Voor tere hoofdhuidjes en tegen prikkende oogjes

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Favoriete budget haarverzorging voor kids van Karmelita en Patricia

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat gelukkig niet op voor alle cosmetica, want ook in het budgetsegment zijn hele fijne producten te vinden. In dit artikel delen testers Karmelita en Patricia hun favoriete budget haarverzorging voor kids met je.

Karmelita: Lavera Gloss & Bounce

Voor de verzorging van mijn dochtertje (inmiddels 8 jaar) heb ik vanaf dat zij baby is altijd de producten van Lavera Baby & Kinder gebruikt. Ik ben namelijk heel voorzichtig met haar huid en haar, en wil bepaalde ingrediënten vermijden om latere problemen te voorkomen, zoals allergieën.

Karmelita en dochtertje

Jong geleerd is oud gedaan… Karmelita en haar dochtertje tijdens een presentatie bij Wella Professionals.

Haar prachtige dikke haar had altijd wekelijks genoeg aan een shampoo…

Maar inmiddels is haar haar wat stugger geworden en is een conditioner noodzakelijk geworden, omdat het doorkammen niet meer zo makkelijk gaat. Ik ging dus op zoek naar een conditioner zonder agressieve stoffen.

Wanneer je op de ingrediënten wilt letten, is een conditioner voor kinderen best lastig te vinden, zeker in de goedkopere prijsklasse. Gelukkig stelde Lavera mij opnieuw niet teleur en dus schafte ik snel de Lavera Gloss & Bounce Conditioner aan via het Haarcentrum, een website waar je terecht kunt voor fijne haarverzorgingsproducten in de goedkopere prijsklasse.

SHOP HIER ONLINE

 

Lavera Gloss and BounceIngrediënten onder de loep

Wanneer ik de ingrediënten onder de loep neem, zijn ze allemaal van natuurlijke aard, wat zeker voor een kind juist zo belangrijk is. Ik heb wel één minpunt ontdekt en dat is het gebruik van Limonene, Linalool, Geraniol, Citral. Allen natuurlijke etherische oliën, maar ze staan toch ook op de lijst van allergenen. Voor de volledigheid lijkt het me goed dit wel te vermelden.

In dit geval is het minder zorgelijk, omdat je een conditioner meestal niet op de hoofdhuid aanbrengt, maar juist in de haren ver van de hoofdhuid. Ben je echter gewend om een conditioner ook dichtbij de hoofdhuid aan te brengen en ben je allergisch ofwel gevoelig voor deze stoffen, dan is het verstandiger om niet voor deze conditioner kiezen.

Makkelijker doorkambaar

De voornaamste reden voor het gebruik van deze conditioner is dat het de haren van mijn dochtertje een stuk makkelijker doorkambaar maakt.

budget haarverzorging makkelijk doorkambaar

Daarnaast hoop ik natuurlijk dat het wat minder droog zal worden op termijn. Overige claims van het product (zoals dat het fijn, dof en futloos haar intensief verzorgt) kan ik niet beoordelen, omdat het haar van mijn dochter alles behalve fijn, dof en futloos is.

SHOP HIER ONLINE

 

Heerlijk zoete geur, perfect voor meisjes

De conditioner ruikt wat zoetig, maar voor kinderen en zeker voor meisjes vind ik dat helemaal niet erg. De zoete geur neemt af na het uitspoelen en is dan nog maar subtiel aanwezig. Het had best iets langer mogen blijven hangen; heerlijk om als moeder je neus in de geurende haren van je dochtertje te steken. Maar wanneer je deze conditioner als volwassene gebruikt, is het juist wel prettig dat de geur afneemt.

budget haarverzorging dochter

Deze dikke romige conditioner maakt het haar dus absoluut doorkambaar. Zelfs met een fijne kam kom ik er nu makkelijk doorheen. Een absolute aanrader en dat voor een fijne prijs.

SHOP HIER ONLINE

 

Patricia: Andrélon milde shampoo voor kinderen

Andrélon shampoo voor kinderen is de absolute favoriet van mijn dochtertjes van 2 en 5. De prinsessen shampoo ruikt heerlijk zoet naar aardbei en vermindert klitten uit het haar en geeft een gezonde glans. Als afwisseling koos mijn jongste dochter de laatste keer voor de piratenshampoo. Deze is eigenlijk voor jongens, maar hey… een stoere meid mag deze ook vast wel gebruiken.

Bij uitstek geschikt voor tere hoofdhuidjes

De piratenshampoo ruikt lekker fris naar watermeloen en maakt de haartjes sterker en wast bijvoorbeeld haargel gemakkelijker uit. De shampoos zijn pH huidneutraal en tasten zo de pH waarde van deze tere huidjes niet aan.

Andrélon kindershampoo budget haarverzorging

Maar het aller, aller belangrijkste is dan toch wel dat de shampoos niet prikken in de oogjes. Of je nu een mooie prinses bent of een stoere piraat!

SHOP HIER ONLINE

 

Op zoek naar meer budget haarverzorging en -styling?

Neem dan eens een kijkje in de webshop van Haarcentrum.

Haarcentrum budget haarverzorging

Lees ook