ik voor Beautyjournaal de Vitamine C met Ferulic acid crème van Collistar. Daarmee wissel ik nog weleens af” zegt ze. 

collistar creme

Shop Collistar vit C + Ferulic Acid cream hier online

 

In de zomer voegt ze vaak een verfrissende mist aan haar routine toe. Afgelopen zomer was dat er een van Rituals en gebruikte ze ook de Dermalogica Ultracalming Mist. ”Het is heerlijk verkoelend, zelfs tijdens mijn bevalling met een hittegolf 😉” zegt ze. Ook in de zomer op het strand is het fijn om zo’n mist in je tas te hebben. Tip! Zet hem eerst even in de koelkast voor een extra verfrissend effect.

nude body oil

Ultieme aanrader

We vroegen Mandy om een product te noemen die iedereen volgens haar in zijn/haar stash zou moet hebben. Daar heeft ze al snel haar antwoord op: ”Als het echt voor iedereen is, dan zou ik zeggen de Nuxe Body olie. Echt heeeerlijk deze geur! Ik smeer mijn lichaam er na het douchen altijd mee in en vind dat de geur lang op mijn lichaam blijft hangen. Ben daar echt een groot fan van!”

Shop Nuxe Body Oil hier online met korting

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook