Corine is zelf ook aan het rollen geslagen!

09:30 - 05:42
luistertijd 09:30 - leestijd 05:42

Als je als beauty liefhebber de influencers op Instagram volgt, dan heb je ongetwijfeld wel eens een foto gezien van een merkwaardig ogende tool, met twee rollende stenen. Eentje aan elke kant. Of was het je een raadsel waarom je favoriete make-up artist een selfie deelde, waarbij ze jadekleurige groene bollen over haar gezicht rolde. Herkenbaar? Maak je vooral geen zorgen en lees even verder.

Van 17e-eeuws schoonheidsritueel naar hedendaagse blogger hype

Deze zogenaamde facial roller is zeker niet nieuw. Sterker nog, de tool stamt uit het China van de 17e eeuw en is misschien wel het oudste schoonheidsritueel. Geperfectioneerd door de eeuwen heen en lange tijd een goed bewaard Chinees beauty geheim. Totdat beauty bloggers de facial roller ontdekten en de tool in korte tijd in de Westerse wereld razend populair werd.

Voor- en tegenstanders

Volgens voorstanders en fans van facial rollers is het “een effectieve tool voor een mooie egale huid.” Door de stenen van de roller over je huid te bewegen, stimuleer je de huid om vochtophopingen af te voeren, huidverzorgingsproducten beter te absorberen en zelfs vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Tegenstanders zijn juist sceptisch en vinden het weggegooid geld. “Kans is groot dat ‘ie al snel werkloos in een la komt te liggen…”

Werkt een facial roller écht?! Experts aan het woord

Julie Civiello Polier is een reiki master en shamanistisch healer in Santa Monica, Californië. Ze geeft onder meer shamanistische facials, waarbij ze gebruikt maakt van de helende energie uit stenen. Mary Lupo is professor dermatologie aan de Tulane University School of Medicine. Hieronder delen ze hun kijk op facial rollers.

Van facial rollers wordt beweerd dat ze je lymfesysteem stimuleren. Waar of niet waar?

Julie: “Massage met rollers van jade, opaal of andere edelstenen is inderdaad een uitstekend manier om je lymfesysteem te stimuleren. Je lymfesysteem speelt een vitale rol bij het afvoeren van afval- en gifstoffen, met een gezond immuunsysteem tot gevolg.”

Mary: “Lymfevaten tref je door het hele lichaam aan, ook in je gezicht. Deze vaten voeren inderdaad vocht af in de richting van je hart en je nieren. Je kunt deze afvoer versnellen door middel van massage. Dat kan een handmatige massage zijn, of met behulp van een roller.”

Face rollers helpen ook bij wallen en kringen, rimpels en een betere opname van huidverzorgingsproducten. Waar of niet waar?

Julie: “Wallen worden veroorzaakt door blokkades, waardoor vocht niet optimaal wordt afgevoerd. Een facial roller kan deze afvoer stimuleren. Tegelijkertijd kan een facial roller, als je hem krachtig over de huid beweegt, de collageenproductie stimuleren. En tot slot opname van huidverzorgingsproducten… Jazeker! De roller zorgt voor een lichte druk op de huid, waardoor serums en olie dieper in de huid penetreren dan zonder deze druk.”

Tip: Rol over je sheetmask, zodat de werkzame stoffen van het masker optimaal door de huid worden opgenomen.

Mary vult aan: “Als kringen onder je ogen worden veroorzaakt door vaatverwijding bij sinusproblemen, of door slapen op je zij of buik (… ze adviseert om op je rug te slapen…), kan lymfedrainage zeker helpen.

Tip: Bewaar je roller in de koelkast om de koelte van de steen te vergroten. Zo vergroot je ook het depuffing-effect bij vermoeide ogen.

Dus… zijn facial rollers een effectieve skin care tool?

Julie: “Ze zijn zeker effectief, vooral ook omdat ze meerdere issues tegelijk aanpakken. Bovendien is het gewoon leuk om met een roller aan de slag te gaan.”

Mary: “Facial rollers hebben een zelfde effect als manuele massage. Mocht je daar behendig in zijn, dan is dat uiteraard goedkoper. Rollers zijn een prima uitkomst voor iedereen die niet zo handig is.”

Facial rollers zijn er in vele soort en maten. En vooral ook in vele materialen

De Chinezen geloofden heilig in de helende werking van edelstenen. Bijvoorbeeld van witte opaal, een steensoort die bekend staat om zijn beschermende werking, omdat hij negativiteit en bad vibes uit je leven weert. Verder zou witte opaal ook helpen bij het versturen van wensen en dromen. De steensoort Black Obsidian heeft daarentegen rustgevende eigenschappen, jade helpt bij angst en vermoeidheid.

opal roller

Er bestaan ook rollers met spikes. Deze (niet scherpe) spikes geven een wat diepere massage, waardoor ze ook spierspanning verlichten. Een uitkomst bij stress of hoofdpijn.

“This is how we roll”

Breng allereerst je favoriete serum, olie of crème aan op een gereinigd en droog gezicht. Kies vervolgens voor een van beide kanten van de tool. De kleinere roller is speciaal ontworpen voor het ooggebied, de grotere roller voor de rest van je gezicht, nek en decolleté

In de volgende YouTube video legt vlogger Marianne Hewitt je uit hoe je een facial roller gebruikt. De video heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen views… over hype gesproken!

Samengevat:

Ook ik ben inmiddels aan het rollen geslagen…

The proof of the pudding is in the eating. Nieuwsgierig naar zin en onzin van facial rollers wilde ik het zelf ervaren. En hoewel ik van nature nuchter ben, geloof ik wel in Chinese wijsheden. Ik koos voor de Golden Roller Spikey van het Nederlandse eco- en planetfriendly merk Greenbeauty Market.

De oprichters van Greenbeauty Market, Robbie ter Haak en Geertje van Bavel, zijn bekenden in de beauty industrie. Robbie was mede-eigenaar van Kinki Kappers en Geertje had 10 jaar ervaring als brand director bij L’Oreal. Toch hadden ze het gevoel dat er meer was. In augustus 2018 besloten ze dat gevoel te volgen en een eigen online marketplace te creëren; Greenbeauty Market. Het beste cureren voor mens en planeet; geen giftige stoffen en zo min mogelijk afval.

Het zal je dan ook niet verbazen, dat de Golden Roller Spikey verpakt is in een bio-katoenen muslin bag, die je kunt gebruiken om je tool veilig op te bergen.

facial roller

Samen met Wildcrafted Organics: skincare as addictive as it is effective

Toen ik mijn Golden Roller Spikey uitzocht op de Greenbeauty Market, kon ik het niet nalaten ook het Wild Plum Illuminating C Complex toe te voegen aan mijn virtuele winkelmandje. Een prachtig serum, bomvol werkstoffen, speciaal geformuleerd om je huid te herstellen van en beschermen tegen zonschade. Daarnaast geeft het serum je huid een hydratatieboost en vermindert het droogtelijntjes en rimpels.

serum

Biologische hero ingredients

Wild Plum Illuminating C Complex van het Australische merk Wildcrafted Organics bevat uitsluitend biologische ingrediënten. Hero ingredients zijn:

Australische Kakadu Pruim, Illawarra Pruim en Burdekin Pruim

Pruim is een waar superfruit en heeft een anti-oxidante werking, hydrateert, stimuleert de collageenproductie en gaat huidveroudering tegen.

Sea Buckthorn Berry Oil

Deze wonderolie heeft een eindeloze lijst aan actieve stoffen… Vitamine A, B1, B12, C, E, K & P, flavonoide, lycopene, carotenoide, beta caroteen and phytosterol. Onderzoek heeft aangetoond dat Sea Buckthorn Berry Oil de celstofwisseling van je huid verbetert, waardoor je huid optimaal functioneert en minder snel veroudert. En laat dat nu ook precies zijn wat een facial roller doet. Een gouden duo dus.

Ferulinezuur

Rijk aan anti-oxidanten om vrije radicalen te bestrijden. Ferulinezuur versterkt bovendien de anti-oxidante werking van de vitaminen in dit serum.

Hyaluronzuur

Dit stofje komt van nature in je huid voor, maar neemt af als je ouder wordt. Hyaluronzuur heeft een mooi plumbing effect op de huid.

serum

Heerlijk ontspannend… voor body and mind

Mijn dagelijkse rolmomentje is inmiddels een heus ritueel geworden. Vooral voor het slapen gaan werkt het rollen bij mij heerlijk ontspannend. Het verlicht inderdaad spierspanning en om die reden neem ik mijn nek en hals ook altijd even mee, na een dagje achter de computer. Mijn Spikey – zoals ik de tool inmiddels liefkozend noem – geeft mijn huid een flinke massage. Vaak stap ik met blosjes en een tintelende huid in bed. Afname van rimpels heb ik nog niet waargenomen, maar zoiets gebeurt natuurlijk niet overnight. Dus ik rol nog even door…

beautyjournaal shop banner

Lees ook