Grijs haar kent veel kleur schakeringen, hoe krijg je dat egaal?

02:36 - 01:33
luistertijd 02:36 - leestijd 01:33

Onlangs vroeg een lezeres ons of het waar is dat je grijs haar niet meer blond kunt maken, maar wel donkerder. Is dat waar? Tijd voor onze haarexperts Lieke en Ilse om hier goed antwoord op te geven.


Lieke Stout, kleurexpert bij Wella, vertelt:

Haar stopt op een gegeven moment met het aanmaken van kleurpigment, dan komen er witte (kleurloze) haren uit de hoofdhuid. Een kleuring pakt op witte haren anders uit dan op gekleurde haren van je hoofd.

Hetzelfde als dat je met rode stift op een wit vel papier tekent of op een gekleurd vel papier, dat ziet er anders uit en het pigment van de kleur wordt meer zichtbaar.

Hoe maak je de kleurverschillen van grijs en wit mooi egaal?

Wat ik uit je vraag begrijp is dat je vanuit het gemêleerde haar wat je nu hebt graag één egale kleur wilt creëren. Het is dan belangrijk om aan de kleur die je wenst bijvoorbeeld een champagne midden blond- en midden blonde natuurtint toe te voegen. De natuurlijke tint zorgt ervoor dat de witte haren de juiste kleurhoogte krijgen en de champagne tint zorgt ervoor dat zowel de witte als gekleurde haren hetzelfde kleurkarakter krijgen dus bijvoorbeeld de champagne gloed.

color brilliance

Gebruik altijd een kleurverzorgingsshampoo conditioner en masker om je kleur zo lang mogelijk mooi en glanzend te houden. Bijvoorbeeld de Color Brilliance lijn van INVIGO, deze zorgt voor 7 weken langer kleurbehoud en heeft een lijn voor fijn tot normaal haar en een lijn voor dikker haar, zo is er voor ieder haartype de juiste verzorging.

Shop Color Brilliance hier online met korting

 

Wella Relaunch'09

 

 

Lees ook