'Ik heb zo langzamerhand niet meer het gevoel dat ik met MGP werk, maar dat ik Maria Galland Paris bén'

07:58 - 04:47
luistertijd 07:58 - leestijd 04:47

Op een druilerige dinsdagmiddag aan het einde van de winter wandel ik binnen bij Hèlen Lochmans, in haar Beauty Instituut Stadhouderslaan in het statige ambassadegebied van Den Haag. Binnen schijnt de zon. Drie schoonheidsspecialisten incluis Hèlen zijn lekker bezig, de klanten zijn vrolijk.

Hèlen gaat me vertellen over haar once in a lifetime love: Maria Galland Paris, en ik zal merken dat ze net zo betoverd en bevlogen is als een andere specialist die ik eind 2020 bezocht: Sjoerd Vis. Bekijk hier mijn videoreportage nog eens.

Hèlen Lochmans

De magie van een merk….

Wat is toch die magie van MGP? Lang was ik er niet mee in aanraking geweest, maar ik koester al vele jaren de behandeling die ik ooit kreeg: de Soin Cocon behandeling. De maskerbehandelingen van Maria Galland Paris zijn wereldberoemd – vooral het masker van Méthode Mosaïque Modelante. Net zoals de massages, en niet te vergeten de goddelijke texturen van de producten. MGP staat voor ultieme luxe, maar ook voor wellbeing, én werkzaamheid. Elke huid kan stralen, helemaal als de factor genot erbij komt. We hebben het meer dan ooit nodig.

Shop Maria Galland Paris producten hier online

 

Oud geld & nieuw geld kent MGP

Tien jaar geleden nam Hèlen Beauty Instituut Stadhouderslaan over van haar voormalig werkgever, die ook nog een salon in Voorburg had, waar ze al twaalf jaar werkte. Het was een uitdaging, maar niet te ingewikkeld. Ze kwam in een redelijk gespreid bedje met een fantastische clientèle. Dankzij de omgeving; Het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, internationale gerechtsinstituten, ministeries. Een wereld van expats en goede inkomens. Een wereld die Maria Galland Paris kent. Deze ijzersterke naam heeft internationaal een ijzersterk imago.

1000 reviews op Treatwell

‘Mensen zoeken op het merk en komen naar mijn salon. Vooral via Treatwell hebben we onze doelgroep enorm kunnen uitbreiden,’ vertelt Hèlen enthousiast. ‘Het klinkt misschien gek, maar Maria Galland Paris verkoopt zichzelf. Weet je dat we al meer dan 1000 reviews op Treatwell hebben?’

Tien jaar werkt ze er nu mee en de liefde is niet meer overgegaan. ‘Ik hoef mijn klanten niets uit te leggen, ook niet als ze het nog niet kennen. Ervaar het, en je bent om. Mijn clientèle is gemiddeld 45 jaar. De tijd dat de menopauze zich aandient. Huiden worden droger en gaan meer veerkracht verliezen. Maria Galland Paris vult je huid van binnenuit weer op. Als veren kussens die je eens lekker opschudt en weer vol en zacht worden.

Shop Maria Galland Paris producten hier online

 

Ik werk niet met Maria Galland Paris, ik bén het inmiddels

‘ Het is zo mooi om te zien. Na één behandeling al, na een kuur nog meer en als je thuis met de producten doorgaat, hou je dit effect. Je kunt injectables nemen, maar geloof me, zonder de kracht van een goed skincare merk als Maria Galland Paris blijft het velletje dor. Je hebt die ongelofelijke hydratatiekracht daarbij echt nodig. Je ziet dat de huidconditie veel langer goed blijft, alsof de tijd stil gaat staan.’

Heerlijk spontaan vertelt ze: ‘Ik heb zo langzamerhand niet meer het gevoel dat ik met MGP werk, maar dat ik Maria Galland Paris bén. Ik werk vijf dagen in de week. MGP adem ik….’

Alles klopt

‘Alles klopt gewoon: de uitstraling van luxe en wellbeing, de prachtige werkzame behandelingen met topmassages en maskers, de goede producten voor thuis en de mooie samples en reclamematerialen. Huidverbetering, en dan niet zoals je tegenwoordig zoveel ziet in een harde klinische schil, maar omgeven door warmte.’

Hèlen heeft twee parttime schoonheidsspecialisten in dienst en is geaccrediteerd stagebedrijf. ‘Ook onze stagiaires worden fantastisch opgeleid door Maria Galland Paris. Ze krijgen direct een weektraining in Bilthoven, ook heel prettig voor mij – ze komen goed voorbereid de salon in. MGP geeft haar depositairs een trainingsbudget. Hoe hoger je omzet is als salon, hoe hoger ook je trainingsbudget is. En ik moet je zeggen: wij verkopen erg goed. Niemand gaat hier de deur uit zonder thuisproducten, en nu na de tweede lockdown kopen klanten zelfs meerdere producten. Het is de gunfactor.’

Maria Galland Paris blijft je uitdagen, verrassen, verwennen

‘Of ik nog wel eens rondkijk voor merk erbij? Totaal niet. Mijn team en mijn klanten zijn zo tevreden over MGP, er is geen reden om rond te kijken. Maria Galland Paris blijft je uitdagen, verrassen, verwennen. Ik vind dat het merk alles ook heel goed onderbouwd met bewijzen voor werkzaamheid. Het is ze echt hun eer te na om iets te introduceren dat niet doet wat het belooft. En daar hou ik van.

Shop Maria Galland Paris producten hier online

 

Goed contact

‘ En laat ik ook het contact met de mensen bij Maria Galland Paris niet vergeten. Ik heb een geweldige vertegenwoordigster die altijd bereikbaar is voor mij. Ook in Corona-tijd ben ik nauw bijgestaan.  Er wordt met je mee gedacht. Van het doen van leuke, wekelijkse aanbiedingen naar je klanten tot een luisterend oor voor je zorgen. Elke acht weken is er, los van Corona, wel een ontmoeting.

Op zoek naar personeel

Hèlen is duidelijk over de toekomst van haar bedrijf. Ze is zes dagen per week open, en met vier behandelkamers wil ze het liefst van 9 tot 9 vol zitten. De klanten komen wel, maar haar zorg is extra personeel. ‘ Allround gekwalificeerd personeel vinden is niet eenvoudig. We doen hier niet alleen facials, maar ook medische pedicure, PMU, laserontharing, shiatsumassage….Het is fijn als stagiairs besluiten te blijven na hun opleiding, maar ik hoop ook dat mijn huidige schoonheidsspecialistes wat meer kunnen gaan werken,’ besluit Hèlen.

Als ik na een uurtje praten weer 4 kilometer terugwandel naar het station door de statige binnenstad, galmen er nog wat flarden van ons gesprek na door mijn hoofd. Over de impact van haar vak, hoe een schoonheidsspecialiste bijdraagt aan het geluksgevoel van haar klanten. Hoe belangrijk dat is geworden in onze levens. En Hèlen en haar team worden daar niet alleen mentaal voor beloond, ook financieel. Zeker nu, na in totaal 19 weken sluiting door Corona. De omzetten stijgen weer flink. Hèlen kon niet meer slapen tijdens de eerste lockdown. Kalmerende pilletjes moesten haar even op de rit houden. Inmiddels heeft ze ze weggegooid. Haar vak biedt haar alles wat ze nodig heeft om gelukkig te zijn. Maria Galland Paris it is….

Lees ook:

Shop Maria Galland Paris producten hier online

 

Lees ook