Waterbestendige crèmes voor het gezicht

05:56 - 03:34
luistertijd 05:56 - leestijd 03:34

Dior breidt deze zomer de Dior Bronze zonbeschermingslijn uit. “Niet alleen beschermen de vernieuwde zonnecrèmes de huid nu nog doeltreffender, ze bieden bovendien een zinnenstrelende gebruiksbeleving.” Aldus Dior.

Wat verandert er precies?

De Dior Bronze lijn is sinds kort aangevuld met de waterbestendige Crèmes Protectrices Hâle Sublime in SPF30 en in SPF 50 voor het gezicht. Plus een Milky Mist voor het lichaam. De Lait en Brume Protecteur Hâle Sublime zijn voortaan verkrijgbaar met een hogere beschermingsfactor van SPF 50.

Dior Bronze fans van het eerste uur, wees gerust… De vertrouwde Protective Oil SFP15 Face Body Hair en Monoï Balm After Sun Face Body blijven gewoon verkrijgbaar.

Ik test de Dior Bronze Crème Protectrices Hâle Sublime Visage in SPF50 tijdens een lang Paasweekend in Dubai. De perfecte zonnige omgeving voor een SPF-review.

Shop hier online

 

Een mooie huid is vooral een perfect beschermde huid

Door mijn melasma weet ik dat maar al te goed. Sleutel tot het behouden van een mooie en egale huid is bij mij zeker een goede zonbescherming. Daarin doe ik geen concessies. Want het resultaat van een less than perfectzonbeschermer is genadeloos…

Welke werkstoffen vind je in Dior Bronze?

De drie nieuwe producten in de Dior Bronze zonbeschermingslijn (Crèmes Protectrices Hâle Sublime in SPF 30 en SPF 50, plus de Milky Mist) bevatten op hoofdlijnen dezelfde werkstoffen.

Shop hier online

 

Minerale filters

Dior Bronze bevat minerale filters tegen UVA-stralen, die de huid beschermen tegen ultraviolette stralen die pigmentvlekken en huidveroudering veroorzaken. Minerale filters tegen UVB-stralen beschermen de huid tegen zonnebrand en roodheid die wordt veroorzaakt door (overmatige) blootstelling aan de zon.

Mocht je nu, net als ik, UVA en UVB regelmatig door elkaar halen, dan bij deze een handig ezelsbruggetje: UVA bevat de A van Aging en UVB bevat de B van Burning.

Vitamine E

Deze vitamine is een krachtige antioxidant, die de huid beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door licht en door vrije radicalen. De toevoeging van deze vitamine maakt dat Dior Bronze beschermt tegen meer dan alleen zonnestralen. Vrije radicalen worden immers ook geassocieerd met luchtvervuiling, roken en stress.

Tan-Beautifier-complex

Vrij vertaald is dit een complex dat je zongebruinde huid (nog) mooier maakt. Dit complex bestaat uit werkstoffen die de pigmentatie van de huid stimuleren en intensifiëren. Zo zorgen natuurlijke extracten van vruchtvlees van de Johannesbroodboom ende Plectranthusdat de huid sneller bruin wordt en het bruiningseffect ook na het zonnen wordt voortgezet. Je zou dit kunnen vergelijken met het Tan Activated Complex van Lancaster.

Shop hier online

 

Daarnaast heeft Dior nog een slim trucje uitgehaald om je zongebruinde huid een instant shimmer te geven. De toegevoegde parelmoer geeft de huid meteen na het aanbrengen van Dior Bronze een stralende teint en creëert een natuurlijke sunkissed glow.

Als een geurreis over de Polynesische zee

Wie wel eens eerder de zonbeschermingsproducten van Dior Bronze heeft uitgeprobeerd, zal meteen verliefd zijn geworden op de heerlijke tropische geur. Aan deze signatuurgeur hebben de ‘geurneuzen’ van Dior nu een vernieuwde Monoï-geurnoottoegevoegd. Deze iconische bloem die je vooral in Polynesië aantreft, maakt een comeback in een frissere en lichtere variant. Dior Bronze is daardoor als een geurreis over de Polynesische zee.

In het tropische boeket van Monoï vind je ook oranjebloesem, jasmijn en Ylang Ylang. Met daarbij bergamot, ceder, vanille en karamel. Voor een zomers en zwoel effect.

Shop hier online

 

Frisse en lichte textuur

Dior Bronze Crème Protectrices Hâle Sublime Visage  heeft een verrukkelijk zachte textuur, die versmelt met mijn huid. Het product beschermt mijn huid goed tegen de zon en de toegevoegde parelmoer geeft een nauwelijks waarneembaar shimmertje. Mooi subtiel! Geen overdreven glitterig effect, eigenlijk niet te fotograferen.

Love it or hate it

Iets minder subtiel is de tropische geur, die erg aanwezig is. Love it or hate it. En ik doe beide. Voor een doordeweekse dag vind ik de geur te tropisch, bijna verwarrend. Alsof de koffiejuffrouw op kantoor elk moment kan binnenwandelen met een dienblad vol pina colada. En je je afvraagt: wat klopt hier niet?! Voor een dagje op het strand daarentegen ben ik juist weer totally in love met de geur. Ik sluit mijn ogen en waan me op een parelwit strand met azuurblauwe zee.

Ach… ik heb toch een SPF-tik, dus dan voortaan naast Dior Bronze Crème Protectrices Hâle Sublime Visage  nog een andere zonbeschermer in mijn tas stoppen. To suit any occasion.

Shop hier online

 

Lees ook