Ontwikkeld volgens 'clean technology' & heerlijk in gebruik

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

Iconic Elements Nightcream van de Nederlandse dermatoloog Francis Wu is het nieuwste paradepaardje. Uitvoerig getest door fans van het merk, en akkoord bevonden voor een introductie in de beautymarkt. Ik snap wel waarom!

Dermatoloog Francis Wu zit al enkele jaren in ons expertteam. Hij beantwoordt vragen van onze lezeressen per mail, hij houdt jou en ons op de hoogte van nieuwe onderzoeken naar zonbescherming, naar veilige stoffen in cosmetica, en over de invloed van de darmen op je huidconditie. Francis Wu geeft les aan medisch studenten, houdt lezingen, geeft workshops aan consumenten en ontwikkelt dus ook zijn eigen crèmes: Iconic Elements.

De nachtcrème kwam eind 2019 uit. Er is een uitgebreide testfase aan vooraf gegaan. Een product voor de nacht heeft bijvoorkeur een andere samenstelling dan een voor de dag. Francis verkiest het om het nachtproduct een lichtere consistentie te geven, en vanzelfsprekend zit er geen uv-filter in.

iconic elements nightcream

Hij vertelt ons: ‘Reparatie van de huid staat in de avond meer op de voorgrond. Dat heeft te maken met de bioritme van de huid. ’s Avonds vindt er reparatie van je DNA plaats. Ook vindt dan de meeste deling van cellen plaats. Verder is de huidbarrière in de avond het kwetsbaarst. Er is sprake van verlaagde huidhydratatie en een toegenomen huiddoorlaatbaarheid.

Voor correctie van deze processen heb je energie nodig, licht hij ons voor, en vertelt welke werkzame stoffen het meest nuttig zijn in nachtverzorging. ‘Ubiquinone (co-enzym Q10) verhoogd de cellulaire energie stofwisseling en heeft een anti-oxidante werking. Co-enzym Q10 wordt in alle lichaamscellen aangetroffen en is een energievormer. Voor weefsel en organen van vitaal belang.

‘Naarmate we ouder wordt de aanmaak van Co-enzym Q10 minder in onze organen en weefsels. Òok in de opperhuid (epidermis) is een verlaagde concentratie Co-enzym Q10 aangetoond en na applicatie op de huid was er een toegenomen energie-metabolisme waargenomen.**

Francis Wu omschrijft zijn Iconic Elements Nightcream is een licht aanvoelende en hydraterende crème voor de huid. Het bevat jojoba en macadamia oliën dat goed in de huid trekt. De combinatie vitamine E en co-enzym Q10 vermindert de vrije radicalen en is essentieel voor een gezonde huid.

Wat vind ik ervan?

Om te beginnen met de verpakking. De iets luchtige crème zit in een speciale luchtdichte pompverpakking. De pompflacons van Iconic Elements hebben een ruime opening. Druk nooit helemaal door, want dan komt er net iets te royaal crème uit. De producten zijn zuinig in gebruik. Je hoeft nooit dikke lagen aan te brengen, dus doseer voorzichtig.

iconic elements nightcream

De crème smeert erg prettig uit over de huid en wordt lekker snel opgenomen. Geen plakkerig gevoel. Het mooie vind ik ook dat het een iets matte finish geeft aan je huid. Als je vettere producten gewend bent, wordt je even in verwarring gebracht, omdat het snel opneemt en niet vettig is. Maar bij het ontwaken de volgende ochtend, voelt mijn huid heerlijk aan. Niet overmatig glimmend, zoals ik vaak kan hebben met nachtproducten.

De crème heeft nauwelijks geur. Francis let heel goed op zijn formuleringen. Als dermatoloog weet hij alles van huidallergische reacties. Hij ontwikkelt zijn producten volgens de ‘clean technology’. Ik vind het een geruststellende gedachte, waardoor ik extra geniet van zijn producten. Het is ook prima te gebruiken in combinatie met je eigen serums.

Opnemen in je stash, zou ik zo zeggen!

**Literatuur: Knott A, Achterberg V, Smuda C. et al. Topical treatment with coenzyme Q10-containingnformulas improves skin’s Q10 level and provides antioxidative effects. nBiofactors. 2015 Nov-Dec;41(6):383-90.

 

Lees ook