Perfect voor het opfrissen van je oogcontour!

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

Judith test Vichy Liftactiv Hyaluron Oogpatches

Heerlijk vind ik het. Oogpatches die je na een zware nacht, of juist om het weekend goed te beginnen, aanbrengt zodat je er weer met een frisse blik (letterlijk) tegenaan kunt.

Ik heb de onlangs gelanceerde hyaluron oogpatches van Vichy getest die je onder de ogen aan kunt brengen. Of op de plooi van de neus naar de mondhoek. Vichy belooft vermindering van kraaienpootjes en een gehydrateerde oogcontour.

Vichy Liftactiv Hyaluron Oogpatches

De patches (één paar, dus 2 stuks) komen in een sjiek doosje, verpakt in een folie.

Vichy Liftactiv Hyaluron Oogpatches

Shop hier online

 

160 micro-kegeltjes gevuld met 100% gehydroliseerd hyaluronzuur

De oogpatches bevatten 160 micro-kegeltjes met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen eiwit dat vocht aantrekt en de huid verstevigt. Het komt voor in ons eigen bindweefsel en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en stevig blijft. Als we ouder worden, wordt de huid slapper door afbraak van elastine en afname van collageen en hyaluronzuur.

Vichy Liftactiv Hyaluron Oogpatches

Plumping effect

Hyaluronzuur als ingrediënt in huidverzorgingsproducten bindt zich met water in de huid, waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Het molecuul van hyaluronzuur kan tot wel 40x groter worden in water. Hierdoor ontstaat een plumping effect van de huid en worden fijne lijntjes minder zichtbaar. Niet gek dus dat hyaluronzuur populair is in anti-huidverouderingsproducten.

Gehydroliseerd hyaluronzuur

Vichy heeft niet zomaar hyaluronzuur toegevoegd aan de oogpatches. Het gaat hier om de gehydrolyieerde variant. De ingrediëntenlijst toont dat hydrolized hyaluronic acid ook het enige (!) ingrediënt is van dit product. Eén ingrediënt… dat kom je toch haast nooit tegen?

Shop hier online

 

Ik ben in de literatuur gedoken om uit te pluizen wat “hydrolized” precies betekent

Gehydroliseerd wil zeggen dat door een chemisch proces moleculen gereduceerd zijn tot een lager moleculair gewicht. Door dit gereduceerd moleculair gewicht kan hyaluronzuur zich beter hechten aan de huid en heeft daardoor een groter effect. Vichy heeft dat dus verwerkt in de micro-kegeltjes. De volgende afbeelding geeft dit schematisch weer.

Vichy Liftactiv Hyaluron Oogpatches

Spijkerbedje voor je onderoogleden

De patches komen droog uit de verpakking. Wat meteen opvalt zijn de kleine, vrij scherpe kegeltjes op de patches. Op mijn onderoogleden voelen ze aan als kleine naaldjes, als een spijkerbedje voor je ogen. De strips kleven stevig aan de huid en blijven uitstekend zitten.

Mooi terwijl je slaapt. Of thuiswerkt.

Het is de bedoeling dat de patches de hele nacht blijven zitten. Ik kies er voor om de patches in de ochtend aan te brengen tijdens een thuiswerk dag. Niemand die mij ziet, behalve de pakjes bezorger.

Shop hier online

 

Vichy Hyaluronzuur Oogpatches

Kort nadat ik de patches heb aangebracht, verdwijnt het prikkerige gevoel van de kegeltjes. Alsof deze versmelten met mijn huid. De patches zelf voelen soepel en zacht, maar wel stevig aan.

Vichy Liftactiv Hyaluron Oogpatches

Voor het gebruik van de oogpatches (linkeroog).

 

Vichy Liftactiv Hyaluron Oogpatches

Na het gebruik van de oogpatches (linkeroog).

 

Vichy Hyaluron Oogpatches

Voor het gebruik van de oogpatches (rechteroog).

Vichy Hyaluronzuur Oogpatches

Vooral op deze foto kan je goed zien dat de lijntjes minder zijn, daar waar de oogpatch heeft gezeten.

Conclusie

De oogpatches blijven urenlang stevig op de huid kleven, zonder dat de randjes loslaten. Het “spijkerbed” effect vindt ik een ontspannen gevoel geven. Origineel bedacht van Vichy. Het effect van hyaluronzuur en de patches is duidelijk zichtbaar op de huid en houdt ongeveer zo’n dag aan. Daarna is het tijd voor een nieuwe patch.

Shop hier online

 

Ik vind het jammer dat er maar één paar patches in het doosje zit. Er hadden er best drie paar in mogen zitten wat mij betreft. Zeker ook, omdat het niet echt een duurzame verpakking is voor twee kleine patches.

Geen permanente oplossing voor rimpels

Hyaluronzuur is een mooi ingrediënt in skin care, maar verwacht niet dat je fijne lijntjes permanent zullen verdwijnen. Daar zijn dan invasieve behandelingen voor ontwikkeld, zoals een filler, al dan niet met hyaluronzuur.

Lees ook