Een salonwaardige peeling voor in je eigen badkamer

06:51 - 04:06
luistertijd 06:51 - leestijd 04:06

Corine test Dermalogica Rapid Reveal Peel: professionele thuispeeling

Bij het ouder worden verliest je huid haar natuurlijke stevigheid doordat de celdeling en de celvernieuwing steeds langzamer gaat. De combinatie van ophopende dode huidcellen aan het huidoppervlak, samen met de afname van collageen, resulteert in een doffe, grauwe en vermoeide uitstraling. Je huid is ‘kreukeliger’ en mist haar gezonde glow.

Tel daar nog eens de schade bij op die je huid oploopt door externe factoren, zoals pigmentvlekjes door de zon en lijntjes door luchtverontreiniging. En het moge duidelijk zijn dat je huid soms wel een boost kan gebruiken.

De schoonheidsspecialist als redder in nood

Uiteraard kan je een bezoek brengen aan de schoonheidsspecialist, als redder van de huid in nood. De tijd waarin de schoonheidsspecialist je uitsluitend verwent met heerlijke crèmes en ontspannende geuren ligt inmiddels ver achter ons. En dankzij krachtige behandelingen kan een bezoek aan de salon de doffe en ouder wordende huid een flinke opknapbeurt geven. Zo las je op BeautyJournaal eerder al over de effectieve en maatwerk professionele salonpeelings van Dermalogica.

Dermalogica

Professionele peeling sinds kort ook mogelijk in je eigen badkamer

Dit najaar lanceerde Dermalogica de eerste professionele peeling voor thuisgebruik. Voor wie geen tijd heeft voor een bezoek aan de salon. Of de voorkeur geeft aan het gemak en de privacy van de eigen badkamer.

Dermalogica Rapid Reveal Peel

De Rapid Reveal Peel van Dermalogica is een krachtige exfoliant voor thuisgebruik die snel resultaat geeft zonder hersteltijd. Deze lichte, maar zeer effectieve peeling geeft een kickstart aan je celvernieuwing en verwijdert de dode huidcellen die voor een doffe huid zorgen.

Practical beauty

Hoewel ik het heerlijk vind om me af en toe volledig over te geven aan de deskundige handen van de schoonheidsspecialiste en vooral ook even helemaal niets te kunnen of te moeten, ben ik groot voorstander van wat ik ‘practical beauty’ noem.

Mijn volle agenda laat het vaak niet toe uitgebreid te tijd te nemen voor een treatment. Salonwaardige producten die ik ‘even snel’ thuis kan gebruiken komen dan als geroepen. Ik test de Rapid Reveal Peel maar al te graag uit.

Eerst even een blik werpen op de key ingredients: zijn deze salonwaardig?

De Rapid Reveal Peel bevat een mix van fytoactieve Alpha Hydroxyzuren (AHA’s) en melkzuur. Deze mix verweekt de celbruggetjes tussen de dode huidcellen, waardoor dofmakende dode huidcellen loslaten. Ook stimuleert deze mix van zuren de celvernieuwing zonder de huid uit te drogen.

AHA en melkzuur zijn twee werkstoffen die je regelmatig aantreft in professionele salonpeelings. Da’s alvast een goed begin. Verder heeft Dermalogica de Rapid Reveal Peel verrijkt met:

Kortom: een mooie lijst met key ingredients voor een totaalaanpak van de huid, als je het mij vraagt.

Dermalogica Rapid Reveal Peel

Aan de slag met de Rapid Reveal Peel

In iedere verpakking zitten 10 tubes, ofwel 10 peelings van ieder 3 ml. Door de verpakking in kleine tubes, beschik je niet alleen altijd over kraakverse werkstoffen (eenmaal open gaat de tube meteen op), ook zijn de tubes handig om mee te nemen.

En over handig gesproken… de tubes zitten in een slimme bewaaretui, die je met een zuignap aan je badkamerspiegel kunt bevestigen. De losse tubes gaan op die manier niet aan de wandel in een overvolle lade van je badkamermeubel.

Dermalogica Rapid Reveal Peel

Je gebruikt de Rapid Reveal Peel bij voorkeur in de avond. In de ochtend kan ook, maar wees dan wel heel voorzichtig met blootstelling aan de zon. Gebruik hoe dan ook een SPF 30, wanneer je aan de slag gaat met peelings. AHA’s maken je huid gevoelig voor zonlicht.

Een tintelende warmtesensatie op mijn huid

De transparante fluïde textuur van de peeling voelt zacht aan op mijn huid. Bij het inmasseren merk ik dat mijn huid opwarmt, doordat de doorbloeding flink wordt gestimuleerd door de werkstoffen. Een tintelende warmtesensatie is het gevolg. En een rood koppie, alsof ik net een sprintje heb getrokken. Op de volgende foto kun je dit goed zien.

Dermalogica Rapid Reveal Peel

Deze sensatie is geen enkel moment pijnlijk of onprettig. Het is voor mij juist een teken dat de peeling zijn werk doet.

Na een ruime vijf minuten spoel ik de peeling af met koud water en dep ik mijn huid droog. Vanuit de spiegel wordt ik aangekeken door een gezicht met een stralende, frisse huid.

Dermalogica Rapid Reveal Peel

Met een mooie gezonde glow en een fijne huidstructuur. Ook fijne lijntjes zijn mooi afgevlakt. Ik ben blij met wat ik zie in de spiegel!

Sluit af met je normale verzorging

Na gebruik sluit ik af met een toner, serum en nachtverzorging. Bekijk ook het volgende filmpje met how-to van de Rapid Reveal Peel.

Kickstartfase voor (extra) snel resultaat

Wanneer je op zoek bent naar een snel resultaat kun je kiezen voor een ‘kickstartfase’. Je start dan gedurende 3 opeenvolgende dagen (elke 1 dag 1 tube) met het gebruik van Rapid Reveal Peel. Na de derde dag kun je dan overgaan op het gebruik van 1 tube per week.

Zelf heb ik de kickstartfase overgeslagen en heb 10 weken lang elke week 1 tube gebruikt.

Dermalogica Rapid Reveal Peel

Mijn eindoordeel

Ik ben aangenaam verrast door de Rapid Reveal Peel van Dermalogica. Het is een krachtige peeling, die je zonder risico en zonder downtime makkelijk kunt integreren in je gebruikelijke beauty routine thuis. Het is ook een mooie opmaat naar een professionele salonpeeling, voor als je je huid alvast wilt laten wennen aan peelings.

Vooral de goede doorbloeding met gezonde glow en de verfijnde huidstructuur zie ik als pluspunt van de Rapid Reveal Peel. Een goede doorbloeding impliceert dat alle processen in de huid worden geoptimaliseerd. Zelf merk ik dat vooral aan minder verstoppinkjes en pukkeltjes tijdens de 10 weken dat ik de peeling heb gebruikt. Ook lijkt de stevigheid van vooral mijn wangen ietwat toegenomen en de rimpeltjes rond mijn ogen afgenomen.

De volgende foto’s laten het resultaat zien (rechts) na een kuur van 10 weken, met iedere week één professionele thuispeeling.

Dermalogica Rapid Reveal Peel

Ik blijf de Rapid Reveal Peel dus zeker gebruiken om te kijken wat het product mijn huid nog meer gaat brengen. Een aanrader!

 

Lees ook