Een hele leuke tip voor de brides-to-be

06:43 - 04:01
luistertijd 06:43 - leestijd 04:01

OPI lanceerde dit voorjaar een nieuwe collectie bestaande uit zachte en romantische kleuren: Always Bare for You by OPI. De collectie bestaat uit zes vrijwel transparante kleuren, variërend van roze en nude met een crème finish of een subtiele glinstering, plus een pastel-lila en een zachte blauwgrijze tint.

Perfect wanneer je op zoek bent naar een subtiele look

Of je nu bride-to-be bent, of gewoon je nagels wat ingetogen wilt houden. “Ga voor een sheer tint die de ring completeert, waardoor deze nog beter tot zijn recht komt. Of je nu kiest voor een zachte pasteltint of een subtiele glinstering, een mooi gemanicuurde hand zal zeker de aandacht trekken,” aldus OPI Co-Founder en Brand Ambassador Suzi Weiss-Fischmann, zo lees ik in het meegeleverde persbericht.

Koop OPI lakjes hier online

 

Suzi vervolgt: “Ondanks dat bruiden bij de ontwikkeling van deze collectie centraal hebben gestaan, is de collectie ook zeer geschikt wanneer je op zoek bent naar een chique, frisse voorjaarslook.”

Ah fijn, want getrouwd ben ik al. Maar baby showers, een dress code ‘white’ bij een feestje, of gewoon een zonnige ochtend vormen gelukkig allemaal een goed excuus om voor een transparante nagellak te gaan.

LEUK TUSSENDOORTJE: BEAUTYJOURNAAL ONTMOETTE SUZI WEISS-FISHMAN TIEN JAAR GELEDEN IN AMSTERDAM, BEKIJK HIER HET VIDEO INTERVIEW DAT WE TOEN HADDEN:

Bijkomend voordeel van sheer shades: minder verkleuring

Een bijkomend voordeel van sheer shades is dat ze vrijwel geen sporen achterlaten op je nagels. Want ga jij graag met donker gelakte nagels door het leven? Dan is de kans vrij groot dat je nagels wel eens verkleurd zijn geweest.

Baby Take a Vow (L) en Throw Me a Kiss (R)

Deze verkleuring ontstaat doordat het pigment in je nagellak een chemische reactie aangaat met het stofje keratine in je nagels. Keratine (een eiwit) is een bouwstof van je nagels, die je ook in je haar en huid aantreft. Hoe donkerder je nagellak, hoe meer pigment deze bevat en hoe groter de chemische reactie. En dus de verkleuring.

Koop OPI lakjes hier online

 

Bare My Soul (L) en Chiffon-d of You (R)

Tips om de verkleuring te verhelpen

Uiteraard voorkomt een goede basecoat dat het pigment in je nagels kan dringen. Zijn je nagels toch verkleurd, dan zijn er een paar trucjes om de verkleuring te verhelpen:

Belangrijk: zowel tandpasta als citroen kunnen je handen en nagels uitdrogen. Breng dus altijd een goede hand- en nagelcrème aan, na het schoonmaken van je nagels.

Engage-meant To Be (L) en Ring Bare-er (R)

Terug naar OPI… van de kleurnamen moet ik altijd zo gniffelen

Als communicatieadviseur zou ik niets liever dan meegluren bij een OPI brainstorm voor de naamgeving van een nieuwe collectie. Want zeg nou zelf… bij een collectie die ‘Always Bare for You’ heet, en geïnspireerd is door de Big Day, zijn de volgende namen toch creatief gevonden:

Koop OPI lakjes hier online

 

Engage-meant to Be op mijn teennagels

Omdat ik dol ben op grijstinten op mijn teennagels en deze kleur er in het potje best nog dekkend uitziet, breng ik meteen twee laagjes aan. De lak is vrij dun en lakt daardoor heel gemakkelijk. Ook is de lak in een handomdraai (eh… of met ik zeggen: voetomdraai?) droog.

Wel heb ik me verkeken op de dekking. OPI belooft sheer tinten en dat zijn ze ook echt. Twee laagjes leveren een verzorgde teennagel op, met een ietwat grijs waasje. Geen volledige dekking.

Baby, Take a Vow en Throw me a Kiss op mijn handen

Daar waar de lak op mijn teennagels ietwat tegenvalt, vind ik het op mijn handen echt prachtig. Het levert een verzorgde manicure op. Ik kies voor de babyroze Baby, Take a Vow en lak mijn ringvingers met Throw me a Kiss.

Eindoordeel

Ik vind het een schitterende collectie met transparante tinten. Wel liggen de roze en nude tinten qua kleur erg dicht bij elkaar. Voordeel daarvan is dat je kunt combineren, zoals ik heb gedaan. Nadeel is dat je waarschijnlijk niet snel de gehele collectie van zes tinten zult aanschaffen.

Koop OPI lakjes hier online

 

De nagellak brengt makkelijk aan, droogt snel en blijft een kleine week goed zitten. Nog een voordeel van sheer tinten: je ziet beschadigingen wat minder snel, zodat je er net een dagje extra plezier van hebt.

Bekijk ter inspiratie het volgende filmpje voor een op-en-top nagellook voor bruidjes:

Alle kleuren zijn verkrijgbaar in GelColor, Infinite Shine én nagellak. Voor een GelColor behandeling kun je terecht bij een OPI Beauty Professional.

Lees ook