Afvallen met de Elipse-maagballon!

03:25 - 02:03
luistertijd 03:25 - leestijd 02:03

Samen met zijn team stelde dokter Farid Kazem het Elipse programma samen. Het programma belooft dat je door een combinatie van een maagballon en intensieve begeleiding niet alleen tien tot vijftien kilo afvalt maar ook je verkeerde eetgewoontes afleert, waardoor het gewicht er af blijft.

farid kazem

Plastisch chirurg Farid Kazem

Doorslikken

Centraal in dit programma staat de Elipse maagballon. De meeste maagballonnen worden door middel van een endoscopie in de maag gebracht, waardoor er verdoving om soms zelfs narcose nodig is. Bij deze maagballon is dat allemaal niet nodig. Hij is gemaakt van elastische polymeren. Hij is ‘verpakt’ in een kleine capsule waardoor hij gewoon kan worden doorgeslikt, waarna de capsule oplost.

elipse

Vullen

Aan de capsule zit een klein slangetje waarmee de ballon, als hij eenmaal in de maag zit, gevuld wordt met een gebufferde zoutoplossing. In totaal gaat er 550 milliliter vocht in de ballon, waarmee de maag voor zo’n twee-derde gevuld is. Van dit vullen merk je nauwelijks iets. Het hele proces van slikken en vullen duurt zo’n twintig minuten.

Voedingsadvies op maat

Vervolgens krijg je een door een diëtist op maat gemaakt voedingsadvies mee dat is afgestemd op je smaak en eetgewoonten. Gedurende de hele periode en wordt je via een app en een bluetooth weegschaal begeleid. In zo’n zestien weken val je op die manier tien tot vijftien kilo af en leer je je verkeerde eetgewoonten af. Bovendien raak je in deze periode gewend aan kleinere porties, waardoor je het gewicht er gemakkelijker afhoudt.

Bekijk hieronder de werking van het uitgebreide Elipse programma:

Maagballon loopt langzaam leeg

Na zo’n vier maanden loopt de maagballon vanzelf langzaam leeg waarna hij het lichaam op natuurlijke wijze verlaat. Dat is bijzonder: de meeste maagballonnen moeten door middel van een endoscopie worden verwijderd, waardoor opnieuw verdoving of soms zelfs narcose nodig is. bij deze maagballon merk je helemaal niks van het verdwijnen van de ballon.

Verzekering

Het volledige Elipse-programma, inclusief de plaatsing van de maagballon en zes maanden begeleiding door de plastisch chirurg en zijn team kost € 4.950,- De behandeling wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Deze methode is vooral geschikt voor mensen met een BMI vanaf 27, die hulp willen om blijvend gewicht te verliezen maar geen operatieve ingreep als een maagomleiding willen.

Meer weten?

Op Youtube kun je een filmpje zien waarin de Elipse Maagballon wordt uitgelegd. Bekijk de video hier:

Wil je nog meer lezen over deze methode: er zijn twee wetenschappelijke studies gepubliceerd over de Elipse-methode, beiden in het Engels. Je vindt ze hier en hier. Daarnaast kun je op de website terecht voor nog veel meer informatie over de Elipse Maagballon.

Plastisch chirurg Farid Kazem

Plastisch chirurg Kazem is deskundig op het gebied van niet-operatieve behandelingen om het lichaam in vorm te brengen. Hij introduceerde de vet bevriesmethode CoolSculpting en de huidverstrakkingsmethoden Thermage en NuEra in Nederland. Daarnaast is hij ervaren in het uitvoeren van borstvergroting, ooglidcorrectie, buikwandcorrectie en behandelingen met laser, Botox en fillers.

Lees ook