Met fijne shoptips!

04:18 - 02:34
luistertijd 04:18 - leestijd 02:34

De feestdagen zijn in zicht! Met kerst of oud en nieuw pakken we extra uit op gebied van beauty en vaak komen er dan ook wat glitters aan te pas. Nu zijn glitters niet altijd het meest gemakkelijke product om mee te werken. Top make-up artist Lydia le Loux heeft daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Het aanbrengen van (losse) glitter wordt zo een eitje!

glitter look

Glitters en fijne lijntjes. Gaat dat samen?

Boven een bepaalde leeftijd kan glitter wellicht een uitdaging zijn. Kleine glitterdeeltjes kunnen namelijk de aandacht vestigen op fijne lijntjes of ervoor zorgen dat je eruitziet alsof je naar een verkleedpartijtje gaat. Het kan je oogleden en de rest van het gezicht er rommelig doen uitzien.

De truc is om ervoor te zorgen dat de glitter op een sexy, stijlvolle en verfijnde manier wordt aangebracht. Het juiste product, de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats. Hoe fijner de glitter, hoe beter. Grove glitter ziet er vaak wat goedkoop uit terwijl fijne glitter juist meer sparkle geeft en een chiquere uitstraling heeft.

glitters

Glitterlijm 

Wil je met losse glitters werken? Dan heb je een speciale glitter glue nodig. Je brengt de lijm eerst aan op je ooglid en drukt de glitter er vervolgens in met een kwast. Het is niet makkelijk om met losse glitters te werken, voor je het weet zit je hele gezicht onder. Zit er nu toch glitter op een plek waar je het totaal niet wil hebben? Dan verwijder je dit gemakkelijk van je huid door het met een plakbandje aan te tippen.

Alternatieve glitter producten

Er zijn gelukkig genoeg andere feestelijke alternatieven voor losse glitters. Denk bijvoorbeeld aan glitter eyeliner, oogschaduw, lipstick en lipgloss. Veel verschillende merken zijn hiermee uitgekomen, van lichte tot donkere tinten. En het is ook een stuk gemakkelijker aan te brengen.

losse glitters

Glitter mascara of eyeliner

Gebruik bijvoorbeeld glitter mascara voor een heel subtiel accent. Wil je liever meer sparkle? Ga dan voor een zwarte eyeliner met glitters, dat doet het altijd goed. Je kunt deze alleen aanbrengen of met een kleurtje combineren als tweede lijntje langs je zwarte eyeliner. Of natuurlijk alleen als accentje langs je onderwimpers!

Glitter oogschaduw in crèmevorm

Glitter oogschaduw in crème of vloeibare substantie werkt ook altijd fijn voor het snel en toch feestelijk maken van je make-up look. Je kunt het heel subtiel in je binnenste ooghoek aanbrengen voor een accentje of natuurlijk over het hele bewegende ooglid. Als je van sterke oogmake-up houdt, maak je het beste eerst een smokey eye en breng je daarna pas een laagje glitter aan.

smokey eye

Pas op voor glitters op de jukbeenderen…

Wees voorzichtig met (losse) glitter op je jukbeenderen. Het kan er goedkoop uitzien en vaak accentueert het de oneffenheden op je wangen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Gebruik voor een mooie glow liever een speciale glanspoeder of highlighter.

Glitter lippen

Glitter lippen zijn prachtig mits perfect aangebracht. Vaak is het niet echt comfortabel, maar staat het wel mooi op de foto’s. Eten en drinken kun je niet goed met glitter lippen. Een fijnere optie is dan om over je lipstick een gloss met een glittertje aan te brengen. Deze overleeft het kerstdiner ook niet, maar je kunt hem tenminste makkelijker bijwerken.

Producttips van MUA Lydia!

glitter producten

MAC – Multi Use Glitter |MAC – Dazzleshow Liquid OogschaduwNYX – Glitter Goals Liquid EyelinerNYX – Glitter Goals Cream Pro PaletteNYX – Glitter Goals Liquid Oogschaduw | URBAN DECAY – Heavy Metal Glitter Eyeliner |KIKO – Glitter Top Coat Mascara

Alle glitter producten van Pat McGrath zijn overigens ook aan te raden. Deze zijn echter niet via een Nederlandse site te bestellen. Daarnaast vind je ook prima glitters bij de Hema, de Etos en het Kruidvat.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook