De fijnste treatments voor gezicht en lichaam om er prachtig uit te blijven zien

06:15 - 03:45
luistertijd 06:15 - leestijd 03:45

Er wordt vaak gezegd dat je in de zomermaanden geen speciale gezichtsbehandelingen moet laten doen, omdat je huid meer blootgesteld wordt aan UV-straling. Toch is niets minder waar. Ook in de zomermaanden kun je je huidverzorging op goed niveau houden met facials. De tophuidtherapeuten van de gerenommeerde Amstelzijde Kliniek in Ouderkerk aan de Amstel hebben een speciaal programma gemaakt.

Maak je huid klaar voor de zomer met Summer Facials!

combinatiebehandeling-amstelzijde-kliniek

Je hebt de hele winter mooie resultaten geboekt met je behandelingen. Dan zou het zo zonde zijn als deze als sneeuw voor de zon verdwijnen door opkomende pigmentvlekken, lijntjes of een droge en gevoelige huid. Daarom introduceert Amstelzijde Kliniek speciaal Summer Facials, om jouw huid ook in de zomer een fijne boost te geven! In drie behandelingen behoud je een stralende, frisse, gehydrateerde en egale huid!

Amstelzijde Kliniek biedt hiervoor 4 mooie facials aan:

  • Glow & Equalize Facial, voor pigmentgevoelige huiden en bij melasma
  • Anti-aging Facial, voor de verouderende huid
  • Age Prevention Facial, preventief – bij beginnende tekenen van veroudering
  • Sensitive Skin Facial, voor de rode, gevoelige huid en bij rosacea

We lichten er een voor je uit: de Glow & Equalize facial tegen pigmentvlekken

amstelzijde

De kuur bestaat uit 3 behandelingen, die 1 keer per maand plaatsvinden. Er worden verschillende technieken gecombineerd die je huid op een veilige manier aan het werk zetten. Ook fijn: de behandeling heeft een minimale hersteltijd. Binnen één dag trekt de roodheid weg en je krijgt direct een mooie glow!

Wat houdt de behandeling in?

Voor deze facial worden de organische producten van Theraderm gebruikt. Effectieve werkstoffen zoals vitamine A en C (70%), salicylzuur, enzymen en mineralen helpen je huid om te egaliseren, te kalmeren en zich te beschermen tegen UVA en UVB straling.

Extra hulp met microneedling

Aanvullend krijgt de doorbloeding een flinke boost met microneedling. Hierbij worden microgaatjes in je huid gemaakt. Dit stimuleert de werking van je huid én zorgt ervoor dat producten extra goed worden opgenomen. Je huid wordt extra goed gevoed en daardoor sterk gehydrateerd. Droogtelijntjes, bijvoorbeeld rond je ogen, worden minder zichtbaar. De behandeling is ook erg geschikt als je last hebt van melasma ofwel zwangerschapsmasker.

Een High Intensity Focused Ultrasound behandeling voor huidverstrakking

amstelzijde

Een HIFU behandeling gebeurt op basis van ultrasound. Dit zijn geluidsgolven die door hun druk cellen indrukken en weer uitzetten.  Door deze beweging wordt er warmte in de cel opgewekt. Het is ideaal om de huid te verstevigen.

Collageenprikkel door de warmte

De hitte die vrijkomt werkt als een kleine ontstekingsreactie in de diepere huidlagen, waardoor er een prikkel komt om extra collageen en elastine aan te maken. Het mooie van ultrasound die Amstelzijde Kliniek gebruikt, is dat het ook op de zogeheten SMAS laag werkt.  Deze laag wordt ook in het bijzonder bij plastische chirurgie behandeld, aangetrokken om een strakkere huid te verkrijgen, maar dit kan dus ook met ultrasound!

Ook lokale vetvermindering

Er wordt met drie verschillende handstukken gewerkt, die ook op verschillende diepten in de huid werken: op 1,5 mm, 3 mm en 4,5 mm. Elke diepte geeft een eigen gewenst effect. En wist je ook dat met HIFU lokale vetvermindering bereikt kan worden. Ideaal om een onderkin te behandelen.

Veilig voor pigment

Omdat de melanocyten, die in de huid zorgen voor pigmentproductie, niet aangetast worden, en ook de buitenste huidlaag blijft onbeschadigd, kan een HIFU behandeling ook in de zomer plaatsvinden. Amstelzijde Kliniek werkt met de ultrasound apparatuur van Utims.

Huidopfrissing met skinboosters in combinatie met microneedling

Skinboosters zijn heel fluïde gels met hyaluronzuur en anti-aging stoffen die oppervlakkig in de huid worden geïnjecteerd om de huid van binnenuit een opfrisser te geven. Je kunt het vergelijken met een goede anti-aging crème, maar die breng je óp de huid aan, waardoor er toch minder werkzame stoffen daar in de huid komen waar ze nodig zijn. Door die stoffen te injecteren kom je daar wel direct. Amstelzijde Kliniek werkt met de skinboosters van SkinTech Pharma, lees er hier meer over.

Betere opname van werkzame stoffen

Amstelzijde Kliniek gebruikt daarbij ook een lichte vorm van skinneedling in de zomermaanden. De diepte van het ‘needlen’ wordt handmatig aangepast op de huid, omdat niet iedere huid even dik is en ook wisselt dit per zone in het gezicht. Het idee erachter is dat er micro-gaatjes in de huid gemaakt worden zodat het product beter opgenomen wordt. Daarnaast zorgt het ‘needlen’ voor een stimulatie van de bloeddoorstroming.

De skinbooster wordt door een hol naaldje dus de huid gebracht én ook op de huid aangebracht. Dit kan prima in de zomer omdat de huid hierdoor niet gevoeliger wordt voor zon.

Bindweefsel massage

amstelzijde

De huidtherapeut van Amstelzijde Kliniek behandelt jouw gezicht, hals en decolleté met diverse massagegrepen. De behandeling duurt een half uurtje en het is handig om te weten dat de grepen stevig zijn, dus jouw huid kan na afloop wat rood zien.

Betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen

Die speciale massagegrepen zorgen voor een betere doorbloeding en voor afvoer van afvalstoffen. Een bijkomend voordeel is dat jouw huid ook beter voedingsstoffen opneemt na een bindweefselmassage.

Vermindering van fijne lijntjes

Door de stevige grepen zorgvuldig toe te passen wordt de aanmaak van collageen in jouw huid gestimuleerd. Dit zorgt voor een vermindering van fijne lijntjes en een stralende huid! Hoe vaker je de massage ondergaat, hoe mooier de structuur van je huid en hoe soepeler je huid gaan aanvoelen.

Tot slot vertellen we je ook nog graag dat je zelfs in de zomer sommige laserbehandelingen kunt ondergaan. Om littekens, acne, en tatoeages te verwijderen, of voor ontharing. De huidtherapeuten van de Amstelzijde Kliniek vertellen je er alles over tijdens een vrijblijvend en kostenloos intakegesprek.

Lees ook