Extra effectief in combinatie met kinesio massage… werkt dat!?

06:58 - 04:11
luistertijd 06:58 - leestijd 04:11

Darphin Rose-Hydra: onmisbare skincare in je winter stash!

Darphin introduceerde eind vorig jaar het nieuwe Rose Hydra-Nourishing Essential Oil Elixir en de Rose Hydra-Nourishing Oil Cream. De introductie was een razend succes en de producten waren nog dezelfde week volledig uitverkocht.

De BeautyJournaal redactie moest dan ook even wachten op een nieuwe zending van deze felbegeerde Oil en Cream. Eenmaal ontvangen, ging Corine direct aan de slag.

Darphin

Darphin: botanische ingrediënten en innovatieve technologieën

Het Franse skincare merk Darphin combineert botanische ingrediënten met innovatieve technologieën en een jarenlange expertise.

Alle producten van Darphin zijn samengesteld zonder parabenen en minerale oliën.

Mijn persoonlijke visie: mix and match voor het beste resultaat

Ik heb geen uitgesproken voorkeur voor een bepaalde stroming in skincare. Ik koop niet per se alles vegan, 100% natuurlijk of botanisch. Ik kijk en luister naar mijn huid en beoordeel op die manier welke producten bij me passen. Met botanische werkstoffen heb ik overigens wel goede ervaringen. Dus ik ben dan ook wel benieuwd wat Darphin me gaat brengen.

Een weldaad voor huid en neus

Een absolute pré van botanische skincare is het feit dat het altijd goddelijk ruikt. Het is een weldaad voor huid en neus. En vooral het effect van geur op je gemoedstoestand wordt nog regelmatig onderschat. Het is een meer holistische beleving van beauty. Er goed uitzien en je goed voelen.

Darphin Rose-Hydra

Rose Hydra… als een boeket rozen

De Darphin Rose Hydra geeft een aroma dat ruikt naar een prachtig boeket rozen. Daarnaast heeft extract van de roos ook een gunstige uitwerking op de huid:

Vindt Darphin Rose Hydra via deze store locator

 

Nourishing Essential Oil Elixir

Een mix van rozenwas, rozenextract en essentiële rozenolie beschermt de huid tegen het uitdrogende effect van kou. Omega 3 en 6 voeden de huid. De olie bevat een bloemenmix van moerasbloem, blauwe bosbes, teunisbloem, rozenbottel, sesam en zoete amandel. Botanische ingrediënten die allen bekend staan op hun verzorgende en helende werking.

Darphin Nourishing Essential Oil Elixir

Een weldaad voor het slapen gaan

Ik reinig eerst mijn huid met mijn favoriete reiniger van Darphin, uit de Lumiere Essentielle lijn. Deze reiniger bevat essentiële oliën van onder meer mandarijn, sinaasappel, neroli, roos en gember.

Darphin Illuminating Micellar Cleanser

De Illuminating Micellar Cleanser transformeert tijdens het gebruik van een fluweelzachte in gel (na toevoeging van een klein beetje water) in een romig schuim. Laat je door al die ‘zachtheid’ niet op het verkeerde been zetten, want de reiniger is ontzettend effectief en verwijdert make-up en vuil grondig.

Vindt Darphin Rose Hydra via deze store locator

 

Daarna breng ik de Rose Hydra-Nourishing Essential Oil Elixir aan. De olie voelt niet vettig aan en wordt makkelijk door mijn huid opgenomen. Geen glimmend eindresultaat, of met een vettig koppie in bed stappen dus…

Nog meer effect in combinatie met kinesio massage

Darphin adviseert om de producten te gebruiken in combinatie met kinesio massage. Huh wat?! Van de natuurkunde lessen op de middelbare school heb ik wel kinetische energie onthouden, ofwel bewegingsenergie. Maar Kinesio…

Even Googlen leert dat ik er nog niet eens zo heel ver naast zit. Je gezicht maakt namelijk iedere dag maar liefst 15.000 (micro) bewegingen, die fijne lijntjes en uiteindelijk rimpels veroorzaken. Kinesitherapie bestudeert deze bewegingen in combinatie met de spier- en skeletstructuur. Door gerichte massagegrepen toe te passen en de bloedsomloop te stimuleren, kan je het functioneren van het lichaam optimaliseren en daarmee vroegtijdige veroudering tegen gaan.

Ontgiftende kinesio massage

Bij het gebruik van de olie pas je de ontgiftende kinesio massage toe. Bekijk ook het volgende filmpje:

In het begin is het even wennen

Mijn avondritueel kost iets meer tijd dan anders en ik moet handigheid krijgen in de massagegrepen. Na een paar dagen gaat het steeds beter en merk ik dat mijn huid de massage kan waarderen. Een tintelend gevoel is het resultaat. Dat is de betere doorbloeding, waarmee ik weet dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Darphin Kinesio Massage

Ook voelt mijn huid na gebruik van de olie zacht, soepel en gehydrateerd aan. Heerlijk voor in de koude wintermaanden. Of om mee te nemen op wintersport!

Rose Hydra-Nourishing Oil Cream

Deze crème is eveneens samengesteld uit het drievoudige rozenconcentraat (rozenwas, rozenextract en essentiële rozenolie) en beschermt tegen de uitdrogende effecten van kou. Naast het rozenconcentraat bevat het product rozenwater, shea butter en hyaluronzuur.

Vindt Darphin Rose Hydra via deze store locator

 

Darphin Cream

De Oil Cream voelt fluweelzacht aan en ruikt heerlijk naar rozen. Een nog iets voller boeket dan de olie, die ook een vleugje citrus frisheid heeft.

Darphin Cream

Houd er wel rekening mee dat de producten sterker ruiken dan je wellicht gewend bent van andere merken. Sommigen geven de voorkeur aan een ietwat neutraler geur. Dat is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak.

Net als de olie trekt de crème heel mooi in mijn huid en voelt mijn huid meteen soepel aan na het allereerste gebruik. Voor nog meer resultaat pas ik nu de spierontspannende massage toe:

Ken je het gevoel van een hoofdmassage bij de kapper?

Dat effect heeft deze spierontspannende massage op de huid van je gezicht. Zeker na een lange dag fronsen en turen naar een computerscherm is het een weldaad. Door de ontspanning in je gezichtsspieren krijgen fronsrimpeltjes minder kans. Verwacht uiteraard geen dramatische instant anti-aging effect, maar alle kleine beetjes helpen.

Darphin Spierontspannende Massage

Voortaan in mijn vaste winter skincare stash

Jawel… ik heb een nieuwe liefde. Deze twee nieuwe producten van Darphin doen wonderen voor een droge winterhuid. Na een winterwandeling over het strand. Een fietstocht door een ongeplande hagelbui. Een dag op de skipiste. Directe verzachting en hydratatie, met een fluweelzacht eindresultaat. Ik kan het je aanraden.

Vindt Darphin Rose Hydra via deze store locator

 

Darphin

 

Vindt Darphin Rose Hydra via deze store locator

 

Ben jij schoonheidsspecialist en heb je interesse om met Darphin te werken in je salon?

Bestel dan hier een infopakket.

Lees ook