Heeft haarexpert Lieke een goede tip om het karakter in haar gezicht terug te brengen?

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

Een lezeres vertelt ons dat ze vrij donkerblond tot warm bruin haar heeft. Omdat ze haar kleur wat saai vond, besloot ze een  balayage te doen. Dit is een verftechniek waarbij je haar in de lengte van donker naar licht gekleurd wordt, zodat je een verloop krijgt. Nu heeft ze een blonde balayage en is ze er niet blij mee. Het blond past niet zo goed bij haar, het haalt het karakter uit haar gezicht.  Ze vraagt zich af wat ze nu moet doen?

Onze kleurexpert Lieke geeft antwoord:

Balayage heb je in vele soorten, hoe meer haar er gekleurd wordt, hoe lichter de gehele coupe wordt. Als ik naar jouw wensen kijk dan zou de Bronde haarkleur wel iets voor jou kunnen zijn. Dit is een kleuring die tussen bruin en blond in zit.

Ga voor Bronde

Deze kan in een koelere of juist warmere variant gemaakt worden, dit hangt af van wat het beste bij jou en de kleur van je gezicht past.

Homepage Experadvies Bronde Haar wordt Gelig

Hoe je daar komt vanuit je nu blonde balayage is door middel van het plaatsen van lowlights in je haar. Lowlights zijn stroken door het haar van een donkerder kleur. Ik zou dit doen met een kleur die dicht bij je eigen haarkleur ligt waardoor je een mooi verloop krijgt van je eigen haarkleur naar de kleur in de lengten en punten van je haar.

De gedeelten van je haar die nu nog blond zijn kleur je in met een koel beige als je liever een koele haar kleur wenst. Of een warm (rosé/koper) beige als je liever een warme haarkleur wenst.

Zo houdt je de kleur goed

Het is heel belangrijk om je haar na het kleuren de juiste verzorging te geven die er voor zorgt dat je kleur lang mooi blijft. Dit kan je doen met Wella Professionals ColorMotion+ shampoo, in combinatie met een Wella Professionals INVIGO Cool Brunette / INVIGO Red / INVIGO Warm Red conditioner. Deze conditioners bevatten kleurpigmenten die er voor zorgen dat je langer plezier van je haarkleur hebt.

Om voor jezelf wat inspiratie op te doen kan je via Pinterest op Bronde haircolor zoeken. Neem een aantal afbeeldingen hiervan mee naar je kapper, zo heeft hij/zij ook een goed beeld van wat jij wenst en kunnen jullie samen kijken naar de mogelijkheden.

 

Wella Relaunch'09

Lees ook