Tips voor het beste advies bij wallen in verslapte huid

03:10 - 01:54
luistertijd 03:10 - leestijd 01:54

Een lezeres mailde ons onlangs dat ze de ziekte van Hashimoto heeft. Dit is een auto-immuunziekte waarbij de schildklier betrokken is. Toen het werd geconstateerd had ze ook enorme wallen onder haar ogen.

Sinds ze medicijnen slikt tegen de ziekte zijn ze aanzienlijk geslonken, maar ze heeft nu het gevoel dat de huid verslapt is, alsof de zakjes die eerst gevuld waren met vocht (en vet) nu leeg zijn. Ook is het gebied donker, kortom een combinatie van verslapte wallen en donkere kringen dus. Ze vraagt ze af of de cosmetisch arts iets voor haar kan betekenen?

Cosmetisch arts en chirurge Thanya Tha-In geeft uitgebreid advies:

Bij deze ziekte wordt je schildklier functie aangetast door je eigen afweer systeem. Je schildklier maakt minder schildklier hormonen aan waardoor je fysiek ontregeld raakt. Je slaapt slecht, je raakt snel uitgedroogd en je voelt je minder energiek. Dit alles heeft een weerslag op je lichaam gehad en niet alleen je ogen.

Een gecombineerde aanpak

Wat ik je hier adviseer is geen kant en klare oplossing voor je probleem, maar ik ben van mening dat verschillende combinaties van behandelingen je kunnen helpen.

1. Tijd voor herstel. Je bent ziek geweest. Gun jezelf de tijd om te herstellen. Dit gebeurt niet overnacht. Door de medicatie zullen je hormonen in balans komen. Hierdoor zal je slaap en energie niveau weer herstellen.

2. Vocht en zout. Drink voldoende water en vermijd zout. Donkere kringen zijn tekenen van dehydratie. Zorg dat je voldoende drinkt 2-3 liter per dag en je zal zien dat je lichaam vanzelf reinigt.

3. Oogcrème met vitamine C + E. Door de enorme zwelling onder je ogen, tijdens je ziek zijn is de huid onder je ogen opgerekt. Gezien de huid onder je ogen 6x dunner is dan de rest van je lichaam, komt de elasticiteit niet meer snel terug. Je hebt waarschijnlijk al meerdere oogcrèmes geprobeerd, zo niet probeer oogcremes die vitamine C en E bevatten die de huid voedt en stevig maakt.

4. Voorzichting met fillers! Fillers onder de ogen zou ik in dit geval niet snel adviseren. Door de verslapping van de huid, heb je als het ware een leeg zakje. Als je het opvult met hyaluronzuur filler accentueer je meer de wallen en kan het juist erger maken.

5. Overweeg een onderooglidcorrectie. Wanneer de huid onder je ogen heel erg verslapt zijn en de elasticiteit niet meer terugkomt, is het een goede indicatie om een onderooglidcorrectie te doen. Tojdens deze ingreep verwijderen de overtollige huid en verstevigen we de onderlaag, waardoor de huid onder je ogen weer glad oogt. Echter ik zou je eerst graag willen zien, om te kijken of dit de juiste ingreep is voor jou.

Note: de vrouw op de hoofdfoto is niet de vrouw uit dit verhaal.

Lees ook