‘Cellfina, liposuctie, injectables en ultrasound als Ulthera maken je benen en billen echt mooier’

08:35 - 05:09
luistertijd 08:35 - leestijd 05:09

Falck Clinic is gespecialiseerd in cellulite behandelingen.

Cellfina is op dit moment de mooiste en meest doeltreffende behandeling tegen cellulite putjes. Ze verdwijnen in 80% van de gevallen. Bekijk deze videoreportage met Esther van BeautyJournaal nog maar eens bij dermatoloog Jonathan Kadouch.

Hoe ontstaan putjes?

De zichtbare putjes op benen en billen worden veroorzaakt door de onderliggende bindweefselstrengen in de huid. De bindweefselstrengen verbinden de huid met het onderliggende weefsel, waardoor vetcellen in compartimenten worden verdeeld.

De strengen staan loodrecht op de huid en trekken de huid naar beneden. Op deze manier duwen de vetcompartimenten zich naar boven, waardoor er een putjes oftewel een zogenaamde sinaasappelhuid ontstaat.

Combinatiebehandelingen bij bobbelige benen en billen aan te bevelen

Cosmetisch artsen Jani van Loghem en Job Thuis van de Falck Clinic in Amsterdam werken al geruime tijd tot volle tevredenheid met Cellfina. Ook combineren ze de behandeling met bijvoorbeeld injectables voor extra resultaat. In dit artikel vertellen ze erover.

vlnr: Jani van Loghem en Job Thuis

De Falck Clinic is gespecialiseerd in injectables, maar omdat de artsen een holistische benadering van schoonheid volgen, bieden ze ook liposuctie, Ulthera ultrasound en Cellfina behandelingen aan voor de aanpak van cellulite en overtollige verhogingen.

De doeltreffendheid van Cellfina bij putjes: 1x behandelen en tenminste drie jaar effect

Job Thuis vertelt: ‘We merken dat er veel vraag is naar een effectieve en langdurige cellulite behandeling. Wanneer patiënten op consult komen voor Cellfina horen we vaak dat ze geen idee hadden dat er een behandeling was die zo effectief was en waarbij je maar 1x behandeld hoeft te worden.

De meeste ervaring Falck Clinic is met Cellfina begonnen in het najaar van 2016. Jani van Loghem vertelt: ‘We hebben dus al ruim 2,5 jaar ervaring met deze behandeling. We zijn als eerste kliniek in Europa begonnen met de techniek en zijn dan ook 1 van de Centers of Excellence voor Cellfina. Weet je dat we zelfs het eerste centrum buiten de VS waren?

Waarom is cellulite zo complex, met meerdere oorzaken?

‘De aanpak van cellulite is complex’, vervolgt hij, ‘en daarom bieden we ook combinatie behandelingen aan. We werken met Cellfina, en liposuctie, maar ook met lipolaser, en met injectables als Radiesse Dilute en Ulthera met ultrasound, om de huid te verstevigen en te verstrakken.’

Drie hoofdoorzaken

Het probleem van cellulite is op te delen in 3 hoofdoorzaken, zo leggen de artsen uit. Er is sprake van:

Eindelijk is er een gecontroleerde manier

Volgens Job Thuis is Cellfina juist zo mooi om op de bindweefselstrengetjes te werken. ‘Het weghalen van putjes was altijd het meest moeilijk om gedaan te krijgen op een heel gecontroleerde manier.

Nu kunnen we ze heel secuur doorsnijden, waardoor de huid terugveert, en het putje verdwijnt. ‘Tijdens een liposuctie maakten we handmatig wel eens wat putjes los en plaatsten we wat vet in de putjes, maar vaak met tegenvallend resultaat. Als er veel cellulite aanwezig was, was dit ook geen optie.’

Job aan het werk

Vrijwel alle vrouwen willen ervan af

Marktonderzoek toont aan dat 85% van alle vrouwen cellulite heeft, en een groot deel daarvan (80%) zit er ook echt mee. 98% Van de vrouwen wil er echt iets aan doen, dus de vraag naar hulp is eigenlijk gigantisch. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Global Cellulite Survey of 1,318 women, conducted by Harris Poll for Merz, 2015’.

Ook verslapping behandelen

Tot op heden heeft de Falck Clinic 30 behandelingen gegeven en volgens de artsen zijn de cliënten erg tevreden met het resultaat. Net zoals onze schoonheidsspecialiste Esther van Gent uit ons testteam dus ook (bekijk de video van haar behandeling hier)!

Jani: ‘Alleen de eerste 2 patiënten waren wat minder tevreden omdat we toen nog niet uitlegden dat je na de Cellfina behandeling geen strakke billen krijgt. Strakke billen kweek je immers in de sportschool ;-).

‘De Cellfina snijdt echt alleen de schotjes los die de huid naar binnen trekt, dus gaat de huid losser staan van het vetweefsel. Daarnaast zal door de ingreep wat collageen worden gevormd en zal er dus ook enige stevigheid ontstaan van het onderliggende weefsel.

Voor en na Cellfina

Ook vetophopingen bestrijden

‘Het consult vooraf is dus ook echt heel belangrijk en de indicatie moet juist gesteld worden. We hebben zo’n 200 consulten gedaan voor de Cellfina en uiteindelijk dus maar 30 dames behandeld. Dit zal natuurlijk ook wel met de prijs te maken hebben, maar een groot deel was helaas geen goede kandidaat, omdat er meer aan de hand was – denk aan verslapping, vet- en/of vochtophopingen.’

Wanneer ben je een goede kandidaat voor Cellfina?

Job: ‘De meeste imperfecties van de billen en de benen worden als cellulite bestempeld (of zelfs cellulitis, wat een medische term is voor een ontsteking en dus verkeerd wordt gebruikt). Ook vetophopingen en huidverslapping worden vaak als cellulite gezien. ‘Cellfina is alleen geschikt voor de putjes die veroorzaakt worden door onderhuidse bindweefsel strengen die de huid naar binnen trekken.’

Ulthera ultrasound als er sprake is van verslapping

‘Omdat het probleem vaak niet alleen cellulite is, maar een combinatie met huidverslapping, zetten we ook andere methoden in. Ulthera bijvoorbeeld, met ultrasound waarbij we ook gebruik maken van echo om heel precies te kunnen zien in welke huidlaag we werken, en daarnaast injecteren we met de collageenstimulerende injectable Radiesse.

Schaduwen op de huid geven vertekend beeld

Vaak zijn de schaduwen die mensen zien ook het gevolg van een verkeerde vetverdeling waardoor een liposuctie gecombineerd kan worden met de Cellfina. In sommige gevallen blijkt dat lipofilling ook een goede toevoeging is om de contouren en het volume van de billen te verbeteren. Hierbij wordt vet verplaatst van bijvoorbeeld de heupen, de buik, of de dijen naar de billen.

En als je over de vijftig bent, al dertig jaar cellulite hebt en ook nog een verslapte huid…wat is er dan nog mogelijk?

Jani: ‘Het begint met een gedegen en uitgebreid consult. Is er echt sprake van cellulite? Of is het oude striae dat schaduwen veroorzaken? Als de huidslapte voorop staat, dan zullen behandelingen die collageen terugbrengen een betere optie zijn, zoals een lipolaser behandeling of Ulthera behandeling. Of een behandeling met verdunde Radiesse, of een combinatie van collageen stimulerende behandelingen.

En als er ook nog sprake is van vetbultjes op de benen (lipomen)?

‘Lipomen zijn onderhuidse goedaardige vetophopingen die niets met cellulite te maken hebben, maar wel ontsierende onregelmatigheden kunnen geven. De behandeling hiervan is heel anders en houdt in dat je het lipoom in zijn geheel wegsnijdt of middels liposuctie verwijdert. Ook injectie lipolyse (het oplossen van vet met prikjes) behoort tot de opties.

En als er sprake is van vochtophopingen, wat lipodeem genoemd wordt?

‘De onregelmatigheden bij lipoedeem ontstaan meestal door een verkeerde en onregelmatige vetverdeling. Hiervoor is Cellfina niet de juiste behandeling. Het volledig uitruimen van het onderhuidse vet zal de enige optie zijn.

Als je een bindweefselaandoening zoals fibromyalgie hebt, mag je dan ook Cellfina ondergaan?

‘Ja, dat mag wel, maar je kunt je voorstellen dat het herstel pittiger zal zijn. De enige reden om een Cellfina behandeling niet uit te voeren bij de juiste indicatie, is een probleem met de bloedstolling of wondgenezing.

‘Daarnaast behandelen we ook geen vrouwen onder de 18, zwangere vrouwen, of vrouwen die borstvoeding geven. Vrouwen met een actieve huidaandoening op de plaats van behandeling of een allergie voor de gebruikte geneesmiddelen zoals het verdovingsmiddel lidocaïne kunnen we ook niet behandelen helaas.

Bekijk hier nog eens de video over de Cellfina behandeling van BeautyJournaal’s tester Esther:

 

Lees ook