Zuivere mineralen. Corine is zwaar onder de indruk!

12:18 - 07:23
luistertijd 12:18 - leestijd 07:23

Laat ik beginnen met een bekentenis… ik heb een zwak voor minerale make-up. Het begon allemaal toen ik een paar jaar geleden voor BeautyJournaal een artikel schreef over de watertest. Een methode waarmee je feilloos zuivere (lees: zonder schadelijke toevoegingen en daarmee goed voor de huid) minerale poeders van namaak onderscheidt.

Minerale make-up intrigeert me

Minerale make-up is een onderschoven kindje. Tenminste als je het mij vraagt. We besteden vandaag de dag veel tijd en geld aan skin care. Waarbij je meer en meer een tendens ziet richting natuurlijk, bio, clean. We willen geen troep of schadelijke stoffen in onze skin care en zijn kritisch op INCI-lijstjes.

minerale make-up

Diezelfde kritische houding laten we varen als het om make-up gaat

De ‘dupes’ van de A-merken vliegen je tegenwoordig om de oren. En hoe fijn is het dat je bij de drogist al voor een paar Euro’s je slag kunt slaan als je een nieuwe lipstick of mascara wilt?! Think again.

Juist daarom intrigeert minerale make-up me. Met net zoveel aandacht en zorgvuldigheid ontwikkeld als skin care. Technische hoogstandjes, goed voor je huid. Minerale make-up is zoveel meer dan alleen maar kleur op je gezicht. Ben jij kritisch op wat je op je huid aanbrengt? Lees dan vooral even verder.

Synergie Minerals, het zusje van Synergie Skin

Het Australische cosmeceutical merk Synergie Skin staat bekend om de ‘clean science filosofie’ van oprichter Terri Vinson. Synergie Skin is nog maar kort in Nederland verkrijgbaar en toch behoort de UberZinc Cream al tot mijn all time favorites.

Shop hier online

 

synergie skin

Wat ik niet wist, is dat Synergie Skin ook een zusje heeft, Synergie Minerals. Met prachtige cosmetica op minerale basis. Mijn hart maakte een sprongetje bij die ontdekking en ik nam meteen contact op Marjette Post van distributeur SURE Medical. Of het me leuk leek om door huidtherapeute Julia Ahmed een make-over te krijgen met Synergie Minerals, zo vroeg Marjette me. Mijn hart maakte meteen een nog groter sprongetje. Natuurlijk.

synergie minerals

Corine, Julia Ahmed en Marjette Post

Op bezoek bij Julia Ahmed: wat een vakvrouw!

Niet veel later wandel ik de Claus Holtz kliniek binnen aan de Paulus Potterstraat in Amsterdam. In deze stijlvolle kliniek heeft Julia haar praktijk. Een Egyptische schone opent de deur. Het is Julia. Op krukken, dat wel. Ze heeft net een fietsongeluk gehad, maar laat zich daardoor niet kisten: “Mijn werk is mijn passie, met of zonder krukken.” Wat een vakvrouw!

claus holtz

Julia haar focus ligt op anti-aging en de behandeling van littekens. Ze werkt vooral met laser, microneedling en fruitzuurpeelings. Met de missie om de huid mooier te maken. Julia: “Van jongs af aan ben ik al bezig met esthetiek.” Ze lacht: “Vooral mijn eigen esthetiek. Daarna ging ik het laboratoriumwezen in. Dat is natuurlijk uitermate technisch en daarom miste ik al snel het sociale aspect. De omgang met mensen.”

Julia besloot van haar hobby haar beroep te maken en meldde zich aan bij de opleiding voor huidtherapeut.

Iedere huid is anders

Ik vraag Julia of ze na een carrière als laborant nog wel voldoende uitdaging vindt in haar werk als huidtherapeut. Over het antwoord hoeft ze niet lang na te denken: “Iedere huid is anders. Geen rimpel, pigmentvlek of litteken is gelijk. Daardoor is de behandeling ook iedere keer anders. Nee, mijn werk wordt nooit saai.”

synergie skin

De huid neemt veel meer op dan we ooit dachten

Julia vervolgt: “Tien jaar geleden had ik niet geloofd dat we vitaminen op onze huid zouden smeren. Vitaminen hadden alleen zin als je ze slikte. Althans… dat was toen de gangbare opvatting. Nu blijkt dat de huid veel meer opneemt dan we ooit dachten. En komt bovendien het inzicht: wat hebben we er al die tijd opgesmeerd?”

En zie daar… de kritische klant

Julia vertelt me dat dit inzicht ook de consument bereikt. Het zal geen verrassing zijn, met Mister Google en Wikipedia binnen handbereik. Julia: “Mijn klantenkring bestaat voornamelijk uit vrouwen die zich verdiepen in gezichtsverzorging. Die meer willen weten dan de gevleugelde marketingkreten en commercials. Ze lezen de INCI-lijst van producten en vragen me wat er in de huid gebeurt, wat de werkstoffen doen. Ze verdiepen zich zelfs in wetenschappelijke onderzoeken. Vaak besluiten ze pas daarna om een product bij mij aan te schaffen.”

Shop hier online

 

“Doordat Terri een duidelijke visie heeft, durf ik met een gerust hart haar producten te verkopen.”

Julia werkt nu sinds een jaar met Synergie Skins en Synergie Minerals. Ze was altijd een “merkhopper”, zo noemt ze het zelf. Nieuwsgierig en altijd verschillende merken aan het testen. Toen ze een testertje van Synergie Skin kreeg, was ze om: “Ik was de eerste praktijk in Nederland die Synergie aanbood. De stellingen waren op dat moment nog niet eens beschikbaar.”

julia ahmed

Julia heeft Terri inmiddels persoonlijk ontmoet en vertelt daar vol passie over: “Een vrouwelijke productontwikkelaar. Zo gaaf, daar heb ik respect voor. Haar visie op schoonheid en skin care omarm ik volledig. Producten die uitsluitend goed zijn voor lichaam en milieu. Ik weet daardoor zeker dat de producten veilig zijn en durf ze met een gerust hart aan mijn klanten te verkopen.”

Synergie verkoopt zichzelf

En dat de klanten van Julia inmiddels ook om zijn, blijkt wel uit de productverkoop. Julia: “Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de productverkoop, ik wil niet opdringerig zijn. Maar Synergie verkoopt zichzelf. De Vitamine B en C serums vliegen de praktijk uit en ook de ReClaim doet het erg goed.”

Shop hier online

 

synergie skin

Zien is geloven. Vooral na een behandeling, als je een knalrood hoofd hebt…

Als huidtherapeute ligt Julia haar focus niet per definitie op cosmetica. Of zoals Julia het zelf omschrijft: “Na een behandeling wil je vooral roodheid en schilfers camoufleren. Ik breng natuurlijk geen bruidsmake-up aan na een laserbehandeling of peeling.”

Ook dan blijkt Synergie Minerals zichzelf te verkopen. Julia: “Doordat de foundations zo goed camoufleren, zonder de huid af te sluiten, zijn klanten meteen overtuigd. Zien is geloven en vaak schaffen klanten naast een foundation ook meteen een lipstick, oogschaduw en blush aan.”

make-up

Natuurlijke kleuren, zonder keuzestress

Marjette, die ook aanwezig is bij het gesprek, vult aan: “Synergie Minerals heeft een overzichtelijk assortiment, dat vooral bestaat uit natuurlijke kleuren. Geen over-the-top looks. En ook niet een dusdanig groot kleurenpalet dat het keuzestress oplevert.”

Volgens Marjette is een ingekleurd gezicht, een pancake face, ook niet meer van nu: “Vrouwen hebben het al druk zat. Ze willen er snel verzorgd uitzien, zonder al teveel gedoe.”

Shop hier online

 

marjette post

“En zonder schadelijke stoffen!”

Zo vult Julia direct aan. “Ik vind het verschrikkelijk als ik lees dat veel cosmetica nog steeds lood bevat, vooral de kindermake-up. Dat is toch niet te geloven?!”

Julia legt uit dat je in Synergie Minerals niets dan goeds aantreft. Letterlijk en figuurlijk, want de cosmetica bevat veel werkstoffen die zelfs anti-aging zijn. Julia geeft een paar voorbeelden van Synergie Minerals producten met een positief effect op de huid: “Stevia in de lipgloss stimuleert de collageenaanmaak en geeft bovendien een lekker smaakje. En Vitamine C in de lipsticks, briljant! Als zelfs je make-up anti-aging werkt… hoe top is dat?!”

make-over

Hoogste tijd voor een Synergie Minerals make-over

We sluiten het interview af met een make-over. Ik ontdek daarbij al snel dat Julia en Marjette niets teveel hebben gezegd. Wat een prachtig resultaat, met een luchtig en uitermate comfortabel huidgevoel. Sterker nog: ik voel niet eens dat ik make-up draag.

Shop hier online

 

make-up look

Hieronder de producten uit mijn look op een rij

Mineralwhip 4-in-1 cream foundation

Een wat dikkere foundation die werkt als primer, concealer, antioxidant en zonbeschermer met 40% zinkoxide. Julia: “Mineralwhip is hydraterend, dus heel fijn voor de naderende winter. En doordat hij wat dikker is, ook heel geschikt als basis voor een dekkende avond make-up.”

foundation

Shop hier online

 

Glimmer Hydroblush en Sunkissed Hydrobronzer

Een look maken met minerale make-up is net schilderen en de juiste aanbrengtechniek is heel belangrijk. Ik schreef er al eerder over. Je hebt dan ook zeker blush en bronzer nodig om kleuraccenten aan te brengen. Marjette: “Glimmer Hydroblush geeft een mooie glow, terwijl Sunkissed Hydrobronzer juist warmte toevoegt aan het gezicht.”

blush en bronzer

Eyedration Mineral Eyeshadow met liposomen

Julia gebruikt Eyedration Mineral Eyeshadow in de kleuren Flamingo en Mirage voor mijn ooglook. Julia: “Dit zijn de favoriete kleuren van mijn klanten. Ze zijn foolproof en staan iedereen.”

Deze oogschaduw bevat hydraterende liposomen, net als de blush en de bronzer overigens.

oogschaduw

Shop hier online

 

Liners die een lust zijn voor het oog

De verpakking van de lipliner (Poutpot), de wenkbrauwliner (Browpot) en eyeliner (Magnifeye) zijn een lust voor een oog. Zo mooi!

eyeliner

En naast mooi ook handig, want in de dop zit een kwastje verstopt. Niet zo’n goedkoop lawaaipapegaai kwastje, maar van professionele kwaliteit. Een strakke lijn zetten doe je hiermee in een handomdraai.

kwastje

Last but not least… Cosmeceutical mascara en lipgloss

Julia maakt mijn look af met een lipgloss en mascara die niet onderdoen voor een cosmeceutical skin care product. Julia: “LipGlo gloss bevat onder meer castorzaadolie, anti-oxidante macademia olie, lip-plumbing spearmint en collageenversterkende stevia.”

lipgloss

Marjette vult aan: “De VitaLash mascara van Synergie Minerals claimt weliswaar ‘volumising’ te zijn, maar geeft volume binnen de mogelijkheden van minerale make-up. Het is goed je dat te realiseren. De meeste volumemascara’s bevatten namelijk teer voor extra volume. En zoals je zult begrijpen, heeft Terri teer achterwege gelaten. Al met al is het daardoor een mooie naturelle mascara. Argan olie en shea butter versterken tegelijkertijd de conditie van je wimpers, zodat je van nature lengte en volume opbouwt.”

Shop hier online

 

mascara

Wanneer ik op het punt sta de Claus Holtz kliniek te verlaten, komen Julia en Marjette me achterna gerend. Gewapend met EnvIRoshield. Deze spray fixeert mijn prachtige make-up en beschermt bovendien tegen de schadelijke effecten van luchtverontreiniging en infrarood (IR) straling.

setting spray

Shop hier online

 

I’m impressed

Laat ik nogmaals een bekentenis doen… ik ben onwijs onder de indruk. Niet alleen door de skin care en cosmetica van Synergie Skin, maar ook door vakvrouwen Julia en Marjette, die beide ware ambassadeurs zijn voor de clean science filosofie van Terri Vinson. Een filosofie die perfect in mijn straatje past. Want waarom zou je concessies doen als het om je huid gaat?

make-up

Ben jij ook benieuwd naar de werkzaamheid van Synergie Skin en Synergie Minerals?

Lees ook