Gevoel en stemming vormgegeven in een make-up look

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

De M.A.C Cosmetics make-up trends voor het voorjaar van 2020 nemen afstand van de vooraf gedefinieerde begrippen over hoe beauty ‘zou moeten zijn’. Beschrijvingen als sexy, verfijnd en elegant zijn dit seizoen backstage niet terug te vinden. Dit jaar staat de make-up op de catwalk in het teken van hoe het je laat voelen.

Vrijheid

Make-up is een vorm van vrijheid en van creativiteit. De M.A.C Cosmetics trends moedigen vrijheid van je stem, je keuze, de regels en je geest aan. Het draait allemaal om de vrijheid om jezelf te zijn.

mac trends

Shop MAC hier online

 

Creativiteit

‘’Tegenwoordig hebben veel mensen een sterke intentie en de wens om dingen vanuit een ander standpunt te bekijken. Make-up wordt tegenwoordig gebruikt om er een verhaal mee te vertellen’’ bevestigt Lyne Desnoyer, MAC’s uitvoerend directeur – visagie. ‘’Make-up artists trekken vormen en texturen uit elkaar en gebruiken verschillende kleuren en technieken om iets te creëren dat nieuw voelt én om diverse stemmingen te weerspiegelen. Echte creativiteit staat nu boven het gebruik van specifieke technieken.’’

Beauty gaat nu minder over trends maar meer over de manier waarop mensen emotioneel verbonden worden met het dragen van make-up.

Symboliek.. 

moedigt make-up artists aan om krachtige kleuren te omhelzen. Het toont tevens aan hoe textuur én de plaatsing van make-up impact hebben op de vormen die je kunt creëren door schaduwen aan te brengen op het gezicht.

Shop MAC hier online

 

symboliek

Abstract expressionisme

Er is dit seizoen een sterk en krachtig gevoel om qua kleur volledig zwart te gaan. Dit gevoel wordt dan ook niet onderdrukt. De zwarte make-up wordt zacht aangebracht maar zorgt toch voor een krachtige uitstraling.

expressionisme

Realisme

Deze trend geeft je de vrijheid om jezelf te zijn, alleen dan een meer verzachte en zoete versie. Kleine twists geven een intelligente kracht aan het gezicht. Denk aan donkerdere wenkbrauwen boven een natuurlijke, glowy huid.

Shop MAC hier online

 

realisme

Impressionisme

Make-up wordt gecombineerd met de kunstbeweging die ontdekte hoe overgangseffecten van licht en kleur een bepaalde stemming en sfeer kon veroorzaken. Van de zachtste kleurpigmenten tot opvallende glitters, deze look geeft je ongetwijfeld een heleboel verschillende gedachtes.

impressionisme

Shop MAC hier online

 

Een leeg canvas

Wat al deze trends met elkaar verbindt is het weten dat een zekere mate van imperfectie nu authentiek, interessant en modern is.

Kijkend naar de kunstwereld voor inspiratie op het gebied van kleur, vorm, textuur, toon, grootte en plaatsing om een bepaalde stemming creëeren, naderen make-up artists het gezicht nu ook op de manier zoals een schilder zijn canvas benadert.

Shop MAC hier online

 

Lees ook