Groene cosmeceuticals die zacht maar effectief dieper in de huid werken

06:35 - 03:57
luistertijd 06:35 - leestijd 03:57

We leven in een ingewikkelde tijd. Onze gezondheid staat op het spel. Corona is de grootste accelerator hiervan, maar er spelen meer zaken die onze gezondheid onder druk zetten. De wijze waarop we met het milieu omgaan, de luchtvervuiling, ontbossing, de plastic soep waarin we wegzakken door overconsumptie, de blootstelling aan hormoonverstorende stoffen. We willen rust, balans, een zekere eenvoud, overzichtelijkheid. We willen gezondheid. We willen genieten. We willen een positieve mindset, een gezonde, zachte huid.

IK Skin Perfection

Natuurlijk, respectvol, huidverbeterend, van eigen bodem

We willen eigenlijk heel veel. En weet je dat er een merk is dat jouw huid heel veel op dit gebied kan geven? Het is duurzaam geproduceerd en verpakt, het bevat bijna 100% natuurlijke stoffen. Het bevat alles om het evenwicht van jouw huid effectief maar met heel veel respect weer te herstellen. IK Skin Perfection. Een puur Nederlands merk waarin ontzettend veel expertise zit, en een prachtige toekomstvisie. Natuurlijk, respectvol, huidverbeterend.

Het 4-fasen reset programma

Het allermooiste van IK Skin Perfection is het kloppende hart van dit concept: het 4-fasen Reset programma. Het is slim opgezet: het zorgt ervoor dat het microbioom van jouw huid weer in balans komt. Als je huidflora hersteld is, zullen allerlei problemen met droogte, irritatie, onzuiverheden, roodheid van de huid, pigmentverstoringen, fijne lijntjes verminderd worden. Goed hè? Je huid is een slim orgaan dat over een prachtig zelf herstellend vermogen beschikt. Je moet het alleen zo nu en dan een duwtje geven.

ik skin perfection

Zo belangrijk voor een gezonde huid: de perfecte pH-waarde

IK Skin Perfection heeft hier goed over nagedacht. Zo hebben alle producten een perfecte pH-waarde afgestemd op de huidconditie. Hoe meer de zuurmantel van je huid in balans is, hoe gezonder je microflora zal zijn. Ook worden er de beste, meest zuivere plantaardige stoffen gebruikt die zo goed geconcentreerd werkzaam zijn, dat je kunt spreken van cosmeceuticals. Groene…wel te verstaan.

groene skincare

Betere huidopname

Cosmeceuticals bestaan uit kleinere moleculen die makkelijker kunnen doordringen tot in de levende cellagen van de huid. Als je ze ook de juiste pH-waarde meegeeft, kunnen ze ook dieper in de huid doordringen. Een intensieve huidverbetering is dan het resultaat.

Vier fasen

Het Reset programma bestaat uit vier fasen:

  1. In fase 1 wordt de huid weer in balans gebracht, het immuunsysteem van de huid wordt hersteld
  2. In fase 2 fase treedt herstel in, en het conditieniveau van de huid wordt verder opgebouwd. De huid gaat dieper gereinigd worden en de huid gaat ook van binnenuit gevoed worden met de juiste supplementen
  3. In fase 3 is het voor hoog geconcentreerde serums om de huidproblemen verder terug te dringen en het conditiepeil naar een nog hoger niveau te brengen
  4. In fase 4 gaan fruitzuren en speciale huidoliën helpen om het nieuwe niveau vast te houden. Je mengt deze producten met andere IK Skin Perfection producten voor direct resultaat.

producten mengen

Dit zijn de cosmeceuticals van plantaardige oorsprong

Voor IK Skin Perfection worden cosmeceuticals van plantaardige oorsprong gebruikt zoals glycol- en salicylzuur, groene thee, co-enzym Q10, ubiquinone, sesam- en druivenpitolie. Maar ook retinyl palmitaat, vitamine B5, niacinamide, vitaminen C en E, de cyclopeptide 5 en matrixyl3000. Er wordt gebruik gemaakt van plantaardige cocktails als Shootex (met bamboe) en Iricalmin en Ecoskin.

Slimme verpakkingen, met respect voor milieu en jouw gezondheid

Duurzaamheid, voor de gezondheid van jouw huid, maar ook voor mens en dier om je heen. IK Skin Perfection wordt in Nederland geproduceerd, en zelfs ook verpakt in bijvoorbeeld een aantal sociale werkplaatsen in Twente. Alle producten zijn dierproefvrij, het karton is afkomstig van FSC gecertificeerde bedrijven, het glas is van die kwaliteit waardoor er minder conserveermiddel gebruikt hoeft te worden. Zowel de verpakkingen als de formuleringen vallen regelmatig in de prijzen vanwege de innovatie.

glazen verpakkingen

Geen hormoonverstorende, irriterende conserveerstoffen

IK Skin Perfection is uiterst kieskeurig met haar conserveerstoffen. Er komt geen enkele (vermeende) hormoonverstorende stof in voor! Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke alternatieven als potassium soda, melkzuur en sodium benzoaat. Hoe goed is dat!

Het NO-labelno label

Alle verpakkingen van IK zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen. Je leest er ook hier meer over.

De Medical lijn – voor de heel tere huiden

En laat ons nog iets vertellen over unieke collectie van IK Skin Perfection: de Medical lijn. Speciaal voor zeer kwetsbare huiden, als gevolg van medicatie en (kanker)behandelingen. Dunne huiden, eczeemhuiden, branderige huiden. De Medical lijn biedt instant verlichting en ondersteunt deze huid om weer op krachten te komen. Een goed aanvoelende huid geeft weer zelfvertrouwen. Lees hiervoor ook nog eens de review van Anna over de Silky Organic Recover Box, en de review van Monique over het EXCM serum bij een droge, jeukerige huid.

De Medical lijn is ook volledig vrij van geur- en kleurstoffen en uitdrogende was actieve stoffen zoals sodium laureth sulfaat. De producten werken herstellen maar kunnen ook heel goed preventief ingezet worden als huidproblemen door medische behandeling dreigen te ontstaan.

ik skin perfection

‘Dit zijn one a of kind producten……’

Anna vertelde aan BeautyJournaal dat ‘deze producten one of a kind zijn’, ze was nog nooit zoiets goeds, zo doeltreffend geformuleerd, zo zacht en zo mooi duurzaam verpakt tegengekomen….

Lees hier ook het interview met schoonheidsspecialiste Angelique over de huidbehandeling bij kanker.

ik skin perfection

 

Lees ook