‘Ik kan er geen genoeg van krijgen….’

08:24 - 05:02
luistertijd 08:24 - leestijd 05:02

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Ik heb het altijd geweten….

Het was 2012 en schoonheidsspecialiste en tester in mijn team, Berna, bleef maar zeggen dat ik QMS nu toch eens echt moest gaan ervaren. Ik zou een prachtige gladde huid krijgen. Nou vooruit, ik hou wel van een uitdaging, en ik ben al helemaal in voor een goed product! Ik testte toen een cleanser, tonic, de Classic Set Nexxt, de Exfoliant Fluid 10% en de Sport Active Cream.

De afgelopen tien jaar is er veel veranderd, en toch ook weer niet. Namen van producten zijn gewijzigd bij QMS. Nexxt heet tegenwoordig Advanced Ion Equalizing System 2-step Night Routine. Sport Active Cream heet nu Active Glow spf15.

Toen was ik echt al in de wolken met deze producten. Ik testte ze al veel langer omdat ik niet wilde stoppen. Ondanks mijn huid toen vetter was en de producten iets teveel glommen op mijn huid.

Elf jaar later ben ik weer in de wolken…

Elf jaar later ben ik weer in de wolken. Mijn huid is door de overgang een stuk droger geworden. Ik kan nu echt niet genoeg vocht en glow krijgen! Kom maar op! Maar mijn huid is ook een stuk gevoeliger geworden. Vandaar ik nu ook een andere set testte; Collagen System Senstive, een 3 stappen routine met een dag- en een nacht collageenserum, een Active Exfoliant 7% en de Collagen Recovery Day & Night cream. Aangevuld met de Active Glow spf15.

alles draait om collageen, het is dé trend…

Producten met collageen zijn booming momenteel. Niet alleen in huidverzorgingsproducten, maar ook in supplementen. De industrie doet er alles aan om ons een zo zacht en goed gehydrateerd mogelijke huid te geven.

Soorten collageen

Collageen komt uit dierlijke producten, en de industrie probeert je te overtroeven met de origine van hun grondstof. De een zweert bij het gebruik van viscollageen omdat het beter opneembaar zou zijn, de ander zweert bij rundercollageen, omdat het veel krachtiger zou werken, mits de opneembaarheid goed geformuleerd is.

Bij QMS draait het niet alleen om collageen

Dit laatste is het geval bij QMS Medicosmetics. Het microgefragmenteerde collageen is gekoppeld aan een cocktail van drie verschillende maten hyaluronzuren, en gepatenteerd als Neotec A 15.

Chapeau voor de formulering

Oprichter plastisch chirurg Erich Schulte wist met behulp van een goed team een werkzame stof te ontwikkelen die net zo goed is als het huideigen collageen. Daarvoor werd een mooie formulering opgetuigd waarbij het collageen gekoppeld is aan drie formaten hyaluronzuur (gepatenteerd als Neotect A 15®). Dit gezelschap is vervolgens gekoppeld aan Matrixyl3000 peptiden. Het collageen en de hyaluronzuren hebben een hydratatiestimulerende kracht. De peptiden fungeren als signaalstoffen voor een verbeterde collageen- en elastine productie en meer hyaluronzuur in de huid. Dubbele versterking dus.

qms wetenschap

Geen vis- maar rundercollageen, waarom?

Het oplosbare (runder) collageen in het complex is voor 97% gelijk aan ons eigen collageen. QMS maakt gebruik van atelocollageen. Er bestaat telo- en atelocollageen. De laatste is een zachtere gel met een hogere doordringbaarheid in de huid.

Nou daar gaan we!

Day Collagen Sensitive 30 ml in pompverpakking. Het werkt vochtregulerend en beschermend tegen vrije radicalen, met het Neotec A15 complex voor verzachting en versterking van de huid. Het peptidencomplex zit er ook in, alsmede glycrrhetinezuur, panthenol, aloë vera, vitamine Eallantoine en omega CH-activator. Het doel is een frisse, egale en jeugdigere uitstraling

Het Night Collagen Serum Sensitive 30 ml in eveneens een mooie pompverpakking, verbetert de regeneratie van de huid gedurende de nacht en het celmetabolisme. De elasticiteit van de huid verbetert, fijne lijntjes verdoezelen. Net zoals het dagserum bevat dit serum ook het Neotect A15 complex en de Matrixylpeptiden voor collageenstimulatie.

Daarnaast bevat het boomschorsextract van de eperua falcata boom om de regeneratie van de huid te stimuleren en een melkzuurpeptiden complex om extracellulaire matrixmoleculen te stimuleren en zo tekenen van veroudering te verminderen.

wat vind ik van de serums?

De serums alleen al zijn een weldaad voor mijn huid. Mijn huid is altijd droog na de reiniging en ik kan dus mooi kijken hoe snel de serums al comfort geven aan mijn huid. Snel dus! Je denkt heel even dat ze er met hun iets lobbige gel op blijven liggen maar ze trekken fantastisch in. Het resultaat is ook meteen een glow, en gladheid.

De Collagen Recovery Day & Night Cream

Echter zonder een crème kan ik niet leven, dus daar komt mijn inmiddels grote vriendin om de hoek kijken: de Collagen Recovery Day & Night Cream. Wat een topper van een creme is dit zeg!

Fantastische substantie: niet te dun en niet te dik, hij komt makkelijk uit het pompje. De crème glijdt zalig over mijn huid en hecht zich meer dan perfect aan het serum op mijn huid. Mijn manteltje is gedekt: zeer langdurige hydratatie, en een mooie glow. Als je al wat gebruind bent door de zon, komt die glow nog meer tot zijn recht.

Ook hierin is de eerder genoemde cocktail van werkzame stoffen verwerkt. Aangevuld met een biogenetisch placentaextract wat zoveel betekent als dat er gebruik gemaakt wordt van synthetisch nagemaakte groeifactoren (via een gistingsproces), om de groei van gezonde huidcellen te bevorderen, rode klaverextract, niacinamide, chiazaadolie en mineraalrijk water.

De crème wordt zeer aanbevolen voor vrouwen die hormonale veranderingen ondergaan.

En nog mooier, met de Active Exfoliant 7%

Al dit lekkers, want echt, anders kan ik het niet noemen, wordt nog eens mooier opgenomen door je huid als je dagelijks de Active Exfoliant gebruikt uit de driedelige collageen-serie. Vanwege mijn gevoelige huid gebruik ik de 7% variant.

Opbouwen

Ik bouwde hem langzaam op van eens per week naar met regelmaat vijf dagen per week en dan weer drie dagen per week. Ik breng hem met een speciaal kwastje aan omdat mijn vingertoppen anders uitdrogen. Gevoelige huid he…😉

De exfoliant laat je op een gereinigde huid 15 minuten inwerken en je spoelt hem af met lauw water. Daarna breng je je serum en je crème aan.

Wat zit erin?

De exfoliant bevat 7% fruitzuur, bestaande uit glycolzuur, appelzuur,wijnsteenzuur, citroenzuur en melkzuur en daarnaast wilgenschorsextract, hyaluronzuur, honing, glycyrrhetinezuur, kamille extract, bisabolol, gefermenteerde organische rogge, panthenol, allantoine en rode bessenzaadolie.

Zoals je aan de samenstelling kunt aflezen bevat het naast zuur ook een stevig kalmerend complex.

Wat vind ik ervan?

Echt, je huid wordt er nog gladder en glanzender van. Poriën verfijnen daarbij ook echt. Ik vind mijn ‘canvas’ zo mooi dat ik vrijwel geen foundation meer gebruik. Wel zonbescherming – liefst met een klein tintje!

Zonbescherming met een glow

Hoe lekker is het dan als je een hybride product daarvoor kunt gebruiken. De Active Glow spf 15: met een tintje en UV-bescherming. En het product doet zijn naam eer aan, je huid gaat er nog meer van stralen. Je moet daarvan houden, maar dat doe ik. Helemaal nu mijn huid door gebrek aan vetstoffen toch al minder glanst van zichzelf.

Wat zit er in de de Active Glow spf 15?

Active Glow spf15 bevat naast synthetische, lichtabsorberende UV-filters (amiloxate ofwel  isoamyl p-methoxycinnamate – dat in de EU is goedgekeurd en niet bekend staat als een schadelijk UV filter voor milieu en onze gezondheid) ook mooie verzorgende stoffen waaronder zijdeproteinen, polyfenol van rode druiven, oryzanol, vitamine A en E, panthenol en macadamia olie.

Ik heb altijd een interne navigator die me vertelt of iets goed is voor mijn huid of niet. In dat laatste geval gaan die bellen dan meestal af na een week of 2. De bellen rinkelen nu na een zes weken nog steeds niet. I am in love with it…

Bekijk hier ook de Neo Tissue Dermie facial die Corine kreeg met QMS Medicosmetics bij Cyelle:

Lees ook