Welke stoffen hebben hun werking bewezen?

01:56 - 01:09
luistertijd 01:56 - leestijd 01:09

Onlangs vertelde ik aan radiomaker en gezondheidspsycholoog (met een voorliefde voor huidverzorging) Frank Ruiters over de beste stoffen in verzorgingsproducten voor je huid. Hiervan is een podcast gemaakt en die kun je hier beluisteren.

BELUISTER HIER MIJN UITZENDING OP GEZONDHEIDSNIEUWS RADIO

Nog even ter inleiding:

Ten eerste kun je nagaan wat je nu storend vindt aan je huidconditie. Gaat om het rimpels, een te vette huid of pigmentvlekken?
Monique raadt je aan om internet in te zetten voor de eerste oriënthutie. Beautyjournaal bevat niet alleen reviews, maar heeft ook de mogelijkheid om je vragen te beantwoorden.

Stel zelf een lijst op met voor jouw huid werkzame stoffen. Neem producten met uv-filters als je pigmentvlekken hebt en smeer dan ’s nachts een product met retinol. Let erop dat het product beschermt tegen uv-a, die het hele jaar voorkomt. Je kunt overdag onder de dagcrème een serum aanbrengen met vitamine C. Als je een huid hebt die neigt naar acne, kies dan voor een product met zuren die de huid in lichte mate peelen. In de winter kun je ook met peelings werken, omdat die helpen tegen een droge huid.
Voor de gevoelige huid kies je producten zonder synthetische geurstoffen.

Prijsverschillen tussen producten kunnen zeer groot zijn. Prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit. Als een crème je bevalt en toch goedkoop is, zie je waarschijnlijk alleen het hydraterende effect.

De apotheek biedt goede producten die betaalbaar zijn. In het algemeen wordt de prijs bepaald door de marketing (imago) en oplage.

Roodheid van de huid na gebruik van een product is geen goed teken, tenzij het gaat om retinol die de huid tijdelijk licht rood kan maken.

Lees ook