Plastisch chirurg Frank Niessen doet aan ‘Prepare, Protect, Regenerate’ (p2R)

08:53 - 05:20
luistertijd 08:53 - leestijd 05:20

Lipofilling borsten…..eind 2019 liet Louise na vele jaren haar siliconen borstimplantaten verwijderen. Ze kreeg steeds meer systemische klachten en vertrouwde het niet. Ze besloot tot een borstopvulling met lichaamseigen vet.

Ervaring met goede voorbereiding

Ze ging onder behandeling van plastisch chirurg Frank Niessen die haar ook meteen op een ‘traject’ zette dat ertoe kan bijdragen dat je sneller herstelt. Het is uniek dat een regulier arts dit doet, maar Niessen weet uit jarenlange ervaring dat als patiënten de juist ontspanning, voor en tijdens de operatie en de juiste nutriënten tot zich nemen, een beter herstel optreedt. Er is voldoende bewijs voor in de medische literatuur. Louise vertelt hoe ze dit zelf ervaarde.

mittsu logo

Waarom Louise implantaten nam

Nadat Louise jaren geleden eerst dikker werd en daarna in rap tempo afviel, raakte ze ook het volume in haar borsten kwijt. Ze besloot toen siliconen implantaten te nemen. Ze had van nature ongelijke borsten, een cup b en een cup c. Na de eerste implantaten werd dat een cup DD, en later tegen een E aan.

Toch ging het niet lekker. Ze kreeg last van een zere, brandende tepel, steken in haar borst en ze kon op haar linkerborst niet meer liggen. Daar kwamen ook onverklaarbare vermoeidheid en afasie bij.

boven voor en na lipofilling en prothese verwijdering

Onverklaarbare klachten

‘Zowel via BeautyJournaal als via het Borstenforum ben ik me gaan verdiepen in mijn situatie, en me ook gaan inlezen in de problemen met siliconen. Alles wat niet lichaamseigen is, kan klachten geven, dat weet ik. Daarom zal ik ook niet zeggen dat mijn problemen door de siliconen alleen zijn gekomen.’

Bekijk in deze video het advies van Frank Niessen als je lichamelijke klachten ervaart:

Het lichaam wil geen ‘lichaamsvreemd’

‘Frank Niessen gaf ook duidelijk aan dat het niet met zekerheid te zeggen is dat mijn klachten door de siliconen implantaten komen. Ik heb ook twee kunstheupen. Ik ben 30 jaar geleden al gesteriliseerd. Zelfs de krammetjes die je daarvan in je lichaam kreeg, kunnen op den duur klachten geven. Denk ook maar aan de spreekwoordelijke splinter in de huid, die een kettingreactie van klachten kan geven, waaronder koorts, als het mis gaat. Het lichaam wil dingen die niet lichaamseigen zijn eruit werken.’

Scheuren

Dertien jaar droeg Louise haar prothesen. In die begintijd zei men nog dat je ze een leven lang kan inhouden. ‘Als je last krijgt, dan merk je dat wel en dan kom je maar’, dat was de boodschap. En ja hoor…de klachten kwamen en op een echo begin 2019 was er ook een implantaatscheur zichtbaar. Ik heb Frank Niessen meteen gebeld. Eruit! Ik wilde ze niet meer.’

De foto onder met lipofilling is een week na de operatie

Vitaminen, aloë vera en celzouten

‘Inmiddels had ik ook gelezen dat hij met een speciaal zorgtraject werkt voor- en na de operatie. Met vitaminen en mineralen, probiotica, en het verzorgen van de borsthuid met aloë vera crème. Zelf heb ik daar nog celzouten aan toegevoegd voor extra drainage van vochtophopingen. Ik ben daarmee bekend. Ik hou van de homeopathische benadering. Liever dat, dan medicijnen’

Zoek een arts die doet wat jij wenst

Eind november 2019 werd ik geopereerd. Bij mijn eerste kennismaking met Frank Niessen had ik al direct veel vertrouwen in hem. Hij is een heel vriendelijk man, hij kan heel goed alles uitleggen, eerlijk en open en hij heeft heel veel ervaring met lipofilling. De plastisch chirurg in het streekziekenhuis waar ik liep ten tijde van het onderzoek, kon mij deze behandeling niet aanbieden. Ze opteerde voor watergedragen prothesen en een borstlift. Maar hoe minder ik in mijn lichaam hoef te laten snijden, hoe beter!

Blauwe plekken?

‘Vaak hoor dat je vrouwen onder de blauwe plekken zitten, en geloof het of niet, maar ik heb er maar twee gehad. Ik geloof echt dat het P2R programma hieraan bijgedragen heeft.

website mittsu

Hoe het verliep

‘Ik voelde soms wel een steek onderhuids door de liposuctie maar je zag niets aan mijn huid. Ik heb ook twee klein sneetjes in mijn liezen, vanwaar uit de liposuctie canule naar binnen ging, en deze zijn onderhuids gehecht. Er is vet weggehaald van de buik en de maag. Ik wilde graag zoveel mogelijk weggehaald. In totaal werd er twee liter verwijderd, waarvan na bewerking 300 cc vet overbleef voor mijn borsten. Na een week of drie was het wondvocht weg, en na zes weken zag ik het resultaat goed.’

Drukpak

‘De eerste zes weken droeg ik dag en nacht een speciaal elastisch drukpak, van onder de borst tot aan mijn liezen. Om de huidlagen weer mooi te laten hechten. Omdat ik het in de winter deed, was het wel te doen, maar echt prettig is het natuurlijk niet. Dat moet je wel incalculeren.’

Goed doorstaan

‘Ik heb de liposuctie niet als pijnlijk ervaren, ook geen beurs gevoel gehad. Ik ontwaakte ook heel lekker uit de narcose, niet beroerd zoals ik dat voorheen wel was. Tijdens de narcose kreeg ik een ontspannend muziekje op mijn oren. De napijn kon ik makkelijk aan met paracetamol.

‘Echt hoor, neem je rust. Zowel voor als na de operatie. Gebruik de producten die zijn voorgeschreven’. Het heeft mij goed gedaan.’

borsten voor en na lipofilling

Lekkere zachte borsten

‘Lichaamseigen vet geeft zo’n natuurlijk resultaat. Fijn is ook dat de liposuctie er meteen voor zorgt dat je weer wat slanker wordt. Ik heb weer een taille, ha! Ja, ik heb niet meer van die volle borsten, ook aan de bovenkant niet. Ze zijn nu wat dunner en slapper, een volle C cup, maar ik vind het prima. Ze voelen warm en lekker zacht aan. Ook is mijn ene borst weer kleiner dan de andere, maar het zij zo. Het is mijn ‘natuur’, zal ik maar zeggen.’

Minder pijnlijk dan ze dacht

Ten tijde van ons interview is Louise twee maanden verder. Ze had niet gedacht dat ze de ingreep zo makkelijk zou ondergaan. ‘Ik dacht dat het veel pijnlijker en langduriger zou zijn. Je leest dan dat je helemaal blauw bent, niet meer kan bukken, et cetera. Het viel mij zo mee. Ik draag nog wel vaak ’s nachts een sportbeha omdat ik moet wennen aan het lossere gevoel in mijn borsten. Ze zijn ook nog wat gevoelig.’

‘Maar ik heb nu natuurlijke gezonde borsten. Er zit geen rommel meer in mijn lijf. Mijn borsten zijn kleiner, maar gezond!’

Wat slikte Louise aan supplementen?

Vitamine C, multivitaminen, Biergist, antioxidanten, mineralen, curcumin, Arnica druppels, omega vetzuren. Ook kreeg ze voedingsadviezen ten aanzien van groenten, cafeïne, alcohol, vlees, gluten et cetera.

frank niessenNawoord van plastisch chirurg Frank Niessen:

‘Wat je als plastisch chirurg ook doet, de patiënt moet zelf genezen. Ik zie mijzelf meer als coach in dit traject. Als je je goed en vitaal wilt voelen let je op wat je eet, beweeg en slaap je voldoende en ga je op een goede manier met je stress om. Het is logisch dat dat ook heel belangrijk is wanneer je geopereerd wordt. Het lichaam heeft dan juist goede ondersteuning nodig bij het genezingsproces’

Lichaam én geest

‘De adviezen die ik geef zijn gevormd door mijn onderzoek naar overmatige littekenvorming en zijn op basis van de wetenschappelijke literatuur waaruit blijkt dat zowel lichaam als geest ondersteund moet worden om een kortere opnameduur te krijgen en minder complicaties.’

 

Bekijk ook deze operatie-video van een jonge vrouw die haar implantaten liet verwijderen door Frank Niessen, in ruil voor lipofilling:

Lees ook