Dit is een camouflage waarop je echt kan vertrouwen.

05:56 - 03:33
luistertijd 05:56 - leestijd 03:33

Microskin camouflage.

Onlangs maakte ik kennis met het bijzondere camouflageproduct MicroSkin van distributeur Beaupharma. Een vederlichte huid- en kleuregaliserende vloeistof die tot dagenlang op de huid kan hechten en niet afgeeft.

Ideaal als de huid geschonden is met pigmentvlekken, witte vlekken, littekens, roodheid, noem het maar op. Met MicroSkin kun je dit in een handomdraai vrijwel onzichtbaar maken. En die houdbaarheid? Die klopt, zo mocht ik uitproberen op pigmentvlekken in mijn hals. Geen make-upsporen op mijn kleding!

Bekijk hier een video waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe het werkt. De video is in het Engels, klik op het CC-icoontje onderin en je krijgt Nederlandse ondertiteling:

Een tweede huidje, ademend

MicroSkin komt uit Australië en bestaat sinds 13 jaar. Het is geen gewone foundation of camouflage crème. Het sluit de huid niet af. Je kunt het als een tweede huidje beschouwen. MicroSkin komt in maar liefst 35 huidtinten.

Speciale aanbrengtechniek

De vloeistof behoeft een speciale aanbrengtechniek, waarbij de huid volledig vetvrij gemaakt moet worden. Dan gaat de camouflage vloeistof in de juiste kleur erop met airbrush of een sponsje en je fixeert het met een mineraal kleurloos poeder.

Minerale pigmenten, spf50

MicroSkin is opgebouwd uit minerale pigmenten. Er zit alcohol in die verdampt voor sublieme hechting van de pigmenten aan de huid. MicroSkin bevat een spf50.

microskin camouflage

Ook Monique mocht het ondergaan, voor de pigmentvlekken in haar hals

Zoals ik al aangaf, heb ik het zelf ook mogen ondergaan op de pigmentvlekken in mijn hals en hoewel de het product de tweede dag wat droger aanvoelde op mijn halshuid en lichte craquelè vertoonde op het toch al dunne, gerimpelde oppervlak van mijn hals, bleef het zeker drie dagen zitten (!) en het heeft geen enkel moment afgegeven op mijn kleding.

We hebben bij mij 1 laagje gedaan. Ik heb de foto extra contrast meegegeven zodat je de vlekken en het verschil goed kan zien.

Als je huid wat droger gaat aanvoelen omdat dat deel minder olie produceert, kun je een vloeibare, hydraterende crème wat deppen over het huidgebied heen.

Microskin camouflage

Links mijn pigmentvlekken, en rechts op de foto na de camouflage met MicroSkin

Ik heb in die drie dagen mijn hals niet gewassen, en tijdens het douchen alleen contactwater er overheen laten stromen. Ik ben er verder niet aan gekomen.

Het doet wat het belooft

Ik ben onder de indruk, omdat MicroSkin echt doet wat het belooft. Het voelt aan als het tweede huid, laat de huid ademen, veert mee – is dus flexibel. Omdat het zo goed blijft zitten, moet je het ook met een oliehoudende cleanser er af wassen.

Microskin camouflage

MicroSkin komt maar liefst in 40 kleuren die ook weer gemixt kunnen worden!

Nu heb ik natuurlijk geen geschonden huid, maar het feit dat MicroSkin niet alleen doeltreffend camoufleert maar ook niet afgeeft, vind ik echt geweldig. Meestal sla ik namelijk mijn hals met make-up over omdat alles afgeeft aan kraagjes. Nu kan ik tenminste mijn pigmentvlekken ook egaliseren.

microskin

Nog even resumerend…..

Hoe lang blijft het zitten?

Dit is afhankelijk van de vettigheid of droogte van het huiddeel. Op het gezicht is het meestal 1 tot 2 dagen. Op andere delen kan het tot maximaal 7 dagen houden. Hoe meer laagjes je aanbrengt – mooi dun en gelijkmatig, hoe groter de houdbaarheid. Daarbij geldt dat je voor het gezicht tot twee laagjes kan aanbrengen, en op het lichaam tot drie laagjes. Op je handen zal je het ook vaker moeten bijwerken.

microskin

Monique is erg te spreken over het absoluut dagenlang houdende effect, en dat het niet afgeeft aan kleding.

Welke huidaandoeningen kun je ermee camoufleren?

Echt elke huid die te donker of te licht gekleurd is door huidvlekken. En ook alle huidkleuren kunnen ermee gecamoufleerd worden, omdat er maar liefst 35 tinten zijn die gemengd kunnen worden.

van lichte tot donkere huiden

MicroSkin is er voor alle huidkleuren!

Denk aan vitiligo, wijnvlek, rode aders, hyperpigmentatie, littekens, brandwonden, rosacea, tattoos, striae, eczeem, de auto-immuunziekte Lupus, melasma, spataderen….

 

Hoe breng je het aan?

Dit is afhankelijk van de grootte van het huidoppervlak. Een klein stuk kun je met het speciale MicroSkin sponsje bewerken. De spons heeft een porieachtige structuur waarmee makkelijk in laagjes op de huid gewerkt kan worden. Zo zal de textuur van je huid er ook heel natuurlijk uit zien.

microskin camouflage vitiligo

Grotere huiddelen zijn het mooist te camoufleren met de speciale airbrush tool. Het wordt je allemaal geleerd door de schoonheidsspecialiste of huidtherapeute die ermee werkt. Bij haar kun je ook de applicatietools kopen. Zij maakt ook jouw kleur op maat.

microskin

Je Microskin at home kit.

Lees ook