IK Skin Perfection, Rituals, Allure, Weleda, Tiziana Terenzi, Essence, HEMA

10:28 - 06:17
luistertijd 10:28 - leestijd 06:17

De afgelopen maand heeft het BeautyJournaal testpanel weer een aantal nieuwe favorieten ontdekt. In dit artikel delen we die graag met je! Deze keer vooral veel huidverzorging, maar ook een heerlijk parfum en zelfs een leuke beauty podcast.

Uitgever en journalist Monique: IK Skin Perfection MINERAL spf30! + WIN!!!

ik skin

Ik ben dol op minerale antizonnebrandcrèmes en deze dame van IK Skin Perfection vind ik werkelijk perfect. Ik zal je vertellen waarom: de formulering bestaat uit zink mineralen (nano-vrij) met een waarde van spf 30, en natuurlijke antioxidanten zoals druivenpitolie en groene thee extract. De formule beschermt mijn huid echt fantastisch in de zon, ook als ik de hele dag buiten ben. Bovendien houdt hij mijn huid heerlijk zacht.

De formule in een glazen pompje van 50 ml laat zich goed over mijn huid verdelen, hecht snel, en laat geen witte waas achter. Het voldoet ook heel goed onder je make-up. Het compacte flesje is makkelijk mee te nemen in je zak of handtas. Kortom: over dit product is nagedacht, door de Nederlandse producent Summery. IK staat bekend om haar vegan- en plantaardige skincare producten en mooie salonbehandelingen. Zelfs voor de meest kwetsbare huid als gevolg van medicatie.

Shop MINERAL SUN SPF 30+ hier online

 

Je kunt dit product WINNEN bij BeautyJournaal! Als trouwe lezer(es) van BeautyJournaal hebben we een heerlijke winactie gemaakt. We geven een aantal prachtige MINERAL SPF30+ zonnebrandcrèmes voor het gezicht weg.

Zo doe je mee!

Stuur je antwoord naar info@beautyjournaal.nl onder vermelding van winactie IK ZONPROOF. Vermeld ook je naam en adres erbij. Deze winactie loopt tot 28 mei 2021. De winnaars krijgen vanzelf antwoord van ons via de mail.

Model Mandy: Rituals Body Mousse-To-Oil rituals mousse

De Rituals Body Mousse-To-Oil is een nieuw product van Rituals en ook echt een nieuwe favoriet van mij! Het ruikt heerlijk naar zoete sinaasappel en cederhout en deze geur blijf je ook nog eens vrij lang ruiken. ’s Avonds na het douchen smeer ik het product op mijn lichaam. Het leuke is dat het een mousse is die snel intrekt en totaal niet vet aanvoelt.

Je kent vast wel de bekende mousses voor onder de douche. Dit is een beetje hetzelfde, alleen transformeert het na verloop van tijd tot een gladde olie. Mijn huid voelt na gebruik zijdezacht aan. Heerlijk!

Shop hier online

 

Harriet: Allure podcast – The Science of Beauty

Mijn favoriet deze maand gaat over kennis opdoen: de podcast van het Amerikaanse beauty magazine Allure, ‘the science of beauty’.

Michelle Lee, editor in chief en Janny Bailly, executive beauty editor van Allure Magazine, vragen elke podcast een andere expert de hemd van het lijf over één onderwerp. Bijvoorbeeld over zonbescherming, over je hoofdhuid, het hoe en waarom van rimpels, alles over shampoo, het nut van vitamines in crèmes etc.

science of beauty

De experts zijn top-notch dermatologen, trichologists (haar wetenschappers), cosmetische chemici. Ze leggen helder en beeldend uit hoe zuren op je huid werken, waarom de een steil haar heeft en de andere krullend (wist je dat haar onder je hoofdhuid, in de haarfollikel nog vloeibaar is?). Super leerzaam!

De podcasts duren ongeveer 40 minuten en de dames beginnen meestal met een persoonlijk verhaal gerelateerd aan het onderwerp wat ze gaan bespreken. De show wordt gesponsord, dus je krijgt ook twee keer reclame voorgeschoteld, maar je kunt een item altijd even ‘vooruit spoelen’ in je podcast app (Spotify/Apple).

Allure magazine vind ik trouwens ook geweldig. Ik heb het ooit ontdekt in de VS en het is hier alleen te koop in de American Book Center in Amsterdam, of natuurlijk digitaal te lezen (een digitaal abonnement is erg voordelig). Een magazine over alles wat met beauty en health te maken heeft, voor vrouwen van alle kleuren en met de nieuwst trends in beautyland. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief, of het blad volgen via Facebook en Instagram. Ze vieren dit jaar hun 30 jarig bestaan!

Luister hier naar de podcast

 

Make-up artist Lydia: Weleda Skin Food Light

weleda skin food light

Ik ben al jaren fan van de originele Weleda Skin Food. Dit product bestaat al 90 jaar. Bij de heruitgave van de vernieuwde versie schreef ik hier in 2014 een uitgebreide review over hoe ik hem inzet in mijn werk als visagiste. Inmiddels is hij ook favoriet bij vele van mijn collega’s.

Nu is er ook een ‘lichte versie’ de Skin Food Light. Op basis van de Skin Food Formule. Deze is, zoals de naam zegt, lichter, smeert zeker makkelijker uit en trekt sneller in. De substantie is wat meer crèmig, de glans subtieler. De geur is net zo fijn, het heeft een lekkere geur van lavendel, sinaasappel en benzoëhars. Ik vind hem heerlijk in gebruik, zo ook mijn man. Dit tubetje verdween namelijk al snel in zijn toilettas. Hij heeft een zeer droge huid die nu zeker beter gehydrateerd is. Ook zo fijn, heel betaalbaar.

Skin Food Light bevat 100% natuurlijke ingrediënten waarvan minimaal 70% biologisch is.

Shop hier online

 

Gerti: Tiziana Terenzi – Halley

Hoewel ik ook blij ben met koopjes, kan ik enorm genieten van luxe producten. April was zo’n maand dat ik behoefte had mezelf te verwennen. Voor mij is dat een luxe parfum. Halley van Tiziana Terenzi had ik al een tijd op het oog. Deze geur past voor mij perfect bij deze tijd waarin ik behoefte heb aan luchtigheid, warmte, vrolijkheid.

halley parfum

Halley opent fris fruitig met citroen en passievrucht. In het hart vind je het zoetere fruit als perzik en framboos gecombineerd met groene noten en kaneel zodat het niet te snoepjesachtig zoet wordt. Een warme basis met amber en vanille. Ik word van deze geur vrolijk en blij, en tegelijkertijd voel ik me beschermd en verwarmd. En als je het over luxe hebt, zie die prachtige doos waarin het parfum verpakt zit! Geen mooiere manier om mezelf te verwennen in deze koude bizarre tijd.

Shop hier online

 

Corine: Essence Lip Care Booster Lip Serum + Lip Butter

Eerlijk is eerlijk… ik heb een lippenbalsemverslaving. En daar is in mijn beleving niets mis mee. Want waarom wel regelmatig je huid verzorgen, maar niet je lippen? Deze verslaving resulteert in lippenbalsems, butters en serums in alle soorten en maten. En bovenal op verschillende plekken in huis, op kantoor, in de auto, in mijn tassen… Er raakt er dus regelmatig eentje zoek. En dan is het fijn als ze niet al te kostbaar zijn.

essence lip care

Afgelopen maand ontdekte ik twee heerlijke low-budget varianten van Essence. Een lip butter met 10% kokosnootolie en een lip serum met 10% perzikolie, beide uit de nieuwe Lip Care Booster range. Fijn aan deze producten is dat ze een subtiele zomerse geur hebben, zonder meteen té aanwezig te zijn. A hint of summeren niet meer dan dat. De lip butter heeft een volle en romige textuur, terwijl de olie naast voeding ook een mooi glansje geeft. Aanraders en om de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: HEMA 3 in 1 Cleansing Water

hema cleanser

Afgelopen maand heb ik de HEMA 3 in 1 Cleansing Water ontdekt. Hij kwam precies binnen op het moment dat ik het laatste druppeltje uit mijn vorige reinigingswater probeerde te halen. Ik kon dus gelijk beginnen met testen!

Deze micellaire reinigingswater verwijdert de make-up van je ogen, lippen en gezicht. Hij doet dit op een hele fijne en milde wijze. Het product bevat geen parfum en kleurstoffen en is daarmee ook prima geschikt voor de gevoelige huid. Ik vind het ook heel fijn dat hij niet prikt in de ogen, dat heb ik bij andere cleansing waters wel gehad. Mijn make-up is er binnen no-time af en mijn huid voelt na gebruik heel glad en zacht aan. Die extra hydratatie is mooi meegenomen! Oh.. en de prijs is ook nog eens heel vriendelijk. Zeker de moeite waard om zelf eens uit te proberen. 😉

Leuk om te weten is dat dit product valt onder de Clean Beauty eisen van HEMA. Clean beauty is een richtlijn om keuzes te maken of je bepaalde ingrediënten wel of niet wenst in jouw verzorging of make-up. HEMA kiest bij de samenstelling van deze producten dan ook voor betere alternatieven die vriendelijker zijn voor jou en voor de natuur. Superfijn!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook