Fluweelzachte lipsticks met warme en koele ondertonen!

07:32 - 04:31
luistertijd 07:32 - leestijd 04:31

Bourjois lanceerde onlangs haar Fall in Love collectie, bestaande uit zes prachtige lipsticks. De kleuren zijn allemaal afgestemd op het najaar, maar kunnen naar mijn mening het hele jaar door worden gedragen. De lipsticks zijn voornamelijk bruin- en mauvetinten en variëren van licht tot donker en van warm tot koel.

bourjois copyright beautyjournaal

17 From Paris with Mauve

bourjois copyright beautyjournaal

From Paris with Mauve lijkt een prachtige zachtbruine kleur te zijn met een paarse ondertoon. Dit zou wel een mooie alledaagse kleur kunnen worden. Ik ben benieuwd!

dian copyright beautyjournaal bourjois

De lipstick valt donkerder uit dan verwacht en neigt inderdaad meer naar de paarse kant. Ik zie er ook wel een grijze ondertoon in terug. Over de formule ben ik super enthousiast. De lipstick voelt zacht aan op mijn lippen, eigenlijk als een verzorgende lippenbalsem. De pigmentatie is fantastisch en hij geeft een volledige dekking in slechts één laagje.

Shop hier online

 

18 Mauve-Martre

bourjois copyright beautyjournaal

De volgende kleur die ik ga testen is Mauve-Martre. De lipstick ziet er erg roze uit. Een mauve tint zie ik er dan ook niet zo snel in terug. Wellicht zal dat op de lippen anders zijn.

Bourjois geeft aan dat dit een warme lichtpaarse tint is met een vleugje roze. Naar mijn idee is het een roze tint met een licht vleugje paars, dus net andersom. Niet erg, want de kleur vind ik geweldig. Dit is nu zo’n typische kleur die ik iedere dag zou kunnen dragen. Net als de vorige lipstick bracht ook deze kleur weer heerlijk zacht aan. Mijn lippen voelen echt gehydrateerd.

Shop hier online

 

21 Grande Roux

Grande Roux is een warme rode kleur met, zo te zien, een oranje ondertoon. Volgens het merk is dit een pikante zacht rode kleur die bij iedere huidskleur past. Ik hou wel van een goede rode lipstick, dus kom maar op!

Je ziet overduidelijk de oranje ondertoon in de lipkleur terug. Verder is het best een bijzondere rode tint. Ik vind de omschrijving van ‘pikant’ best wel passen als ik de kleur zo zie. Het is in ieder geval geen klassiek rode kleur. De ondertoon is behoorlijk warm maar ik denk zeker dat hij geschikt is voor iedere huidskleur. De applicatie verliep in principe soepel maar door de creamy formule moet je (vooral bij de wat donkerdere kleuren) uitkijken dat je niet uitschiet.

Shop hier online

 

23 Taupe of Paris

Yes, we gaan over naar de bruintinten! Taupe of Paris ziet er uit als een koele bruine kleur met een lichtgrijze ondertoon. Normaal gesproken houd ik meer van warme ondertonen dus ik ben benieuwd hoe deze kleur mij gaat staan.

Hmm, niet verkeerd maar ik ben ook niet super enthousiast. De kleur is zeker wel mooi, alleen heel bijzonder is hij niet. Ik kan binnen mijn make-up stash al zeker 3 vergelijkbare kleuren aanwijzen. Mocht je houden van een heerlijk zachte formule waarbij je lippen goed gehydrateerd blijven? Dan kan ik je deze wel aanraden. Hoewel de houdbaarheid wel een stuk minder lang is dan bij een liquid lipstick formule. Maar daar kom ik later nog op terug.

Shop hier online

 

25 Maca’brown

Oei, deze kleur schrikt mij zo in de huls een beetje af. Het lijkt een erg donkere chocoladetint, maar er is iets in de ondertoon wat me niet zo aanspreekt. Hopelijk kan deze kleur mij verrassen!

Ik twijfel super hard tussen ‘wow’ of ‘neh’. Wat vinden jullie? Aan de dekking en formule ligt het wederom niet. Aan de kleur moet ik toch echt wel even wennen. Zulke donkere lipstick draag ik wel vaker. Ik vind het algehele plaatje dan ook niet te heftig, maar alsnog ben ik niet razend enthousiast. Ohja, een dingetje om ook rekening mee te houden bij het aanschaffen van deze lipsticks is de geur die er van afkomt. Ze ruiken allemaal heel muf, zelfs tijdens de applicatie. Maar geen zorgen, zodra ze op je lippen zitten is de geur alweer verdwenen.

Shop hier online

 

26 French Opéra

De laatste kleur binnen de Fall in Love collectie is French Opéra. Dit is wederom een koele bruine kleur met een paarse ondertoon. Ik ben benieuwd of dit een mooie afsluiter gaat worden!

Deze lipstick is ideaal voor bij een donkere vampy make-up look. De paarse ondertoon is sterk aanwezig, ik vind hem zelfs meer naar volledig donkerpaars neigen dan naar een donkerbruine tint. Deze lipstick was iets moeilijker aan te brengen. Door de donkere kleur in combinatie met de superzachte formule, werd het nogal lastig om netjes ‘binnen de lijntjes’ te blijven. Ik heb deze lipstick de rest van de dag gedragen en kan je vertellen dat de houdbaarheid niet heel lang is. Na iedere maaltijd moet je hem weer bijwerken, evenals de foundation rondom de mond. Drinken met een rietje gaat wel prima, haha!

Shop hier online

 

Dian’s eindoordeel

Wat mij is opgevallen tijdens het testen van deze collectie is de hoeveelheid aan paarse ondertonen in de lipsticks. Dat zijn er namelijk al zo’n vier van de zes. Verder vind ik het wel een mooie mix van warme en koele tinten. De lipsticks hebben allemaal een fluweelmatte finish die je lippen in slechts één laagje al volledig dekken. De formule is lekker zacht waardoor ze je lippen niet uitdrogen. Bourjois claimt dat de lipsticks tot 24 uur lang blijven zitten maar dat is absoluut niet het geval. Al met al ben ik verrast.

 

 

Lees ook