Ik leer over de impact van minuscule prikjes, want ‘less is more’

09:21 - 05:36
luistertijd 09:21 - leestijd 05:36

Regelmatig loopt BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom een dagje mee bij cosmetische klinieken. Te gast bij de van origine Thaise chirurge en cosmetisch arts Thanya Tha-In in haar nieuwe vestiging van Skin+Surgery Clinics in Bergschenhoek, krijgt ze wel een heel speciaal gevoel.

Een verslag over blije mensen en een zachtmoedige arts die super in controlis. Ze geeft verfijnde behandelingen, haar cliënten vertrouwen haar blindelings. Hier beleef je een ‘pick me up’ moment.

Bijzondere ambiance

Skin+Surgery is gevestigd in een van de meest markante panden in de omgeving, gebouwd in een Amerikaanse Deco-stijl. Open, speels en vriendelijk. Veel licht, verrassende kamerindelingen – van de ontvangstruimte tot injectables kamers en de hypermoderne operatieruimte!

En daar, op een vensterbank in de lounge……een ingewijde Boeddha. Bij een nieuwe kliniek, hoort nieuwe, frisse energie, vond Thanya Tha-In.

Welke behandelingen biedt Skin+Surgery?

Op deze prachtige locatie kun je terecht voor een breed scala aan anti-aging behandelingen. Van injectables, zoals fillers en Botox maar ook een draadlift, tot chirurgische behandelingen als ooglidcorrecties, een facelift tot schaamlipcorrecties en urineverliesproblemen, van mooie gezichtsbehandelingen tot ademhalingstherapie en yogalessen.

Hoe compleet wil je het hebben. Voor inner & outer beauty. Moderne schoonheid pur sang.

Cosmetisch arts Thanya Tha-In

Frisse energie en balans

Thanya beoefent de cosmetische esthetiek vanuit een holistisch oogpunt. Ze bekijkt jouw schoonheid ook vanuit een totaal perspectief: wie je bent, hoe je over komt, wat jouw balans is.

Ze is heel actief met haar team op social media. Zo leer dat ik dat ze regelmatig mediteert voordat ze gaat opereren, en dat merk je ook aan haar in real life: ze is de rust zelve. Ik ervaar haar als zachtaardig, maar ook als in control.

Pittige vrouwen

Thanya’s clientèle komt vaak al jaren bij haar. Ik ontmoet pittige Rotterdamse vrouwen die houden van haar to-the-point aanpak, die erop vertrouwen dat ze nooit overbehandelt. Vrouwen zijn die content zijn met zichzelf en hun carrière, die alleen de frisheid en de energie ook op hun gezicht willen bewaren.

Accuraat

Gastvrouw Ike zorgt voor de gastvrijheid, ‘chef de equippe’ Esther, zorgt voor een vlekkeloze organisatie. Zo gebeurt het dat Thanya ook mooi op tijd werkt. Heerlijk voor de 62-jarige dame, die haar lijntjes en kleine verslapping in het gezicht laat bijwerken.

Oog voor detail

Ze houdt van de precieze aanpak van Thanya, vertelt ze. Thanya heeft de gave om niets af te dwingen. Ze stelt vragen, wacht af, doet suggesties, maar laat je altijd de ruimte om je eigen gedachten te vormen.

‘Heerlijk, ik word alleen maar mooier!’

Ze is ook uitgelaten. ‘Heerlijk,’ roept ze vrolijk, ‘omdat ik weet dat het de komende dagen alleen maar mooier wordt, als het effect intreedt.

Frisse uitstraling

Het gebied rond haar ogen wordt bijgewerkt en bij de mondhoekjes. De vrouw heeft een elegant gezicht dat op een mooie manier ouder wordt. Verzorgd. Ze heeft haar frisheid, die past bij haar sprankelende karakter behouden. Daar zorgt Thanya wel voor.

De vrolijkheid werkt aanstekelijk, het maakt zelfs mij hebberig; ik wil ook, denk ik stiekem;-)

Voor elke wens een oplossing

Skin+Surgery heeft een uitgebreid menu voor injectables. Voor elk onderdeel, van je gezicht tot decolleté en je handen is wel een behandeltraject. Maar ook voor transgenders is aandacht, net zoals voor de specifieke kenmerken van de zg. runners face, de verouderingskenmerken in het gezicht van mensen die hardlopen.

Niet strak, wel gelift

Thanya maakt altijd foto’s van de gezichten van haar cliënten. Daarbij moeten ze boos, verbaasd of lachend kijken. Zo krijgt ze de beste indruk van de huidige situatie. ‘De meeste cliënten zie ik eens in de paar maanden, maar sommigen pas weer een jaar later. Ik wil goed bijhouden wat hun natuurlijke uitstraling is.’

Dat Thanya niet voor de quick fix maar voor duurzaamheid gaat, is ook wat de 60-jarige Els zo aanspreekt. Ze wil er onder geen beding ‘strak’ uitzien. Maar ze beseft wel dat ze, naarmate ze ouder wordt, wel steeds een beetje meer nodig heeft voor mooi effect.

De dokter als je spiegel

Els krijgt injectables en als Thanya besluit om de Restylane filler met een canule in te brengen, zodat ze wat dieper in de huid kan gaan om voor meer stevigheid te zorgen, vertrouwt ze erop. Geen spiegel is nodig. Els vraagt gewoon aan Thanya of het al mooi wordt, en dat antwoord is voor haar altijd bevredigend.

‘Ze boetseert, en het kost eigenlijk zo weinig tijd’

Els is altijd wel een beetje gespannen als ze komt, ‘het is toch weer een prikje, he’, maar als ze dan het volume weer terug ziet komen in haar gezicht, ‘is dat zo’n lekker gevoel’, zegt ze. ‘Thanya is heel eerlijk. Ik was hier nu een jaar niet geweest, en dan zie ik weer hoe efficiënt ze werkt. Ze boetseert, en het kost eigenlijk zo weinig tijd.’

Wil je ook een peeling?

Als afsluiting adviseert Thanya aan Els om binnenkort ook een peeling te doen, zodat de huidtonus weer lekker opfrist. Met SkinCeuticals peelings kunnen lichte huidoneffenheden mooi behandeld worden. Zijn bijvoorbeeld pigmentvlekken en rimpels dieper in de huid gelegen, dan kan de TCA-peeling uitkomst bieden.

De facials bij Skin+Surgery

Op de menukaart van Skin+Surgery vind ik de Mommy Facial de leukste gezichtsbehandeling. Bedoeld voor (post-)zwangere vrouwen die kleine opfrismomentjes in het gezicht willen. Van een heerlijke peeling tot glowbehandelingen met skinboosters als Profhilo en micro-Botox om de rust tijdens alle slapeloze nachten weer terug te brengen.

Mooie radiofrequentie behandelingen

Heel efficiënt vind ik de Premium Aesthetic Onetec, waarmee allerlei huidoneffenheden op een verouderende huid worden verwijderd: van hinderlijke fibroompjes, tot spinnenpootjes en pigmentvlekjes. Het werkt met radiofrequentie, echt superhandig, en in een handomdraai kun je weer een gladdere huid krijgen.

Maar ik ben helemaal niet boos!’

Fantastisch op haar website vind ik ook de categorie ‘Wat wens je’. Een vrolijker uitstraling is een van de meest gewenste opties voor mensen die een cosmetische kliniek bezoeken, zo weet ik.

Er boos uitzien, terwijl je je helemaal niet zo voelt, is tegenwoordig echt ‘een dingetje’. Mensen worden er onzeker van, als ze naar een gezicht kijken waarop ze die uitdrukking menen te zien. Het is dan aan jou, als drager van die uitdrukking vaak de taak om extra duidelijk te maken dat je je niet zo voelt 😉

‘Botox is echt een wondermiddel’, zegt Otto

Otto, een 40-jarige verzekeringsagent was er wel klaar mee, zo vertelt hij me, terwijl hij bij Thanya in de stoel gaat liggen voor een Botox injectie. ‘Mijn medewerkers dachten net iets te vaak dat ik boos was. Ik vond dat niet prettig meer. Mijn vrouw heeft me uiteindelijk geadviseerd om er iets aan te doen. Deze kliniek ligt op de weg naar kantoor, dus ik kan het heel efficiënt combineren.’

Laat een rimpel geen ‘litteken’ worden

Thanya vertelt dat als je lang wacht met het injecteren van een fronsrimpel, het stukje huid bijna een litteken wordt, dat erin zal blijven staan. Ze geeft hem 1 zone en adviseert hem over drie maanden terug te komen.

Op mijn vraag of de Botox een lekker gevoel geeft, merkt hij getapt op dat hij altijd vrolijk is, dus er eigenlijk niets van merkt. ‘Ik zie het alleen. Het is een wondermiddel, echt.’

Wat is dit toch een mooi vak

Het spreekuur van Thanya zit vol. Wat is het toch een mooi vak. Elke prik is een kus op de ziel, schreef ik al eens, en een polish & glow voor je buitenkant.

Eenergie, daar draait het om….

Zorgen voor jezelf omvat meer. Zorgen voor jezelf op alle fronten maakt je een gelukkiger mens, voor jezelf en voor je omgeving. Als happiness gedeeld wordt, draagt de energie oneindig ver…

Met de energie zit het wel goed hier. Dit is Rotterdam. De sfeer is hartelijk en ontspannen. De vakkundigheid van Thanya en haar serene uitstraling stel je gerust. Sterker nog: ik heb echt iedereen hier vrolijk de deur uit zien gaan.

Voordat ik kliniek verlaat geef ik Boeddha, die in alle rust op de vensterbank staat, een vette knipoog…

 

Ga voor meer informatie naar de website van Skin+Surgery

Lees ook