That's what friends are for!

07:12 - 04:19
luistertijd 07:12 - leestijd 04:19

Skyn Iceland Multi-Masking Kit geeft de winterhuid van Judith en Aesa weer glow

Afgelopen winter mocht ik voor BeautyJournaal de Skyn Iceland Winter Rehab Kit voor de droge huid testen. Als vervolg op mijn eerdere review mag ik deze winter de populaire Multi-Masking Kit testen, eveneens van Skyn Iceland. En what’s in a name… als de IJslandse winterhuid opknapt van dit product, dan zal dit toch ook zeker gelden voor de Hollandse. Laten we aan de slag gaan.

With a little help from a friend…

In de Skyn Iceland Multi-Masking Kit zit van elk masker twee stuks. En wat is er leuker om dan samen met goede vriendin Aesa de zaterdagochtend te starten onder het genot van een ontbijtje en een ontspannen masker?

Skyn Iceland

De Multi-Masking Kit bevat: 2 stuks Hydro Cool Firming Eye gel, 2 paar Hydro Cool Firming Face gels en 2 paar de Fresh Start Mask.

Shop hier online

 

Hydro Cool Firming Face & Eye gels

Aesa heeft snel last van een gevoelige huid onder haar ogen en bij de neus-lippenplooi. Deze pads beloven de huid te verstevigen, op te frissen en wallen en lijntjes te verminderen. De zaterdagochtend starten met een frisse uitstraling, klinkt iedereen toch goed in de oren?

Let’s go!

Het aanbrengen van de pads gaat gemakkelijk en ze blijven redelijk goed zitten. Bijkletsen zit er de komende tien minuten helaas niet in. Bij teveel beweging raken de pads rondom de mond los. Verplicht eventjes stil zijn en ontspannen dus.

Skyn Iceland

Skyn Iceland adviseert dit masker wekelijks te gebruiken voor het beste effect

Namelijk rimpelvervaging en een frisse oogopslag. De patches bevatten peptiden die zelfs de diepe groeven moeten voorzien van opvulling. Peptiden zijn ingrediënten die zorgen voor een vollere en stevigere huid. Echter moet ik kritisch zijn. Peptiden dringen niet gemakkelijk door de huid heen en je zult maanden een product met peptiden moeten gebruiken om resultaat te zien. Verwacht dus geen direct resultaat.

Shop hier online

 

Maken de Hydro Cool Firming Face & Eye gels de claim waar voor Aesa?

Aesa geeft aan dat de pads lekker fris voelen aan de huid. Na het verwijderen van de pads ziet haar huid er gehydrateerd uit, fijn! Om te kunnen testen of lijntjes van de neus-lippenplooi minder worden, zul je het masker wekelijks voor een langere periode moeten gebruiken. Aangezien wij maar één kit hebben ontvangen, kunnen we dat niet uitproberen.

Gemakkelijk en snel, zelfs geen water nodig!

Een groot voordeel van deze pads is dat het gebruik gemakkelijk en snel is. Je hebt geen water of wastafel nodig om het masker te verwijderen. We bedenken dat dit masker ideaal is voor in het vliegtuig tijdens een lange vlucht.

Aan de slag met het Fresh Start Mask

Zelf heb ik het 2-step Fresh Start Mask getest. Dit 2 fasen gelmasker bevat fruitzuren met blauwe klei, waardoor de huid licht gepeeld en ontgift wordt. De combinatie van de blauwe klei en de gel (stap 1 en 2) belooft samen een zuurstofrijk schuim te worden wat een doffe huid een frisse uitstraling gaat geven.

Skyn Iceland

Stap 1 bevat de wereldberoemde blauwe klei uit IJsland

Bij het aanbrengen van stap 1 voel ik direct een fris gevoel, alsof een frisse winterwind over je gezicht waait. Ik pak de ingrediëntenlijst en bespeur pepermuntolie. Há! Een ingrediënt waar niet elke huid tegen kan, omdat dit irritatie kan geven. Dit verklaart wel meteen de frisse geur van het masker.

Shop hier online

 

Stap 2 is een doorzichtige gel die ik over de blauwe klein aanbreng

Ik had verwacht dat het een geklieder zou zijn, maar dit is niet het geval! De klei en de gel blijven goed zitten, het druppelt niet en ik kan met een gerust hart koffie zetten voor Aesa en mij.

Skyn Iceland

De blauwe klei uit stap 1 werkt ontgiftend en reinigend, maar wat is het doel van stap 2?

De ingrediëntenlijst toont aan dat deze vol lactic acid (melkzuur), glycolic acid (fruitzuur), aloë vera en fruit extracten zit. Met name de lactic acid en glycolic acid zorgen voor de peelende werking van deze gel. Zij staan als tweede en derde ingrediënt op de INCI lijst, dus dat is mooi.

Het verwijderen gaat niet zo makkelijk als bij de pads van Aesa

Na 10 minuten was ik het masker van mijn gezicht. Dat gaat nog niet zo gemakkelijk, omdat het stevig blijft plakken. Ik maak gebruik van een washandje, wat het verwijderen een stuk gemakkelijker maakt. Later lees ik in de gebruiksaanwijzing dat Skyn Iceland het gebruik van een washandje ook adviseert.

Shop hier online

 

Mijn huid voelt ontzettend zacht en gehydrateerd

Het is de eerste paar minuten rood, wat vermoedelijk door de pepermuntolie komt. Dit trekt gauw weg. Tot slot smeer ik mijn gezicht in met de Face Oil van Skyn Iceland voor extra verzorging.

Een week later…

Een week na het testen van het Fresh Start Mask heb ik nogmaals dit verkoelende 2-step masker getest. Mijn huid blijft een aantal dagen heerlijk glad en ik ben ervan overtuigd dat de blauwe klei in combinatie met de zuren een goede combi is voor mijn van nature onzuivere huid.

Skyn Iceland

Zie je de glow na het gebruik van het masker?

Conclusie

Wat ik herken uit de eerder geteste producten van Skyn Iceland is dat deze maskers heerlijk fris ruiken en dit gevoel ook aan de huid geven. Wat dat betreft sluiten deze maskers perfect aan bij de producten die ik eerder van dit merk heb getest.

De gel pads voor voorhoofd, de gevoelige huid rond de ogen en de neus-lippenplooi zijn Aesa goed bevallen. Het gaf een fris gevoel aan haar huid. Tevens was de huid van Aeso na gebruik van de pads goed gehydrateerd.

Het Fresh Start Mask heeft de claim om de doffe huid op te frissen en te egaliseren voor mij waargemaakt. Mijn huid voelt glad aan. Zelfs rode vlekjes lijken minder zichtbaar. Door de glow die het masker achter laat, ziet mijn huid er extra fris en uitgerust uit. Een absolute aanrader deze Multi-Masking Kit van Skyn Iceland.

Shop hier online

 

Lees ook