Veel bijwerkingen of een fake behandeling. Kies voor duurzamere opties, zegt Mardge Pascaud

07:50 - 04:42
luistertijd 07:50 - leestijd 04:42

Huidexpert en ontwikkelaar van prachtige gezichtsbehandelingen (en apparatuur) Mardge Pascaud laat haar licht schijnen over drie behandelingen die momenteel erg gewild zijn, maar waarbij serieuze kanttekeningen te plaatsen zijn. Ze kunnen akelige huidbeschadigingen geven of doen gewoon niet wat ze beloven. Onderstaande behandelingen doen het meeste haar wenkbrauwen fronsen, en ze vertelt over haar eigen behandelingen en motiveert waarom die beter zijn:

De Hyaluronpen

 

Hyaluronzuur wordt met deze pen met maar liefst 800 kilometer per uur in de huid geschoten.

Het aanbrengen van gecrosslinkt hyaluronzuur (HA) – want dat is wat erin zit – gaat normaal via een naald of een canule, en wordt gedaan door een cosmetisch arts. Het hyaluronzuur wat in die hogedruk pennen wordt gebruikt, is bedoeld om een rimpel op te vullen, en gedurende een half jaar tot een jaar te blijven zitten.

Niet gecrosslinkt hyaluronzuur wordt in cosmetica gebruikt

Er bestaat dus ook niet crosslinkt hyaluronzuur, en dat wordt gebruikt is cosmetica. Voor intensieve hydratatie van de huid en algehele structuurverbetering. De niet gecrosslinkte HA kunnen we verwerken in cosmetische producten maar we kunnen die ook in de huid aanbrengen met heel oppervlakkige prikjes zoals bij mesotherapie.

BeautyJournaal TV: Debbie krijgt de Pascaud Meso gezichtsbehandeling

Pascaud mesotherapie

Oneigenlijke manier om gecrosslinkt hyaluronzuur in de huid te persen

Omdat gecrosslinkt hyaluronzuur langer in de huid aanwezig blijft en een volume effect geeft, maar alleen door artsen uitgevoerd mag worden, heeft men de hyaluronpen bedacht. Men zeer hoge druk wordt HA in de huid geduwd.

Het wordt volstrekt onnauwkeurig in de huid gebracht

Dit gecrosslinkte hyaluronzuur is daar dus niet voor gemaakt. De huid vindt een botsing van 800 kilometer per uur ook helemaal niet fijn. Een probleem is ook dat je het hyaluronzuur nooit zo precies kunt aanbrengen als met een naald of canule. Ook kunnen er bloedvaten geraakt worden en het HA-materiaal kan op plaatsen geschoten worden waar je het eigenlijk niet wilt hebben.

De Plasma pen

plasmapen

Dit is op zich een leuke techniek om een klein stukje huid te verstrakken. Eigenlijk doe je niets anders dan lokaal de huid verbranden met behulp van een gas waardoor je een krimping van het weefsel krijgt. Het is een techniek die ik al in het jaar 2000 ontwikkelde en op de markt bracht….maar die ik vanwege de mogelijke complicaties ( voornamelijk infecties en hyperpigmentatie) volledig heb omgegooid en verfijnd heb tot mijn huidige methode van biologische rimpelcorrectie (BioSkinJetting en BioSkinSmoothing).

Werken met gas: oude wijn in nieuwe zakken

Het is raar om te zien dat iets dat twintig jaar geleden niet meer goed genoeg was nu opnieuw als revolutionair in de markt wordt gezet. Dat noemen we dus oude wijn in nieuwe zakken.

Bijwerking: hyperpigmentatie

Ik zie vandaag de dag opnieuw complicaties met plasmapen vooral in de vorm van bruine verkleuringen na de behandeling ( hyperpigmentatie) die niet zo eenvoudig meer te verhelpen zijn.

Een oplossing als niets anders meer helpt

Ik vind het een methode die best oké is om rimpels te verzachten of een soort verstrakking van kleine stukjes huid te creëren, maar het zou alleen uitgevoerd zou moeten worden als de huid al ‘op’ is. Wat ik daarmee bedoel: als niets anders meer helpt en de huid niet meer reageert op andere technieken. Alleen dan kan het resultaat ten opzichte van de mogelijke complicaties zwaarder wegen.

Alternatieven: BioSkinSmoothing en BioSkinJetting

Pascaud BioskinSmoothing

Ik adviseer biologische rimpelcorrectie voor iedereen die een natuurlijk alternatief wil voor fillers of ingrepen om rimpels te verminderen. Het is een methode waarbij we 2 technieken combineren: BioSkinSmoothing en BioSkinJetting. BioSkinSmoothing is een alternatief voor de plasmapen en BioSkinJetting is een alternatief voor fillers.

Bekijk hier een filmpje van de BioSkinJetting behandeling:

We behandelen de buitenkant van de huid met een heel klein 24 karaat gouden plaatje dat stroom afgeeft waardoor de huid gaat stretchen. Daarna maken we het diepste punt van de rimpel los met een fijn naaldje.

Microkleine krasjes

We spuiten niets in maar zetten een klein krasje waardoor de rimpel weet dat er iets gerepareerd moet worden. Dat repareren gebeurt met de vorming van collageenweefsel en zo wordt de rimpel met lichaamseigen materiaal op een natuurlijke manier opgevuld. Een veilige methode die al 20 jaar beproefd en zeer effectief gebleken is.

BB glow behandeling met dermapen en serums

Tot slot een behandeling om een mooie egale teint en glow te krijgen: BB glow.

Hierbij wordt er gewerkt met een dermapen en serums. Een dermapen is een apparaatje met zeer veel kleine naaldjes die de huid perforeren zodat er daarna werkstoffen dieper in de huid gebracht kunnen worden. Bij een BB glow behandeling wordt er gewerkt met serums die de teint moeten verhelderen en egaliseren.

Geen chemische stoffen? Alles is chemie….

Men prijst het aan met ‘volledig natuurlijke serums die geen chemische stoffen bevatten.’ Maar dat bestaat niet. Alles is chemie, ook de natuur.

De glow komt van pigmenten

Als we naar de serums kijken die er worden gebruikt in combinatie met een dermapen dan zien we dat dit niet alleen kruiden of plantaardige extracten zijn maar vooral pigmenten. Er bestaan in BB glow serums ook allerlei kleurvariaties afhankelijk van je huidtint.

Bijna een semi-permanente make-up

Het aanbrengen van een pigment onder de huid is eigenlijk een soort semi-permanente make up, maar dan over je hele gezicht.

Kunstmatige ingreep

Wat mij betreft heeft dit helemaal niets te maken met skincare of het verkrijgen van een mooiere huid. Jouw huid zit echt niet te wachten op een pigment dat onder de oppervlakte wordt aangebracht.

Gebruik liever peelings

Pascaud Synature Peeling

Nee! Als je een mooie, frisse en egale teint wilt dan kun je beter werken met peelings om de dode cellen te verwijderen en opneembaarheid van producten te vergroten. Daarmee kun je al een grauwsluiter en eventuele lichte vlekjes grotendeels oplossen, en dat in combinatie met massages van de huid.

Pascaud heeft de bijzondere Synature gezichtspeeling, bekijk hier Monique’s videoreportage erover:

 

Bindweefselmassages

Intensieve bindweefselmassage (dat kan ook met apparatuur) zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid beter wordt waardoor je een echte natuurlijk glow krijgt.

 

Leg mineralen op je huid en niet in je huid…

En wanneer je een à la minuut glow en egalisatie effect wilt kun je ook altijd een minerale poeder gebruiken OP je huid. 100% pure minerale poeders zijn echte skincare producten. En dat is veel beter dan BB glow pigmenten onder de huid aan te brengen.

Pascaud Minerale make-up

Lees ook:

Lees ook