Van cleanser en toner tot serum en lotion!

08:45 - 05:15
luistertijd 08:45 - leestijd 05:15

We dromen toch allemaal van een egale, heldere huid zonder poriën en oneffenheden? Ik in ieder geval wel. Maar ik mag eigenlijk niet klagen, mijn huid is redelijk rustig. Ik heb wat drogere plekjes en een vette T-zone, af en toe grotere poriën op mijn neus, maar dat is het dan ook wel. De Pixi Clarity collectie helpt in het bijzonder de vette probleemhuid en zorgt voor een gebalanceerde teint zonder al te zichtbare poriën. Ik ben benieuwd!

Over Pixi

Pixi make-up en skincare is opgericht door Petra Strand. Met haar 20+ jaar ervaring als make-up artist en productontwikkelaar weet Petra met Pixi een groot en jong publiek aan te spreken. De innovatie formules zijn doordrenkt met plantaardige en heilzame ingrediënten. Het doel? De natuurlijke schoonheid in alle vrouwen naar voren brengen. Om ze op zichzelf te laten lijken, maar dan beter.

pixi clarity

Clarity collectie

Het merk heeft verschillende collecties voor verschillende huidproblemen en behoeftes. De Clarity-lijn is speciaal gericht op het helder maken van de huid. Denk hierbij aan geminimaliseerde poriën, minder oneffenheden en een egalere teint. Een krachtig trio van glycolzuur, salicylzuur en melkzuur staat centraal in deze lijn. Ik test de cleanser, toner, het serum en de crème uit deze collectie.

Shop hier online

 

Pixi Clarity Cleanser

De Clarity Cleanser van Pixi is een reiniger op basis van drie alphahydroxyzuren (AHA’s). Ze werken samen om het gezicht te exfoliëren, dode huidcellen te verwijderen en de poriën te ontstoppen. Dit krachtige trio helpt tevens bij het verwijderen van onzuiverheden, make-up en overtollig vuil.

pixi clarity cleanser

Verkoelend effect

De formule is verrijkt met aloë vera, wat helpt bij het verkoelen van irritatie en het verminderen van roodheid. De brandende huid wordt hiermee direct verlicht. Op de huid voelt het namelijk héél koel aan, dat heb ik wel ondervonden. Deze cleanser ontgift de teint zonder te irriteren. Het verzacht het huidoppervlak en minimaliseert puistjes die veroorzaakt zijn door bacteriën. Echt een multifunctioneel product dus!

Mild maar effectief

De cleanser schuimt licht op een heeft een heel gladde textuur. Het voelt koud aan, maar dat is niet vervelend. ’s Ochtends word je er lekker wakker van. De cleanser is verder heel mild en prikt niet in de ogen. Mijn huid voelt na gebruik onwijs zacht aan. Het verwijdert ook echt alle make-up.

Shop hier online

 

Pixi Clarity Tonic

Een Pixi collectie is niet compleet zonder een nieuwe tonic! De Pixi tonics zijn enorm populair. Ik ben al geruime tijd fan van de Glow Tonic, deze geeft een prachtige healthy glow. De Clarity Tonic uit deze lijn heeft een verhelderende formule. De drie alphahydroxyzuren spelen hierin wederom de hoofdrol. Ze hebben een exfoliërende werking en bevorderen een gladde en heldere teint.

pixi tonic

Huidherstellende werking

Salicylzuur reinigt tot diep in de poriën en helpt bij het verwijderen van onzuiverheden terwijl glycolzuur de natuurlijke glans van de huid herstelt. Hierdoor voelt het huidoppervlak glad en verfijnd aan. Melkzuur heeft tot slot een hydraterende en exfoliërende werking, het brengt de huid in balans.

Antioxidanten en probiotica

Verder is de toner verrijkt met antioxidanten en helpt het de natuurlijke afweer van de huid te versterkten tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Probiotica brengen de teint in evenwicht en zorgen ook voor een gezonde glow. De getreste en onzuivere huid heeft zeker baat bij deze tonic. De huidtextuur wordt namelijk gekalmeerd en bij consistent gebruik ook zichtbaar verbeterd.

Glad en egaal

Ik ben dol op dit product, het is zo makkelijk en erg effectief. Ik doordrenk een wattenschijfje met het product een wrijf dit over mijn gezicht. Het droogt snel op en na enkele seconden kan ik alweer verder met het serum en de crème. Dit product maakt voor mijn huid echt een verschil. Mijn huidoppervlak is glad en egaal. Ik merk ook dat foundation nu mooier op mijn huid ligt, juist omdat het oppervlak zo glad is. Echt geen bultjes of droge plekjes te bekennen!

Shop hier online

 

Pixi Clarity Concentrate

Het Pixi Clarity Concentrate is een op waterbasis geformuleerd serum. Het helpt bij het verduidelijken en verhelderen van de teint. Dankzij de delicate formule en de zachte substantie wordt het uitoppervlak gladgemaakt zonder het te irriteren.

pixi clarity concentrate

Krachtige ingrediënten 

Dit concentraat is doordrenkt met salicylzuur. Dit zuur helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, grove poriën en onzuiverheden. Verder is het product verrijkt met melkzuur, voor het onthullen van een egale huidtextuur. Tegelijkertijd brengt een mix van probiotica de teint in balans een bestrijdt het vettigheid en overtollige talgproductie. Het resultaat is een matte finish. Verder zit er nog verkoelende aloë vera in, met een ontstekingsremmende kracht.

Gewoon prima

Na het tonifiëren breng ik drie druppels van dit serum aan op mijn huid. Ik masseer het in en laat het drogen. Dat drogen gaat best traag overigens. In het begin is het serum wat plakkerig, maar als het eenmaal in de huid is getrokken valt het wel mee. Mijn huid voelt dan wederom superzacht aan. Echt verschil maakt het serum naar mijn idee niet, het voedt gewoon prima. Niet slecht, maar ook niet mijn favoriete product uit deze collectie.

Shop hier online

 

Pixi Clarity Lotion

We sluiten de routine af met de Pixi Clarity Lotion. Met deze lotion zuiver je je huid en breng je hem weer in balans. De olievrije lotion wordt gebruikt als een verhelderende behandeling en is speciaal geschikt voor de vette en glanzende gebieden van het gezicht. Perfect voor op mijn vette T-zone dus. Het geeft de huid een kalme en matte uitstraling.

pixi clarity lotion

Vochtinbrengende eigenschappen

Deze lotion op waterbasis helpt bij het bevorderen van de hydratatie en laat de huid glansvrij achter. Verder is hij verrijkt met salicylzuur, dat het uiterlijk van poriën verfijnt. Ceramide NP gaat tegelijk droogheid tegen dankzij zijn vochtinbrengende en herstellende eigenschappen. Aloë vera helpt daarnaast bij het verminderen van roodheid en het koelen van irritatie. Tot slot bevat het product Kaolin, dit verwijdert overtollige oliën zonder daarbij essentieel vocht af te voeren.

Siliconen feel

De lotion is heel licht en dun van textuur. Het heeft wel een beetje dat siliconen gevoel wanneer je hem uitsmeert, maar er zitten geen siliconen in. Dat siliconen gevoel is niet zo fijn, ik vind dat altijd heel naar voelen. Verder is het echt een top lotion. Hij is niet te dik, plakt niet en trekt snel in. Het geeft echt een matterend effect en het verfijnd mijn poriën. Alsof ze opgevuld worden en het opeens allemaal gladgestreken is. De hele dag door is mijn huid glansvrij. Heel fijn!

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Wat een fijne collectie van Pixi! De producten bevatten fijne ingrediënten en zijn ook nog goed betaalbaar. Mijn huid voelt glad en zacht aan en mijn poriën zijn wel degelijk verkleind. Mijn favoriete producten zijn de tonic en de cleanser, de lotion is ook prima en het serum eigenlijk ook. Die laatste twee zou ik alleen niet snel opnieuw kopen als ze op zijn. Al met al een zeer geslaagde test!

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook