Dit zware metaal kan de aanwijzing zijn voor siliconenziekte

03:25 - 02:03
luistertijd 03:25 - leestijd 02:03

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Het gonst op fora voor vrouwen die ziek zijn en vermoeden dat het door hun siliconen implantaten komt: er is een nieuwe test voor handen waarmee aangetoond zou kunnen worden of je lijdt aan de gevreesde siliconenziekte, veroorzaakt door lekkende, zwetende of zelfs gescheurde borstimplantaten.

DEZE TEST IS UIT DE HANDEL

 

Ziekte opsporen via je eigen haar

Het Nederlandse bedrijf dat deze test nu heeft en het nieuws binnenkort wereldkundig gaat maken, heet Hair Diagnostix. Het biedt diverse tests aan om ziekten op te sporen en ook de werking van medicijnen te controleren met behulp van jouw eigen haar. Ofwel: via jouw haar kan men inzichtelijk maken wat zich in jouw lichaam afspeelt.

Steeds meer vrouwen melden hun klachten

Tot nu toe was nauwelijks aan te tonen dat je ziek bent geworden door lekkende siliconenimplantaten hoewel wereldwijd steeds meer siliconendragende vrouwen klagen over ziekteverschijnselen en deze klachten ook een grote overlap met elkaar hebben. Op BeautyJournaal hebben we er al veel over geschreven ook. Plastisch chirurg Frank Niessen doet niet anders dan implantaten verwijderen in ruil voor lipofilling en ziet 70% tot 80% van de vrouwen aanzienlijk opknappen.

DEZE TEST IS UIT DE HANDEL

Bekijk hier een operatievideo waarbij dr. Frank Niessen implantaten verwijderd en de borsten mooi maakt met lichaamseigen vet:

 

Wat zit er in prothesen dat je zo ziek kan maken?

Het is niet makkelijk te achterhalen waar siliconen implantaten precies uit bestaan, maar van 1 stof is het zeker bekend en dat is platinum. Resten van dit zware metaal kunnen door scheurtjes maar ook door zweten van de siliconen gel in het lichaam terechtkomen. Het zware metaal zorgt voor een palet aan auto-immuunklachten en/of ontstekingsklachten die bij vrijwel alle ziek-geworden implantaat draagsters zijn terug te vinden.

Auto-immuunklachten en ontstekingen

De siliconenziekte wordt nu “Breast Implant Illness” (BII) genoemd, voorheen spraken we van ASIA syndroom.

Om vast te kunnen stellen of er sprake is van een ruptuur of diffusie heeft het bedrijf een test ontwikkeld, waarbij het platina niveau in het lichaam over langere tijd kan worden vastgesteld met behulp van een haartest op basis van massaspectrometrie. Het enige dat hiervoor nodig is, zijn een aantal haren, zo wordt gesteld.

DEZE TEST IS UIT DE HANDEL

Hiermee krijg je inzicht in de siliconen belasting van je lichaam. Indien je klachten hebt die passen bij BII dan is explantatie belangrijk, 80% van de patiënten herstellen. Voor zover nu bekend wordt de test niet vergoed. Hij kost 330 euro.

Wil jij graag meer weten over siliconen ziekte en je implantaten laten verwijderen? Stel je vragen aan plastisch chirurg Frank Niessen. Je krijgt persoonlijk antwoord.

Lees ook op BeautyJournaal:

 

beautyjournaal shop banner

Lees ook