Ook hartje zomer is het tijd voor huidvoedende producten! TYRO, Labello, Miniso, Cenzaa, Charlotte Tilbury

09:23 - 05:38
luistertijd 09:23 - leestijd 05:38

Een groot deel van onze redactie viert nu vakantie, maar we hebben nog een aantal fijne favorieten op een rijtje kunnen zetten. In dit artikel delen wij onze favoriete producten van juli met je. De favorieten staan dit keer voornamelijk in het teken van huidverzorging. Van supplementen en lippenbalsem tot een olie en serum. Lees er snel meer over!

Corine: TYRO Supreme Anti-Age Nutraceutical

tyro supplementen

Afgelopen maand heb ik weer een intrigerende ontdekking gedaan. Zowel het merk TYRO, als de kwalitatief hoogwaardige producten van dit Nederlandse merk waren nieuw voor mij. En dat leverde een hele fijne maandfavoriet op.

Holistische aanpak

Eerst even over het merk… Plastisch chirurg Dr. A. Molenaar legde de basis voor TYRO met zijn wetenschappelijk onderzoek naar voedende en beschermende stoffen uit de baarmoeder. Hij maakte het tot zijn missie om de stoffen die de babyhuid zo perfect maken te verwerken in een huidverzorgingssysteem dat de huid voedt van buiten- en van binnenuit. Inmiddels creëert Dr. Molenaar al meer dan 25 jaar, samen met een team van farmaceuten, dermatologen en voedingsdeskundigen, hoogwaardige cosmeceuticals en nutraceuticals voor een gezonde huid, die in staat is zichzelf te herstellen en vernieuwen.

Persoonlijk ben ik heilig overtuigd van deze holistische aanpak. Een gezonde en mooie huid is meer dan alleen een kwestie van smeren. Ook lifestyle, voeding en supplementen spelen een belangrijke rol.

Supplementen

De vaste lezers van BeautyJournaal weten dan ook dat mijn ontbijt altijd begint met een handjevol supplementen. In dat handje vind je tenminste magnesium en multivitaminen, probiotica, propolis, collageen, hyaluronzuur en Heliocare. Ik voel me daar goed bij en probeer ook vaak wat nieuws op nutraceuticalsgebied. Het grote voordeel van Supreme Anti-Age van TYRO is dat het een prachtige allround nutraceutical is, met een uitgebalanceerd mix aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en ceramiden voor verzorging van de huid en het bindweefsel van binnenuit.

tyro supplementen

Laagmoleculair hyaluronzuur

Ook bevat Supreme Anti-Age laagmoleculair Hyaluronzuur, dat de huid hydrateert. Veel andere supplementen bevatten ‘gewoon’ hyaluronzuur, dat door de grotere molecuulgrootte een beperkte werking heeft bij oraal gebruik. Vitamine K2MK7 stimuleert de collageenproductie in de huid voor een verbetering van de elasticiteit. Selenium beschermt de huid tot slot tegen de schadelijke effecten van de zon. Supreme Anti-Age Combineer je bij voorkeur met de ORAC Superfood nutraceutical van TYRO. Dat wordt mijn eerstvolgende beauty aankoop.

Shop hier online

 

Model Mandy: Labello Cherry Shine

labelllo cherry shine

Ik ben aardig verslaafd aan Labello. Ik heb altijd wel wat op mijn lippen! Ik vind het vervelend om velletjes of droge lippen te hebben en daarom smeer ik ze graag in met een balsem. Meestal gebruik ik de basic Labello variant, maar zo nu en dan ga ik er voor een met een kleurtje. Dan kies ik altijd voor Cherry Shine.

Deze lippenbalsem geeft een subtiele kleur en ziet er erg natuurlijk uit. Je lippen worden er zacht van en ruiken ook nog eens heerlijk. Als ik een dagje zonder make-up wil lopen doe ik vaak alleen deze labello op, zodat ik er toch verzorgd uit zie en een beetje kleur op mijn lippen heb. Het blijft alleen niet heel lang zitten, dus ik smeer wel een aantal keer bij gedurende de dag. Zo zien mijn lippen er weer verzorgd en gehydrateerd uit!

Shop hier online

 

Sabine: Miniso Make Up Remover Spons

make up remover spons

Sinds kort is er in mijn stadsie Utrecht een Miniso gekomen. Deze “japanse” winkelketen (eigenlijk chinees, maar willen niet geassocieerd worden met goedkope Chinese troep) verkoopt van die typische impulsaankopen voor huis, school, en om cadeau te geven. Aziatisch ogende knuffels, gekke kurkentrekkers, handige haarelastiekjes, er is van alles.

Pui-steen sponsje

Door mijn werk, bezoek ik graag verschillende retailers en zo kwam ik ook in de Miniso terecht. De witte sfeervol verlichte winkel vormt een perfecte achtergrond voor de vaak kleurrijke artikelen. Ik neus door de schappen en bestudeer het aanbod. En dan valt mijn oog op hartvormig pui-steen achtig sponsje. Omdat ik niet weet wat het is, doe ik navraag en het blijkt een sponsje te zijn om je gezicht mee schoon te maken.

Bijdragen aan een schone wereld

Ah zou dat de oplossing zijn om eindelijk eens de schoonmaakwatjes uit te bannen? Met een kind in de luiers besef je voor het eerst eens hoeveel “doekjes, lapjes, tissues” etc je gebruikt op een dag en dus ook weggooit. Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een schone wereld voor onze kinderen. Waar ik kan, probeer ik mijn bijdrage te leveren. Ik probeer tevergeefs al weken bij mijn kruidvat en ETOS om de hoek het alternatief voor het watje aan te schaffen. Kortom het hartje ging mee.

Minder zacht, maar wel goed schoon

Je maakt het sponsje voorzichtig nat en dan wordt het zacht. Zodra het zacht is knijp je hem volledig uit en gebruik je het als een gewoon watje. Ik merk dat lotions niet ideaal zijn in combinatie met het sponsje, maar een melk of gel wel. In een handomdraai maak je je hele gezicht schoon. Het voelt minder zacht aan als een watje en “scrubt” zelfs de huid een beetje, maar het maakt goed schoon. Alleen met waterproof make up, houd ik toch een beetje zwarte vegen rond de ogen.

Nog niet de grootste topper, maar het komt een heel eind in de buurt. De watjes liggen nog in mijn la, maar gebruik ik alleen nog maar als ik een tonic wil gebruiken of waterproof make up op gedaan heb. Maar dit is al een stap in de goede richting van een watloos bestaan!

Vind hier een minoso bij jou in de buurt

 

Uitgever en journalist Monique: Cenzaa RYJVK VITC Oil Elixer

ryjvk olie

De RYJVK (=Reykjavik) collectie van het mooie Nederlandse merk Cenzaa is een limited lijn. Mijn absolute favoriet is het vitamine C olie. Supervoedend en wanneer goed ingemasseerd zeker niet vet. Alle belangrijke werkzame stoffen zitten in deze 5-in-1-olie en heerlijk voor elk jaargetijde: vitaminen A uit abrikoos olie, vitamine C uit ascorbine zuur en vitamine E als tocopherol. Verder het mineraal kalium, extra antioxidantn uit jojoba zaadolie en squalane, en het fijne cannabis zaadolie.

Ik ben dol op huidolie, en deze zit nu echt in mijn stash. Voor mijn huid, mijn handruggen en als er nog want op mijn handen zit dan haal ik dat heerlijk door mijn haarpunten. De olie is goed verpakt in een donkere glazen flesje met handige doseerpipet. Vanzelfsprekend kun je je favoriete creme er over heen doen. Fijn is ook om eerst een lichte hydraterende nevel over je huid te sprayen en dan de olie in te masseren. In de RYJVK lijn zit ook een mooie minerale mist.

Zoek hier naar een salon in jouw buurt voor aankoop

 

Make-up liefhebber Dian: Charlotte Tilbury Magic Cream Light

magic cream light

De nieuwe Magic Cream Light van Charlotte Tilbury is mijn absolute favoriet deze maand. Deze ‘light’ variant op de populaire Magic Cream heeft een lichte textuur die snel door de huid wordt opgenomen en geen vettig of plakkerig laagje achterlaat. Daarmee is de crème ideaal voor de warme zomermaanden!

Het Urban Pollution Defense Complex beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en tegen blauw licht. Ook zit er SPF20 in, wat de huid beschermt tegen UVA en UVB stralen. De crème hydrateert goed en laat mijn huid stralen. Het geeft een natuurlijke glans, daar hou ik van. Ook merk ik dat deze crème mijn huid er voller uit laat zien.

Het schijnt dat de crème ook werkt op het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, maar daar heb ik nog geen last van dus daarin merk ik weinig verschil. Ik vind het verder een super fijne crème, hij trekt zo snel in en ligt comfortabel op mijn huid. Het geeft een mooie, zomerse glow en laat mijn huid heerlijk zacht en glad aanvoelen. It’s a must!

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook