Fris en exotisch en dat houdt heel lang aan!

08:21 - 05:00
luistertijd 08:21 - leestijd 05:00

Fris, verrassend, sportief maar toch ook chic.. dat zijn de nieuwe Wanted Tonic geuren van Azzaro. Het zijn lekkere aanvullingen op de bekende Wanted geuren Michiel en ik zijn best sportief, dus we hebben erg zin om deze geuren te testen. Kom maar op.

azzaro wanted tonic

Sporty is the new sexy

Ik vraag me nu wel af wat het betekent om een Wanted geur en Tonic in één te zijn. Volgens Azzaro betekent het vrij van codes te zijn en niet te hoeven kiezen tussen sport en stijl of tussen gym en glamour. Het is casual chic, altijd en overal. Eigenlijk zijn de tonics een frissere variant van de populaire Wanted geuren van het merk. Ze zijn sportief, maar ook sexy. Klinkt goed als je het mij vraagt.

Wanted Girl Tonic – for her 

De Azzaro Wanted Girl Tonic is een bloemige, fruitige maar ook houtige Eau de Toilette die gedurende de dag barst van de energie. Ze is elegant, charmant en speels. Met een ultra-dynamische cocktail gaat ze elke dag weer een nieuwe uitdaging aan.

azzaro wanted tonic gir

Van het ochtendgloren tot het vallen van de avond

Bij het ochtendgloren gaat ze een tonische challenge aan. Citroenzure gembernoten en het sappig zurige van kiwi smelten samen in een heerlijke frisse geur.

Wanneer de zon op zijn hoogst staat geven gevitamineerde facetten van de açaíbes een energieboost aan de daturabloem, die typisch is voor de oorspronkelijke Wanted Girl geur. Het is tevens een vast ingrediënt van de bloemigheid die gedurende de dag blijft hangen.

Bij het vallen van de avond wordt de sfeer romantisch chique. Het bamboehout geeft, net als boomhars, licht aquatische en plantaardige aroma’s vrij die in contrast staan met een heerlijke tonkaboon.

azzaro tonic

Shop hier online

 

Roze vitaminecocktail

Het is wat mij betreft een perfect samengestelde vitaminecocktail. De geur is fris en exotisch. Hij is zeker niet saai, er gebeurt heel veel. De tonic start fris en fruitig, maar ontwikkelt zich tot een zachte bloemige geur. In het begin ruik je heel duidelijk de kiwi en de açaíbessen, het is heerlijk fruitig. Daarna nemen de daturabloem en het bamboe de overhand. Je ruikt de verandering in de geur goed, dat vind ik echt bijzonder.

Ik vind het vooral fijn dat de geur niet te zoet of te overheersend is, maar hij verdwijnt ook niet snel. Na 3 uur ruik ik hem nog prima. De geur kan naar mijn mening prima overdag en ’s avonds gebruikt worden. Hij is niet te zwaar, maar ook niet te licht. Een perfect balans! 

Shop hier online

 

azzaro wanted tonic

De flacon

Ik wil ook nog even kort stilstaan bij de flacon, want die is natuurlijk prachtig. De bloemenflacon is opgebouwd uit delicate glazen bloemblaadjes die zicht bieden op een hip roze vocht. Het lijkt in zijn geheel wel een beetje op een handgranaat, zeker door de dop. Die link begrijp ik alleen niet helemaal als ik kijk naar het thema van de geuren.

Om het parfum te verstuiven kun je de trekker overhalen, dat vind ik dan wel weer een leuk detail. Erg origineel!

Shop hier online

 

Wanted Tonic – for him

De Azzaro Wanted Tonic is een houtige, aquatische, kruidige maar toch ook frisse Eau de Toilette voor hem. Hij blijft altijd en overal chique, maar is ook erg luchtig. Elke inspanning is een kwestie van stijl voor hem. Net als de Tonic-vrouw gaat hij elke dag weer een nieuwe uitdaging aan.

azzaro wanted tonic

Van het ochtendgloren tot het vallen van de avond

Bij het ochtendgloren gaat licht zure limoen samen met de pittige en bruisende eigenschappen van groene kardemom, welke typisch is voor de Wanted geur. Een tintelende frisheid wordt afgegeven.

Wanneer de zon op zijn hoogst staat wordt die explosieve frisheid met een opwekkend briesje nog iets intenser gemaakt dankzij de combinatie van een aquatisch akkoord en kruidige gember.

Bij het vallen van de avond laten de houtige en frisse noten van het moderne Patchouli Prisma de frisheid van het parfum het hele geurspoor verder duren. De geur wordt afgesloten met een contrast van sensueel benzoë.

Shop hier online

 

azzaro wanted tonic him

Blijvende frisheid

Wow! Wat een intense frisheid brengt de Wanted Tonic met zich mee. De topnoot van limoen komt heel sterk naar voren en gaat voorlopig nergens heen. De citrusvruchten nemen de overhand maar ook die warme, kruidige tonen herken ik. Gember, limoen en patchouli werken krachtig samen voor een heerlijk dagelijkse geur. De geur veranderd minder sterk als de vrouwengeur, maar droogt toch wat warmer op. De frisheid blijft alsnog de hele tijd aanwezig.

Ook deze geur is weer niet te overheersend. De tonic transformeert tot een lekkere zachte geur die je ruim 3 uur lang goed blijft ruiken. Michiel vindt het een typische mannengeur die zowel overdag als ’s avonds gedragen kan worden. Hij vindt hem lekker fris en denkt dat iedere man deze geur wel kan waarderen. Mocht je dus nog een goed parfum voor een man zoeken, dan kun je het hiermee haast niet fout doen!

Shop hier online

 

azzaro flacon

De flacon 

De flacon van de Wanted Tonic geeft ons een blik op een sprankelend blauw sap en wordt bekroond door een verchroomde en heldere cilinder. De iconische ring komt nu met glanzende zilverkleurige kogels. We vinden de flacon beide erg mooi, hij past ook goed bij de vrouwengeur. Wij hebben de 50 milliliter variant ontvangen en deze ligt perfect in de hand. Hij neemt ook niet teveel ruimte in beslag in het badkamerkastje. Perfect!

Shop hier online

 

dian

Ons eindoordeel

Ik was al bekend met Azzaro, maar Michiel nog niet. Hij is zwaar onder de indruk van het merk en ik ben dat eigenlijk ook. De geuren zijn allebei heerlijk maar vooral de Girl Tonic is erg bijzonder, van de unieke flacon tot de uitgebreide ontwikkeling van de geur. We zullen de geuren nog met veel plezier gaan dragen en kunnen ze ook zeker aanraden. Ben je nog op zoek naar iets fris? Dan is de Azzaro Wanted Tonic wellicht je nieuwe favoriet!

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook