Sterk voor je haar, zacht voor je spaarpot

04:02 - 02:25
luistertijd 04:02 - leestijd 02:25

Favoriete budget haarlak van testers Mandy, Esther en Su

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat gelukkig niet op voor alle cosmetica, want ook in het budgetsegment zijn hele fijne producten te vinden. Eerder vertelden Patricia en Karmelita je al over hun favoriete budget haarverzorging voor kids; lees het artikel hier nogmaals. In dit artikel delen testers Mandy, Esther en hun favoriete budget haarlak met je.

Mandy: L’Oreal Paris Elnett Satin Hairspray

Ik heb zelf altijd de L’Oreal Paris Elnett Satin mini haarspray standaard in mijn handtas zitten voor een snelle touch up van mijn haar. Het blijft een geweldig product en mijn haar wordt er niet vet van, want ik borstel het ‘s avonds er gewoon weer uit. Wat ik een groot pluspunt vind!

Ik vind het belangrijk dat mijn haar er goed uit ziet en ik geen pluishaartjes heb. En als ik een staart naar achteren draag, dan wil ik dat mijn haar strak zit en strak blijft zitten. En daar helpt deze hairspray goed bij! ‘De lak onder de lakken,’ zeggen ze op de reclame. En dat is wat mij betreft absoluut terecht.

Budget haarlak L'Oreal Elnett

De kleine variant van 75ml kost €3,21 bij Haarcentrum. Om de prijs hoef je het dus zeker niet te laten.

Shop hier online

 

Esther van GentEsther: Wella Extra Strong Hairspray

Een favoriet budget haarproduct van mij is de Extra Strong Hairspray van Wella. Al heel wat jaren een veel gekocht product. Eigenlijk al vanaf mijn 15e, bedenk ik me nu ik dit schrijf. Dus ik mag oprecht spreken van een favoriet.

Het is een fijne haarlak die je haar goed op zijn plaats houdt zonder dat het gaat plakken. Je kamt het er ’s avonds weer heel gemakkelijk uit, dus wel zo fijn dat je het er niet uit hoeft te wassen.

Budget haarlak Wella

Het grappige is dat ik na al die jaren nu pas ontdek dat de haarlak mijn haar ook tegen UV-straling beschermt. Is dat even mooi meegenomen.

Shop hier online

 

Su: Syoss Style Hairspray Fiberflex Shine

Persoonlijk vind ik het stik irritant dat mijn haren pieken. Het geeft dan zo’n statische haarlook. Omdat mijn haar donker is, is het vinden van een goede haarspray die geen resten achterlaat niet zo makkelijk. In het verleden ben ik vaak geswitcht van haarlak, omdat het toch niet was wat ik van verwacht had.

Budget haarlak Syoss

Bij verschillende hairsprays bleven er toch resten achter na het borstelen. En bij mijn donkere haren zag het er dan net uit of ik roos had. Of het product was niet sterk genoeg om mijn piekharen in model te houden.

Nu ben ik al enige tijd heel erg tevreden over Syoss Style Hairspray Fiberflex Shine. Ik hoef maar minimaal te sprayen om mijn haren in model te krijgen. Het plakt niet en is heel makkelijk om uit te borstelen. En bovenal waar ik erg blij mee ben: het laat geen sporen na.

Daarnaast is het product zo sterk dat mijn haren in de krul houdt. En ik kan je vertellen met Aziatisch steil haar is dat niet echt heel makkelijk. Ook bij mijn dochter van 4 jaar houdt het piek/pluishaar goed in bedwang. Ondanks haar bewegelijke springen, dansen en ravotten zit haar haar aan het einde van de dag nog piccobello in model!

Shop hier online

 

Haarcentrum

 

 

Lees ook