Een multitasker voor de huid

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Dermalogica lanceerde recentelijk haar allernieuwste moisturizer Prisma Protect. Een “ware master multitasker voor de huid is,” als je de claims mag geloven. Want Prisma Protect, en ik citeer weer even de claims, “beschermt door proactief samen te werken met de beschermmodus van de huid, hydrateert en perfectioneert de huid dankzij een innovatie door licht geactiveerde technologie.”

Dat klinkt als een schaap met vijf poten. En dan ook nog eens een technologisch hoogstaand schaap. Ik ben benieuwd hoe Dermalogica al deze claims denkt waar te maken, welke werkstoffen zij daarvoor heeft gebruikt. En belangrijker nog: of het een effectieve moisturizer is.

De beschermmodus van je huid

Zonder dat je het voelt of in de gaten hebt, is je huid de hele dag bezig met het afweren van externe invloeden, zoals UV-straling en luchtvervuiling. Op deze manier beschermt je huid zichzelf tegen de vrije radicalen die huidschade veroorzaken. Je zou het de natuurlijke beschermmodus van je huid kunnen noemen.

Die natuurlijke beschermmodus kan wel wat hulp gebruiken

Hoewel je huid zich voor een groot deel zelf redt (dat is nu eenmaal het resultaat van een eeuwenlang evolutieproces), kan een beetje hulp in de vorm van goede skin care uiteraard geen kwaad. Dermalogica’s nieuwe Prisma Protect is daarom zo geformuleerd dat het maar liefst 85% van de dagelijkse luchtvervuiling blokkeert.

Ook zorgt deze moisturizer voor een goed gehydrateerde én beschermde huid door de toevoeging van een breedspectrum UV-bescherming met SPF 30. Zo gaat Dermalogica Prisma Protect ook vroegtijdige huidveroudering tegen.

Welke werkstoffen tref je aan in Dermalogica Prisma Protect?

Mooi allround werkstoffen en zonnefilters, die je ook in andere skin care regelmatig aantreft en die een bewezen werking hebben. So far, so good. Dan kom ik opeens in de bijgeleverde productinformatie iets verrassends en nieuws tegen…

Intelligente Drone Technologie voor een stralende huid

Ik citeer even een paar regels uit de productinfo: “Prisma Protect SPF30 zet daglicht om in energie voor jouw huid dankzij de Intelligente Drone Technologie. Deze technologie levert capsules gevuld met een fotosensitief ingrediënt (chromofoor) waardoor de huid meer gaat stralen voor een natuurlijke glow.”

Ehhh… drones in skin care?!

Nu doe ik regelmatig opdrachten voor Luchtverkeersleiding Nederlands en voor de Schiphol Group en heb daardoor zeker een beeld van drones. Het zijn op afstand bestuurbare vliegtuigen, die je kunt inzetten voor fotografie en voor technische inspecties. Ook de politie zet wel drones in voor zoekacties. Maar in skin care?!

Als je er eventjes over nadenkt, is het eigenlijk best simpel. Zoals een drone boven het aardoppervlak zweeft, zo zweven minuscule capsules met door licht geactiveerde Chlorella Alg uit Prisma Protect boven je huidcellen en ‘landen’ ze bij de huidcellen na blootstelling aan licht. Hierdoor wordt energie in de cellen gestimuleerd.

Bekijk ook het volgende videofragment, waarin Dermalogica’s Education Executive Victoria uitgebreid dit nieuwe product bespreekt en je uitlegt hoe je het product gebruikt, afhankelijk van je huidtype:

Wat vind ik van Dermalogica Prisma Protect?

Het is een lichte en frisse moisturizer. Ik gebruik Dermalogica Prisma Protect in combinatie met een serum, aangezien mijn huid aan de droge kant is en alleen Dermalogica Prisma Protect voor mij net niet hydraterend genoeg is. Dat geeft Victoria in het filmpje hierboven ook als advies voor de droge huid.

Dermalogica Prisma Protect trekt snel in en laat een mooie en soepele huid achter. Foundation pakt daarna erg goed en blijft de hele dag onberispelijk op zijn plaats.

Op een ‘normale’ zomerse dag geeft Dermalogica Prisma Protect voldoende zonbescherming. Mocht je echt gaan zonnebaden breng dan een royale laag aan, zoals je dat ook met een zonbeschermer zou zijn. Ook fijn: Dermalogica Prisma Protect geeft geen bruine zonnebrandvlekken op lichte kleding.

Al met al een mooi allround product dat fijn is in gebruik. En tja… je zou het inderdaad een schaap met vijf poten kunnen noemen. Aanrader!

 

Lees ook