Fijne budget haarproducten voor gekleurd haar!

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat gelukkig niet op voor alle cosmetica, want ook in het budgetsegment zijn hele fijne producten te vinden. In dit artikel delen testers Lydia, Sabine en Corine hun favoriete budget haarproduct voor gekleurd haar met je.

Lydia le LouxLydia: L’Oreal Casting Creme Gloss

Ik gebruik deze haarkleuring inmiddels alweer een jaar of vijf. Eerst eens in de 7 weken, nu eens in de 5 weken. Ik heb namelijk al aardig wat grijze haaruitgroei. Dit product dekt niet alle grijze haren, maar het ziet er ook heel natuurlijk uit. Plus… het scheelt een aardig bedrag vergeleken met een bezoek aan de kapper.

De haarkleuring is onwijs makkelijk aan te brengen

Je doet de kleur in het spuitflesje, waar de chemische oplossing al in zit. Daarna even goed schudden.

Ik gebruik de haarkleuring op droog haar en breng het alleen op de uitgroei aan. Dan masseer ik het met mijn handen (wel even de meegeleverde handschoentjes aantrekken!) goed in mijn hoofdhuid. Het moet zo’n 20 minuten inwerken.

Tip van Lydia voor een natuurlijk resultaat

Ongeveer 5 minuten voor de eindtijd haal ik een grove kam van aanzet tot halverwege mijn haarlengte door mijn haar. Zo krijg ik een natuurlijke overgang van de kleur. Daarna de meegeleverde crème behandeling even in mijn en uitspoelen maar. Nog nooit mislukt.

Je kunt natuurlijk ook een handige vriendin vragen je te helpen.

Shop hier voordelig online

 

 

Sabine: Guhl Zilvershampoo Glans en VerzorgingCatrice foundation

Mijn geblondeerde haar heeft soms de neiging om door te schieten naar geel. Veel te warm dus. Terwijl koele tinten mij zoveel beter staan, in plaats van dat gelige.

Op advies van de kapper ben ik daarom zilvershampoo gaan gebruiken. Dit houdt de blonde tint in mijn haar lekker koel.

Mijn old time favourite is Guhl Zilvershampoo Glans en Verzorging

De shampoo heeft een heerlijke geur en zorgt er voor dat mijn haar in de eerste plaats fris en schoon wordt. De shampoo maakt ook de tint helder en koel. Precies wat ik zoek!

Shop hier voordelig online

 

Wella Corine NaCorine: Guhl Color Forming Mousse Zilverblond

Net als Sabine zweer ik bij zilvershampoo. Meestal was ik eerst mijn haar met ‘gewone’ shampoo en meteen daarna met zilvershampoo. Wanneer ik haast heb en geen tijd voor twee wasbeurten achtereen, dan biedt Gugl Color Forming Mousse uitkomst. Deze uitwasbare kleurmousse is net als zilvershampoo paars van kleur en heeft een vrijwel identiek effect op mijn blonde haar. Het warm gelige maakt weer plaats voor koel frisblond.

Drie-in-een

Naast een vleugje kleur geeft deze mousse ook direct versteviging en extra volume bij het stylen. Even een föhn en een fohnborstel door mijn haar halen en het valt direct een stuk minder plat op mijn hoofd. De toegevoegde aloë vera geeft tot slot verzorging aan mijn haar en een mooie glans.

A little goes a long way

Laat je niet voor de gek houden door het kleine spuitbusje van 75 ml. Je hebt maar een kleine dot mousse nodig voor een groots effect. Daardoor heb je lang plezier van één spuitbusje.

Shop hier voordelig online

 

Lees ook