Een nieuw soort lipfillers en bijzonder microneedling technieken

08:28 - 05:05
luistertijd 08:28 - leestijd 05:05

Ook dit jaar zijn er weer een heleboel nieuwe, technologische ontwikkelingen gaande op het gebied van skincare en beauty. Spannende innovaties en verbeteringen op het gebied van lasertherapie, cosmetische injectables en snelle gezichtsbehandelingen worden in dit artikel besproken. Geen Photoshop of filters, maar gewoon wat extra hulp van creatieve cosmetische artsen.

Picosecond laserbehandeling

https://www.instagram.com/p/ByQ-mQtHGl1/?utm_source=ig_embed

De Picosecond technologie is ideaal voor huidverjonging, het verwijderen van tatoeages en het verbeteren van acnelittekens. Dr. Robert Anolik van Laser & Skin Surgery Center in New York heeft geholpen bij het ontwikkelen van de allereerste PicoSure laser. Deze helpt bij pigmentverwijdering en bij het verbeteren van de collageen aanmaak. ‘’De Picosecond laserbehandeling is ideaal voor mensen die de aanmaak van collageen willen stimuleren zonder daarbij downtime te hebben. De nieuwe golflengtes zijn geschikt voor mensen met verschillende huidtinten, zowel lichter als donkerder’’ zegt Dr. Anolik. Op Dr. Anolik’s Instagram zijn al veel modellen en tv-persoonlijkheden gespot die de Picosecond laserbehandeling hebben gedaan.

Vivace

https://www.instagram.com/p/B4xq7jHHIM9/?utm_source=ig_embed

‘’We zien een enorme populariteitsgolf in radiofrequentie met de microneedling technologie. De Vivace is ideaal voor het behandelen van fijne lijntjes en rimpels, huidverstrakking, acne, en acnelittekens en helpt daarnaast bij het verbeteren van de huidtextuur en poriën’’ zegt Dr. Rita Linkner van Spring Street Dermatology. De Vivace beschikt over een rode en blauwe LED-technologie waarmee de anti-acne en verhelderende effecten sneller zichtbaar worden gemaakt.

Door radiofrequentie toe te passen via micro-naalden kom je de huid op zeer precieze diepte binnen. Je kunt nu beter controleren hoeveel huidschade er is veroorzaakt en kan zo precies de collageengroei stimuleren en de teint, textuur en soepelheid van de huid vernieuwen.

Emtone

https://www.instagram.com/p/B0qy0VJlZKX/?utm_source=ig_embed

Emtone is de meest geavanceerde cellulitisbehandeling op de markt, als we Dr. Paul Jarrod Frank van PFRANKMD mogen geloven. Het is een niet-invasieve behandeling om kuiltjes in de huid mee te verbeteren. Een combinatie van krachtige thermische radiofrequentie en gerichte drukenergie helpen bij het aanpakken van alle vijf de oorzaken van cellulitis zonder downtime en direct zichtbare resultaten.

Emtone kan gebruikt worden op alle lichaamstypes, ongeacht het BMI of eventuele huidskleurbeperkingen. Emtone wordt voornamelijk ingezet op de billen, de dijen en de buik. De behandelingen vinden binnen een periode van twee weken plaats en worden gedurende de drie tot zes maanden sporadisch herhaald voor voortdurende resultaten.

Bonti

https://www.instagram.com/p/Bln34uOlSRr/?utm_source=ig_embed

De makers van botox ontwikkelen een nieuwe neuromodulator die zeer snel resultaat geeft, maar van korte duur is. “Het zal een geweldige optie zijn voor starters die de effecten van botox willen testen voordat ze zich aan een product verbinden dat enkele maanden meegaat’’ zegt Dr. Joshua Zeichner, directeur van cosmetisch en klinisch onderzoek in de dermatologie in het Mount Sinai Hospital.“

Zie het als een tijdelijke haarkleur versus een semi-permanente kleur. Het zal vooral handig zijn voor mensen die last-minute een behandeling nodig hebben voor een groot evenement.

Daxi

https://www.instagram.com/p/BhehcHunvDu/?utm_source=ig_embed

Daxi is een nieuw botulinumtoxine dat wordt ontwikkeld door Revance Therapeutics en heeft als voordeel dat het langere resultaten geeft, tot wel zes maanden lang. “Hoewel de huidige botulinetoxines effectief zijn, houden hun effecten meestal slechts drie tot vijf maanden aan’’ vervolgt Dr. Zeichner. Deze behandeling geeft patiënten een langduriger resultaat en zorgt dus voor minder ongemak.

Volux

https://www.instagram.com/p/B5YKXy_pMPo/?utm_source=ig_embed

Volux is een filler dat momenteel al in Europa wordt gebruikt. Het heeft een zeer hoge concentratie hyaluronzuur, waardoor de huid meer gelift kan worden dan met andere soorten fillers. ‘’Het is ontworpen als een structurele filler-gel om de definitie van de kin en kaaklijn te verbeteren’’ zegt Dr. Zeichner. Volux zorgt voor een langdurig effect tot wel 18 maanden lang en geeft een meer natuurlijke uitstraling.

Aquagold Microneedling

https://www.instagram.com/p/BlFlI6xArFN/?utm_source=ig_embed

Het verbeteren van bestaande behandelingen met de microneedling technologie is voordelig voor iedereen met hardnekkige, diepe lijnen. ‘’Een van de beste opties is het gebruik van een gepersonaliseerde mix van botox en filler in combinatie met de Aquagold Microneedling-techniek’’ zegt Dr. Anolik. Dit is erg handig voor fijne lijntjes en poriën. De botox wordt vaak gemengd omdat er bewijs is dat dit niet alleen helpt bij het ontspannen van de spieren die deze lijntjes in ons gezicht veroorzaken, maar ook helpt bij het bevorderen van de collageen kwaliteit. Textuurproblemen worden vermindert, dit is goed te zien wanneer het gezicht in ruststand is.

Subnovii

https://www.instagram.com/p/B5Edrl_HYQK/?utm_source=ig_embed

“Subnovii is een anti-rimpel apparaat dat een van de populairste en meest spannende technologieën voor 2020 is” zegt Dr. Frank. Dit apparaat is de eerste door de FDA goedgekeurde plasma pen en biedt een gepatenteerde combinatie van golflengtes en kracht die samen effectief werken op het verwijderen van rimpels en het strak maken van de huid.

Met de mogelijkheid om kleine gebieden te behandelen stelt Subnovii ons in staat om de huid veilig te behandelen zonder dat er langdurig herstel nodig is. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar niet-chirurgische en minimaal invasieve oplossingen voor rimpels.

Een nieuwe lipfiller 

https://www.instagram.com/p/B5DjGVngwOK/?utm_source=ig_embed

“Een nieuw soort lipfiller wordt momenteel ontwikkeld door Galderma, de makers van Restylane’’ zegt Dr. Zeichner. Specifiek ontwikkeld voor het gebruik in de lippen, zorgen de eigenschappen voor een balans tussen volume en flexibiliteit. Deze nieuwe filler zal hetzelfde type XpresHAn-technologie bevatten als in producten als Restylane Refyne en Defyne.

Dermale microcoring bij littekens

https://www.instagram.com/p/BToQZzhhYUo/?utm_source=ig_embed

‘’Ik wordt erg enthousiast bij het vooruitzicht van dermale microcoring. We nemen momenteel deel aan klinische proeven, dus we kunnen nog niet veel zeggen. Maar we zijn trots op het leveren van een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen van de meest baanbrekende dermatologietechnologieën op onze onderzoeksafdeling, en ik geloof dat dit er een van is’’ zegt Dr. Anolik.

Deze technologie is nog niet goedgekeurd door de FDA, maar de arts legt uit dat het concept de mogelijkheid biedt om een fractie van een millimeter te verwijderen zonder een litteken achter te laten. Door dit duizenden keren in een behandeling te doen, wordt het huidoppervlak strakker gemaakt.

‘’Ik hoop dat het nuttig zal zijn voor patiënten die last hebben van acnelittekens en dat het nog een extra stap is in de richting van een verminderde behoefte aan facelifts.’’

Bron

Lees ook:

Lees ook