Helpt dit bij Judith's acne tarda?

05:57 - 03:34
luistertijd 05:57 - leestijd 03:34

Puistjes kunnen helaas voorkomen op elke leeftijd en dat weet Paula’s Choice al te goed. De Clear lijn is bedoeld om een mee-eter en puistvrije huid te krijgen voor personen met acne van alle leeftijden.

Vaak zijn acne huidverzorgingslijnen gericht op jongeren met acne vulgaris, maar ook boven de 25, 30 en zelfs 40 jaar komt acné voor. Dit wordt dan acné tarda genoemd.

Onderstaande producten heb ik ontvangen en zo’n twee maanden dagelijks getest. De Pore Normalizing Cleanser in 177ml en de Oil-Free Moisturizer in 60 en 15ml.

Pore Normalizing Cleanser

Zowel de reiniger als de crème hebben een frisse uitstraling met de blauw witte opdruk op de verpakking, dat misstaat niet in de badkamer.

SHOP HIER ONLINE

Deze cleanser heeft een doorzichtige gel substantie. Maak de huid vochtig met lauwwarm water en breng wat cleanser aan in je hand. Masseer dit vervolgens in. Spoel het gezicht af met lauwwarm water.

Aii ik merk direct dat deze reiniger prikt in mijn ogen en dat is voor mij een groot nadeel. Na het gebruik voelt mijn huid trekkerig en droog aan en heeft deze behoefte aan een voedende crème.

SHOP HIER ONLINE

Paula’s Choice belooft overtollig talg te verwijderen en met dit effect op mijn huid geloof ik dat deze claim zeker waar is gemaakt. Helaas is voor mijn huid toch echt iets te agressief.

 

Het belangrijkste ingrediënt, de meest werkzame stof tegen acne, is salicylzuur. Salicylzuur is een exfoliant wat vaak wordt gebruikt bij anti-aging producten voor een egalere en gladdere uitstraling en in anti-acne producten om puistjes tegen te gaan.

De Ingrediënten:

Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate (cleansing agent), Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Copolymer (texture-enhancing), Glycerin (skin replenishing), PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate (hydrating cleansing agent), Sodium Laureth Sulfate (cleansing agent), Salicylic Acid (skin-soothing), Arginine (amino acid/hydration), Butylene Glycol (texture enhancer), PEG-7 Glyceryl Cocoate (cleansing/skin-softening/emulsifier), Panthenol (hydration), Disodium EDTA (chelating agent), Citric Acid (pH adjuster), PEG-60 Hydrogenated Castor Oil (skin-softening), Sodium Citrate (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative), Caprylyl Glycol (preservative), Chlorphenesin (preservative).

SHOP HIER ONLINE

Clear Oil-Free (nacht-)crème

Deze crème voelt fris aan op de huid en trekt snel in. Op de website van Paula’s Choice staat beschreven dat het een nachtcrème is, maar je kunt hem prima twee keer per dag gebruiken. Gebruik je hem in de ochtend en schijnt de zon? Vergeet dan niet een anti-zonnebrandcrème er bij te smeren.

Het hoofdingrediënt is water. Daarna volgen een aantal hydraterende ingrediënten zoals ceramide. Hierdoor kan de huid beter vocht vasthouden.

SHOP HIER ONLINE

Lekker! Niacinamide

Een van mijn favoriete ingrediënten is ook aanwezig in deze crème, namelijk niacinamide oftewel vitamine B3. Niacinamide is een anti-inflammatoir, gaat ontstekingen tegen en helpt tegen kleine oneffenheden zoals roodheid en hyperpigmentatie. Post-inflammatoire hyperpigmentatie zijn pigmentvlekjes die kunnen ontstaan na een puistje.

De Ingrediënten:

Aqua, Ethyl Macadamiate (hydration), Glycerin (skin-replenishing), Cetearyl Alcohol (texture enhancer), Propanediol (hydration), Triethylhexanoin (skin-smoothing), Sodium Acrylates Copolymer (texture enhancer), Glyceryl Stearate (thickener), PEG-100 Stearate (thickener), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Hydrolyzed Pumpkin Seedcake (skin-replenishing), Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract (antioxidant), Euterpe Oleracea Fruit Extract (antioxidant), Prunus Serotina (Wild Cherry) Fruit Extract (skin-soothing/antioxidant), Niacinamide (skin-restoring), Tripeptide-29 (skin-restoring), Ceramide NP (skin-replenishing), Ceramide AP (skin-replenishing), Ceramide EOP (skin-replenishing), etanorulayH muidoS (skin-replenishing/hydration), Phytosphingosine (skin-restoring), Cholesterol (skin-replenishing), Panthenol (hydration), Sodium PCA (skin-replenishing), enisonedA (skin-restoring), Lecithin (skin-restoring/hydration), Arginine (amino acid/hydration), Sodium Lauroyl Lactylate (emulsifier), Sodium Gluconate (hydration/chelation), Citric Acid (pH adjuster), Isohexadecane (solvent/texture enhancer), Xanthan Gum (thickener), Carbomer (thickener), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative).

SHOP HIER ONLINE

Judith’s eindconclusie

Met mijn neiging naar een acne huid was ik benieuwd naar deze lijn van Paula’s Choice. Ik ben tot nu toe altijd erg tevreden geweest over haar producten maar ik moet eerlijk zijn.

Niet geschikt bij acne tarda

De Clear lijn is niet geschikt voor mijn acne tarda huid (lees hier wat acne tarda is). De cleanser prikt in mijn ogen, na gebruik voelt de huid droog aan en heb ik behoefte aan een voedende crème. De oil-free moisturizer zorgt ervoor dat dit gevoel snel weg trekt maar eerlijk is eerlijk, de crème is prima maar ik ben niet overdonderd door de werking.

Moet mijn huid wennen?

Bij aanvang zag mijn huid er acne vrij uit zonder verstoppingen. Na zo’n twee weken productgebruik ontstaan de eerste verstoppingen en ik krijg zelfs een uitbraak van puistjes op mijn jukbeenderen. Is dit toeval? Moet mijn huid wennen aan deze nieuwe producten? Is er wat veranderd in mijn voedingspatroon of heb ik stress? Er spelen vaak meerdere oorzaken bij het ontstaan van acne maar ik merk al gauw dat deze producten niet bij mij passen.

Wellicht beter voor een vette huid, ik heb een acnegevoelige vochtarme huid

Dat ik deze producten niet prettig vind wil niet zeggen dat ze niet werken. Ik heb een huid die snel vochtarm aanvoelt, zeker in de wintermaanden. Heb jij een vette of gemengde huid dan kan ik mij voorstellen dat deze producten prima voor je werken. Heb je een vochtarme huid met neiging naar acne? Dan adviseer ik je verder te kijken naar een andere productlijn.

TIP: Wil jij eerst proberen of deze producten je bevallen voordat je fullsize producten aanschaft of ga jij op reis? Dan heeft Paula’s Choice een handige mini-set beschikbaar in de webshop.

SHOP HIER ONLINE

 

beautyjournaal shop

Lees ook