Fluffy brows en glowy skin!

14:34 - 08:44
luistertijd 14:34 - leestijd 08:44

Onlangs ging ik op bezoek bij Senior Artist Sara Helou om mijn make-up te laten doen met de producten van NARS. Zonder verwachtingen vertrok ik naar de Bijenkorf in Amsterdam, want zoveel ervaring had ik nog niet met NARS. Ik liet mij verrassen!

NARS’ Senior Artist Sara Helou

Over NARS

NARS werd 25 jaar geleden opgericht door make-up artist François Nars en is een beautymerk dat producten biedt voor iedereen. NARS staat voornamelijk bekend om haar uitgebreide lijn van foundation en concealer kleuren. De welbekende NARS foundations komen in maar liefst 34 verschillende kleuren en ondertonen en zijn tevens vrij van alcohol en parabenen.

In 2000 werd NARS overgenomen door Shiseido, sindsdien zijn ze flink gaan uitbreiden en hebben ze nu ook een veelbelovende skincare-lijn.

Van start met skincare

Sara was erg enthousiast over de skincare producten van NARS. Ze begon dan ook direct met het aanbrengen van de huidverzorgingsproducten. Ze ging van start met de Hydrating Toner. Vervolgens bracht ze het Brightening Concentrate aan met vitamine C, dit product zou mijn huid moeten beschermen. Daarna werd de Total Replenishing Eye Cream aangebracht en werd de skincare routine afgesloten met Luminous Moisture Cream voor een extra hydratatie boost.

De producten liggen heerlijk zacht op de huid, je voelt ze zitten maar ze plakken gelukkig niet. Na een tijdje trekken de crèmes volledig in en heb je een zacht babyhuidje als resultaat.

Tijd voor een langhoudende basis!

Oei, het regent. We willen natuurlijk niet dat Sara’s look direct wordt weggespoeld nadat ik een stap uit de Bijenkorf zet. Daarom brengt ze als eerste een primer aan. Ik heb gekozen voor de Pore & Shine Control Primer. Mijn huid glimt nogal snel en deze primer heeft een matterend effect waarmee de glimzones onder controle worden gehouden. De houdbaarheid van een make-up look wordt door het gebruik van een primer ook verlengd. Dat hebben we wel nodig op zo’n regenachtige dag als deze!

Shop NARS hier online

 

Mijn perfecte foundation kleur vinden

De juiste foundation kleur vinden is bij mij altijd een dingetje geweest. Ik ben vaak geneigd om te licht te gaan, zeker als ik online foundations bestel. Het was daarom ook erg fijn om mij eens te laten ‘shade matchen’. Sara nam hiervoor uitgebreid de tijd. We gingen voor de populaire Radiant Longwear Foundation, dit is een enorm dekkende foundation met een mooie stralende finish. Om de beste kleur en ondertoon voor mijn huid te bepalen bracht Sara drie verschillende kleuren aan op mijn kaaklijn. Uiteindelijk zijn we gegaan voor de tweede lichtste kleur in de collectie; Mont Blanc.

De NARS techniek om foundation aan te brengen is om het product eerst een beetje op te warmen in je handen voordat je het over het gezicht verdeeld. Hiermee maak je het product lekker creamy waardoor de applicatie ook erg soepel zal verlopen.

Loop zelf ook vooral eens langs een NARS counter bij jou in de buurt om jouw perfecte kleur te laten bepalen. Je wordt uitgebreid geholpen en zo voorkom je ook het bestellen van de verkeerde kleur online.

Shop NARS hier online

 

Conceal & set 

Ik ga altijd los met concealer. Je camoufleert er alles mee; oneffenheden, rode plekjes en donkere kringen. Sara adviseerde mij de Radiant Creamy Concealer in de kleur Chantilly, dit is de lichtste kleur. Met deze kleur kan ik goed highlighten. Wil ik alleen een paar kleurverschillen in mijn gezicht corrigeren dan kan ik beter voor Vanille gaan, een meer neutralere kleur. Ga voor een concealer die minstens één tint lichter is dan je foundation, dan krijg je pas dat mooie verhelderende effect.

De baking Instagram trend

Met de Soft Velvet Powder in de lichtste kleur Snow werd mijn basis mooi vastgezet. Ik vroeg Sara tevens wat ze vond van de Instagram baking trend waarbij meiden hun gezicht volgooien met heel veel poeder. Ze legde toen uit dat overdreven baken de huid kan uitdrogen, zeker bij mensen die al een droge huid hebben. De poeder haalt namelijk alle olie uit de huid en uit de vooraf aangebrachte make-up. Je look is dan matte, maar dit kan al snel vormen tot lelijke droge plekken op het gezicht. Je voorkomt dit door je huid van te voren goed in te smeren met een moisturizer.

Vorm en kleur aan het gezicht geven

Uiteraard ging Sara aan de slag met het power-couple van NARS; de Laguna Bronzer en de Orgasm Blush. Met deze twee producten heb ik toevallig al ervaring, echter gebruikt Sara dit keer de liquid versie van de Orgasm Blush en die kende ik nog niet.

Shop NARS hier online

 

Bronzer vervagen met een fluffy kwast

De Laguna Bronzer is een mooie lichte tot medium bronzer met een super zachte finish. De ondertoon zit mooi tussen koel en warm in en staat eigenlijk bij veel verschillende huidtinten erg mooi. De bronzer wordt aangezet met een wat plattere kwast en wordt vervolgens vervaagd met een fluffy blush kwast waardoor de harde lijnen mooi zacht worden. Deze techniek heb ik meegenomen in mijn eigen beauty routine en het resultaat is een stuk natuurlijker!

Texturen en finishes met elkaar mixen

De spraakmakende naam van de Orgasm Blush is je waarschijnlijk niet ontgaan. Sinds 1999 is deze blush een van de meest populaire blushes ter wereld. De blush heeft een mooie rosé kleur met subtiele gouden glitters. De liquid variant geeft een wat zachtere finish dan de poeder variant en bevat tevens meer glans.

Omdat mijn basis nu redelijk matte is heeft Sara gekozen voor de liquid versie van Orgasm, dit maakt de onderliggende poeder zachter en laat mijn huid wat meer stralen. Ik moet zeggen dat ik de blush wel redelijk heftig vind qua kleur, ondanks dat hij goed de huid in is geblend. Hij voelt ook een beetje plakkerig aan en dat gevoel gaat ook niet snel weg. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de poeder variant.

Shop NARS hier online

 

Fluffy brows it is!

Strakke Instagram brow? Mooi, maar daar doen we vandaag niet aan! Omdat we voor een dagelijkse en zomerse look gaan heeft Sara besloten om ook de wenkbrauwen wat zachter te houden. Ze gebruikt voor mij de Brow Pencil in Auburn Cool en Medium Brown, de wat koelere tinten. De kleuren worden gemixt voor een natuurlijke overloop van de wenkbrauwen en met de donkere kleur creëer je een 3D effect. Nu ik de foto’s terugkijk zie ik wel dat er (naar mijn smaak) iets teveel overlijnd is. Fluffy zijn mijn wenkbrauwen zeker, maar je ziet wel overduidelijk de lijn tussen mijn wenkbrauwhaartjes en de huid daarboven.

Glanzende oogleden voor een wet-look

Ik vroeg Sara naar de trends op het gebied van oogschaduw. Ze vertelde mij dat de glossy lids erg populair zijn op het moment. Glossy lids zijn simpelweg glanzende oogleden met een wat nattere finish. Ook zien we meer natuurlijke looks met een pop-of-color terugkomen. Wij gaan dit keer voor een zomerse look met lange wimpers.

Shop NARS hier online

 

Voor de look maakt Sara gebruik van het Ignite Palette. Dit palette bevat een mix van neutrale kleuren, shimmers en glitters. Ook gebruikt ze de Multi Use Gloss voor de ogen, lippen en wangen om de glossy lids mee te creëren. Sara gaf als tip om geen foundation of concealer op de oogleden aan te brengen voordat je van start gaat met oogschaduw. Je oogleden produceren dan namelijk olie en dat kan de look verpesten, het gaat creasen.

Een dagelijkse glitter look!

Sara begint bij de meest neutrale matte kleuren. Deze brengt zij op het bewegend ooglid aan. Vervolgens pakt ze de wat donkerdere kleuren erbij waarmee ze gaat blenden in de arcadeboog. Met haar vinger wrijft ze in een aantal glitter kleuren en deze dept zij voorzichtig over mijn bewegend ooglid voor een mooie glans.

De Multi Use Gloss brengt zij met een dun kwastje op het midden van mijn ooglid aan. Doe dit niet in de arcadeboog, anders kan de gloss al snel gaan afgeven op het bovenste gedeelte van de oogleden en dan is de kans dat je oogschaduw vervaagt een stuk groter. Helaas gebeurde dit bij mij na verloop van tijd alsnog, ik heb daar denk ik gewoon te overlappende oogleden voor. Zonde.

Shop NARS hier online

 

Volumineuze poppenwimpers

Go big or go home! Met de Climax Mascara creëert Sara de meest prachtige poppenwimpers bij mij. Ze brengt flink wat laagjes aan om de wimpers echt te laten spreken en knijpt vervolgens de punten van mijn onder wimpers samen om die echte ‘doll-look’ te krijgen. De grote kwast van de Climax Mascara bepaalt het volume.

Zacht roze lippen als finishing touch

Om de look helemaal af te maken brengt Sara de Velvet Matte Lip Pencil in de kleur Intriguing aan. Voor een vollere en rondere liplook gebruikt ze dit creamy potlood alleen aan de buitenste randen van mijn lippen. Dit wordt licht naar binnen vervaagd. Over het lippotlood heen brengt Sara de Orgasm Gloss aan. Deze gloss geeft een zachte glans en zorgt ook voor een rustig totaalplaatje.

Shop NARS hier online

 

Sara’s favoriete beauty hack

Sara zit ruim 12 jaar in het vak en leert nog steeds iedere dag wat nieuws. Nieuwe producten, nieuwe technieken en nieuwe trends. De meest belangrijke tip die zij mee kan geven is het creëren van een sterke basis. Zie het als het bouwen van een huis. De decoratie is leuk maar het huis moet wel eerst stevig staan voordat je verder kunt gaan. Zonder goede basis gaat je foundation niet lang houden en ontstaan er al snel veel lijntjes.

Je huid is continu aan het veranderen, het is belangrijk om dan ook goed naar je huid te luisteren wanneer deze allerlei veranderingen aan het meemaken is. Investeer in goede skincare, kom naar de winkel om je juiste foundation kleur te laten bepalen en doe dit elke maand. Niet alleen je huid, maar ook je huidskleur kan veranderen. Check dus regelmatig of het nog wel de juiste match voor je is!

Shop NARS hier online

 

Zelf aan de slag!

Het is natuurlijk fantastisch om je op te laten maken door een professionele make-up artist. Maar hoe haalbaar is het maken van die look eigenlijk als je zelf aan de slag gaat met de producten? Ik heb een aantal producten ontvangen die Sara voor mijn look heeft gebruikt. Met deze producten probeer ik exact dezelfde look na te maken. Let’s see..

Blendbare formules

Van foundation en concealer tot oogschaduw, bronzer en lipproducten; het ging me nog aardig goed af. De formules van Nars zijn heel fijn om mee te werken. Alle producten waren gemakkelijk de huid in te blenden en het resultaat is naar mijn mening goed gelukt. Ik ben er wel achter gekomen dat de glossy lids niet zo mijn ding zijn, het ziet er mooi uit maar voelt niet erg prettig aan. Ook heb ik de wenkbrauwen weer op mijn eigen manier ingevuld, iets minder fluffy dus.

Mijn ervaring met NARS

Ik ben erg blij dat ik wat meer kennis heb mogen maken met de producten van NARS. Er zitten echt pareltjes tussen de collectie en ik ben vooral te spreken over de producten voor de teint. De foundation en concealer zitten nu standaard in mijn beauty-routine en ook van het Ignite Palette maak ik nog veel gebruik. De lipcombinatie is prachtig en ideaal voor een dagelijkse look.

Shop NARS hier online

Lees ook