Catrice, Clinique, L’Oréal, Anastasia Beverly Hills, Docteur Renaud, Dr. Hauschka, Payot

10:49 - 06:29
luistertijd 10:49 - leestijd 06:29

Februari zat weer vol met nieuwe favorieten. De testers uit het BeautyJournaal testpanel delen in dit artikel hun favoriete producten met je. Van make-up tot maskers en oogverzorging. Lees snel verder!

Corine: Catrice Pure Nail Polish

Deze maand werd ik aangenaam verrast door de budget nagellakken van Catrice. Terwijl ik nietsvermoedend langs de schappen van het Kruidvat liep op zoek naar een doosje Paracetamol, viel mijn oog op de schitterende zachtroze voorjaarstinten van de Catrice Pure Nail Polish. Voor slechts 3,99 euro per flesje kon ik het natuurlijk niet nalaten een paar kleurtjes te kopen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

De lakjes dekken met twee dunne laagjes prima en bestaan voor meer dan 70% uit natuurlijke ingrediënten, waaronder verzorgende granaatappelolie. Het resultaat is een verzorgde, natuurlijke nagellook met een mooie glossy finish. Zelfs zonder topcoat houden de lakjes prima. Je hebt er zeker een dag of vier-vijf plezier van.

Shop hier online

 

Model Mandy: L’Oréal Paris Steampod 2.0

steampod

De Steampod van L’Oréal.. de beste uitvinding voor mijn haar ooit. Ik heb meerdere krultangen en stijltangen maar sinds ik de Steampod heb gebruik ik eigenlijk niks anders meer. Voor het beste resultaat is het wel aan te raden om de producten van L’Oréal hierbij te gebruiken. Normaal vind ik dat onzin. Het zijn vaak verkooptrucjes, maar bij de Steampod merk ik wel degelijk verschil met mijn haar.

Na het wassen van mijn haar breng ik de crème aan en laat ik het natuurlijk drogen. Zodra het droog is doe ik het haarserum erin en maak ik met de Steampod een mooie natuurlijke slag. Het haar oogt voller als je het stijlt of krult en mijn haar blijft een aantal dagen mooi. Scheelt mij weer een hoop werk 😉.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Anastasia Beverly Hills Dipbrow Gelwenkbrauwgel

Sinds het nieuwe jaar ben ik eigenlijk weer volop aan het sporten, zo’n vijf keer in de week sta ik op de loopband. Ik heb dan niet altijd zin om een volledige make-up look te dragen, dat is ook helemaal niet nodig bij het sporten. Toch vind ik het soms  fijn om wel iets van make-up te dragen, ik voel me dan net wat zelfverzekerder.

Sinds ik de Dipbrow Gel van Anastasia Beverly Hills heb ontdekt kan ik eigenlijk niet meer zonder. Het is een gekleurde wenkbrauwgel met een waterproof formule. Hij helpt bij het temmen van wilde wenkbrauwhaartjes en zet deze stevig vast. Ik gebruik de gel gewoon los, zonder van tevoren nog een poeder of potlood of iets dergelijks aan te brengen. Hij geeft voldoende dekking en oogt natuurlijk. Mijn wenkbrauwen zitten voor, tijdens en na het sporten stevig op hun plek!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Docteur Renaud Contour Yeux Mimosa

oogcreme

Dit is mijn absolute favoriet op het gebied van oogverzorging. Deze oogcrème is rijk aan flavonoïden, beschermt tegen oxidatieve stress en bestrijd tegelijk vrije radicalen. Zelfs tegen de dagelijkse agressie van chemische milieuvervuiling en tegen blauw licht biedt de crème bescherming.

De super hydraterende werking door een plantaardig hyaluronzuur (tamarinde) en hyaluronzuur zorgen voor een langdurige hydratatie met het effect van een tweede huid. Het extract uit de schors van mimosa tenuiflora activeert het celmetabolsisme opnieuw en stimuleert het weefselherstel.

Een anti-rimpelwerking gericht op de 1e rimpels. Na het aanbrengen van deze heerlijk zachte gel-crème textuur voelt mijn huid direct gladder en je voelt echt een aanspannende, liftende werking. Echt een topper!

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Dr. Hauschka – Reinigingscrème

dr hauschka

Terug van weggeweest in mijn dagelijks beauty-reinigingsritueel; de Dr. Hauschka Reinigingscrème. Tijdens mijn modellenjaren heb ik deze jarenlang gebruikt. Omdat het toen een van de weinige merken was met 100% gecertificeerde natuurcosmetica, vrij van synthetische geur-kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Het waren de jaren 80 en qua makeup looks was het ‘more is better’. Dus dat was aardig poetsen om alles er weer af te krijgen. Deze reinigingscrème was de laatste stap hierin. De laatste restjes verdwenen hiermee van mijn huid en het resultaat was een superzachte schone toet. Ik ben wederom enthousiast en daarom is hij nu weer favoriet. De geur vind ik heerlijk en ‘brings back memories’

Hoe ik het gebruik

Eerst make-up verwijderen met je favoriete product of de Dr. Hauscka reinigingsmelk en eye makeup remover. Daarna het gezicht goed nat maken met lauw-warm water. Meng 1-2 centimeter Reinigingscrème met water in de hand tot een gladde substantie. Dit is even wennen want het blijft een beetje pruttig en het lost dus niet helemaal op. Niet wrijven – het is geen scrub of peeling.

Druk de crème met beide handen zacht van binnen naar buiten in de gezichtshuid, te beginnen bij het voorhoofd. Vermijd het gebied rond de ogen. Maak de handen weer vochtig en herhaal de zacht drukkende beweging. Herhaal deze procedure meermaals. Verwijder de Reinigingscrème met een ruime hoeveelheid lauwwarm water en maak het reinigingsproces af met koud water. Gebruik bij een gevoelige huid alleen lauwwarm water.

Shop hier online met korting

 

Schoonheidsspecialiste Su: Payot Hangover Morning Mask

payot

Vorige maand was het feest in het zuiden van het land, want Carnaval ging van start. 5 dagen lang feesten van ’s middags tot in de late uurtjes. Niet dat ik alle dagen heb volgehouden, maar van de 5 ben ik er 3 weggeweest. En als ik dan de volgende dag in de spiegel kijk (laat naar bed en korte nacht), dan kan mijn huid een goede boost gebruiken.

De Payot Morning Mask “Hangover” was mijn absolute favoriet. In dit sheetmasker zit het extract van Goji bessen (superfruit), dit extract is rijk aan vitamine C en zorgt voor een flinke dosis energie! Het fijne is dat je het sheetmasker aanbrengt en 15 tot 20 minuten laat zitten. Het masker is makkelijk te verwijderen en het restant van het masker kun je lekker in de huid masseren. Daarna vervolg je eigen beautyroutine. Dit masker is tevens een fijne basis voor je make-up. Een echte quickfix om er weer stralend en fris uit te zien!

Shop hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Clinique ID Dramatically Different Moisturizing BB Gel

clinique

Hmmm, ik dacht toch echt dat de BB cream trend over was, hoewel een goede gekleurde dagcreme natuurlijk altijd een must-have is. Ja, ik ben er dol op, dus toen dit binnen kwam was ik meteen verheugd. Ik hou van de hydratatie filosofie van Clinique. In het verleden hebben we er veel aandacht aan besteed – zie hier nog eens een filmpje erover.

En we schreven al eens uitgebreid over de functie van de moisturizer, die niet zoals je verwacht een creme is die je als laatste opbrengt, maar moet beschouwen als een tussenstap, een hydraterend serum. Daarover heen gaat dan je final dagcreme en/of uv bescherming. Lees nog maar eens hier.

clinique

Echter, is deze moisturizer een heel hybride product: het hydrateert maar heeft ook een zongekust tintje en bovendien voeg je er een ‘cartridge’  aan toe waarin werkzame stoffen zitten die iets extra’s toevoegen: anti-aging, anti-vermoeidheid, of iets dergelijks. Ik koos voor het anti-vermoeidheidsserum waarin wat ‘zuurtjes’, zitten, groene thee extract en taurine als energiegever, om een vermoeide huid op te peppen.

Het is de bedoeling dat je de cartridge in de fles duwt en aandraait. Als je dan pompt krijg je dus een mix van moisturizer, foundation en erum om over je huid te verdelen. Leuk weetje is dat die foundation uit deeltjes bestaat die bij druk op de huid een kleur vrijgeven. Daarvoor ziet het er grijs-wittig uit. Ik ken dit nog van vroeger. Erg grappig.

Wat is het resultaat? Nou, lekker! Superhandig, die drie in een, een royale fles, makkelijk te pompen, goed te verdelen en oh wat krijg je er een frisse-buitenlucht-teint van, echt mooi om te zien! Enige minpuntje is dat ik de hydratatiegraad net iets te laag vindt. Zoals ik gewend ben, is dit product een tussenstap, een serumachtige zeg maar.

Echter, omdat er nu tint in zit, wil je hier niet nogmaals een dagcrème overheen doen. Misschien had ik de anti-aging cartridge moeten proberen, of…..ben ik met 55 jaar net iets te oud qua huid en is dit op jonge meiden afgestemd? Dat zou een gemiste kans zijn. Dus wat doe ik? Mijn eigen serum eronder als extra buffer, en dat is prima.

Shop hier met 25% korting

 

Lees ook:

Lees ook