Dit is volledig sweat-, water- en sportproof!

15:17 - 09:10
luistertijd 15:17 - leestijd 09:10

Fit zijn is een trend waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen. Iedereen lijkt wel aan het sporten geslagen. Op Instagram zie je steeds meer fitgirls voorbij komen die er stuk voor stuk fantastisch uitzien.

Make-up voor fitgirls

Hoewel er voorheen duidelijk werd benadrukt dat sporten met make-up op slecht voor je huid is, worden er tegenwoordig steeds meer sportproof collecties uitgebracht.

Zo lanceerde Pupa Milano onlangs de Pupa Sport Addicted collectie. Dit is een volledige make-up collectie waarbij je make-up zelfs na het intensief sporten gewoon nog prachtig zit! Ik ben benieuwd.

Pupa Sport Addicted make-up collectie

De collectie bestaat uit drie verschillende kleuren concealers, poeders en lippenbalsems, vier kleuren oogpotlood, een setting spray en een waterproof mascara.

Shop de collectie hier online

 

Hoe sweatproof is het…

Alle producten uit de collectie zouden volledig sportproof moeten zijn. Dit houdt in dat de producten bestand zijn tegen zowel water als zweet.

Aangezien het op het moment van schrijven 36 graden is in Nederland leek het mij een prima gelegenheid om deze make-up te testen zonder daadwerkelijk te hoeven sporten.

Sport Addicted Concealer

Pupa Sport Addicted Concealer

De Pupa Sport Addicted Concealer heeft een lichte textuur waardoor deze op natuurlijke wijze samensmelt met de huid en hierdoor dus ook comfortabel aan zou moeten voelen.

Hoge dekking

De concealer heeft een hoge dekking, waardoor je al je oneffenheden kunt camoufleren. Het resultaat zou een frisse oogopslag moeten zijn, zelfs na het sporten. De concealer is verkrijgbaar in drie verschillende tinten. Ik gebruik de lichtste kleur.

Shop de collectie hier online

 

Pupa Sport Addicted Concealer aangebracht

 

Ik heb de concealer aangebracht onder mijn ogen, op de brug van mijn neus, op mijn voorhoofd en op alle oneffenheden. Geloof het of niet, maar dit is toch echt de lichtste kleur.

Wel goed blenden

Ik schrik hier best van aangezien de concealer veel te donker is voor mijn huidskleur en hij ook een behoorlijk warme ondertoon heeft. Concealer hoort juist bepaalde gedeeltes van het gezicht op te helderen. Laat ik het product maar eens goed de huid in blenden, hopelijk valt het dan mee.

Oké, eenmaal in de huid geblend valt het wel mee, zoals je op de volgende foto kunt zien.

Pupa Sport Addicted Concealer geblend

 

De concealer past echt precies bij mijn huidskleur!

Voor nu is dat prima omdat ik geen foundation draag. Normaal heb ik liever een concealer die net wat lichter is dan mijn foundation/teint. De concealer is inderdaad mooi dekkend en blendt ook heel soepel in de huid.

Shop de collectie hier online

 

Trekt wel in de lijntjes

Wel merk ik dat het product in de lijntjes onder mijn ogen trekt. Ik hoop dit met het volgende product op te kunnen lossen.

Sport Addicted Powder

Pupa Sport Addicted Powder

 

De Pupa Sport Addicted Powder is een gezichtspoeder met een fluweelzachte textuur. De poeder zou een egaal en comfortabel resultaat moeten geven met een natuurlijk dekkende finish.

Door de speciale formule is de poeder bestand tegen transpiratie en vocht waardoor hij ideaal is voor het sporten. Deze poeder is verkrijgbaar in drie tinten. Ik gebruik wederom de lichtste kleur.

Shop de collectie hier online

 

Pupa Sport Addicted Powder aangebracht

 

Natuurlijke finish

Op de foto hierboven heeft de poeder inderdaad een natuurlijke finish. Je kunt mijn oneffenheden nog zien zitten, maar over het algemeen is het wel een egaal geheel. In het echt zie ik wel degelijk een flinke poederlaag op mijn gezicht zitten, terwijl ik niet het idee heb dat ik teveel poeder heb gebruikt.

Het poeder haalt de concealer mooi op

Bij de concealer schrok ik in eerste instantie van de donkere kleur, maar dit poeder maakt het geheel toch een stuk weer beter. Helaas worden de lijntjes onder mijn ogen nog steeds benadrukt, de producten trekken hier beide in. Ik denk dat de poeder qua kleur wel een prima match is voor mijn teint!

Shop de collectie hier online

 

Sport Addicted Liner

Pupa Sport Addicted Liner

Pupa Sport Addicted Liner swatches

 

Intens gepigmenteerd

De Pupa Sport Addicted Liner komt in vier verschillende kleuren, waarvan ik er drie heb mogen testen. Zoals je op de swatches kunt zien, is de liner intens gepigmenteerd.

De textuur van de potloden is ook erg zacht, waardoor het aanbrengen comfortabel aanvoelt. Je kunt ervoor kiezen om de potloden in je waterlijn aan te brengen, of als eyeliner op de wimperrand. Ik heb beide gedaan.

Shop de collectie hier online

 

Pupa Sport Addicted Liner aangebracht

Pupa Sport Addicted Liner aangebracht

 

Energy Blue en Dynamic Brown

Ik heb de aqua blauwe kleur genaamd Energy Blue aangebracht op mijn waterrand. Het pigment is bij de eerste aanraking al fantastisch en het potlood voelt heerlijk creamy aan. Je hoeft dus niet super veel druk te zetten om dit resultaat te bereiken.

Dynamic Brown is de bruine kleur die ik op de tweede foto heb aangebracht als eyeliner. Ik moet zeggen dat dit niet heel soepel ging, maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn eigen skills. Doordat de punt redelijk dik is, lukte het me niet om in een keer een strakke lijn te zetten. De pigmentatie is daarentegen wel weer fantastisch en van de textuur ben ik al helemaal fan.

Shop de collectie hier online

 

Sport Addicted Mascara

De Pupa Sport Addicted Mascara is een waterproof mascara die in het speciaal geschikt is voor een intensieve work-out. Het borsteltje heeft twee verschillende zijden; een zachte kortere kant die zorgt voor volume en een volle langere kant die de wimpers mooi separeert.

Volgens het merk kun je de mascara in meerdere laagjes aanbrengen zonder dat er klontjes ontstaan.

Pupa Sport Addicted Mascara aangebracht

Wauw, wat een lengte geeft deze mascara mee aan mijn wimpers!

Ik heb nu twee laagjes van de mascara aangebracht en heb inderdaad geen last van klontjes of spinnenpoten. Het borsteltje separeert mijn wimpers mooi en geeft ze echt een volume boost. Daarnaast houdt hij gedurende de dag de krul er goed in en zakken mijn wimpers niet naar beneden. Ik ben onder de indruk, zeker omdat ik dit resultaat normaal pas bij gebruik van twee verschillende mascara’s bereik en ik er nu dus maar eentje nodig heb!

Shop de collectie hier online

 

Sport Addicted Balm

Pupa Sport Addicted Balm

Pupa Sport Addicted Balm swatches

De Pupa Sport Addicted Balm is een lippenbalsem met een lichte of transparante kleur. Deze collectie bevat drie lippenbalsems waarvan één volledig transparant is en twee een mooie roze/rode tint hebben.

Zoals je op de swatches kunt zien, zijn de twee rechter kleuren nog behoorlijk gepigmenteerd voor lippenbalsem begrippen. De Sport Addicted Balm bevat SPF15 waardoor je lippen niet alleen heerlijk verzorgd worden, maar ook nog eens de nodige bescherming krijgt.

Shop de collectie hier online

 

Pupa Sport Addicted Balm aangebracht

 

Hierboven zie je de producten op mijn lippen. Op de eerste foto zie je Pure Vanilla, dit is een glanzende transparante lippenbalsem. De tweede kleur is Nude Rose, een zachtroze nude kleur.

Op de swatches was deze overigens beter gepigmenteerd dan op mijn lippen maar de kleur blijft erg mooi. De laatste kleur heet Burgundy en deze heeft een roodachtige tint. Deze lippenbalsem is het meest opvallend van alle kleurtjes.

Shop de collectie hier online

 

Creamy en comfortabel

De getinte lippenbalsems brengen heel egaal aan en zijn totaal niet vlekkerig. Alle drie de kleuren voelen heel creamy aan en laten een heerlijk zacht en comfortabel gevoel achter gedurende de dag. Natuurlijk moet je ze wel weer bijwerken na het eten of drinken, maar dat is altijd zo met lippenbalsems. Daarnaast hebben ze alle drie een mooie glanzende finish. Ik vind ze stuk voor stuk fijn!

Shop de collectie hier online

 

Sport Addicted Make-Up Fixer

 

Het laatste product binnen deze collectie is de Pupa Sport Addicted Make-Up Fixer. Dit is een setting-spray op waterbasis die ervoor zorgt dat je make-up de hele dag blijft zitten.

Het kleine formaat is ook nog eens ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld de sportschool voor een frisse touch-up. Je look wordt met deze spray beschermd tegen hitte en transpiratie!

Hele fijne nevelmist

Ik heb het product over mijn make-up heen gebruikt en moet zeggen dat ik er vrij weinig van voel. De mist is zo enorm licht dat je haast niet voelt of je nu daadwerkelijk iets gesprayd hebt of niet.

Aan de ene kant vind ik dat erg fijn aangezien sommige setting-sprays grote druppels achterlaten op het gezicht die vervolgens binnen no-time opdrogen, waardoor er dus vlekken ontstaan. Maar met deze spray is het een groot vraagteken of er überhaupt iets van het product op mijn gezicht terecht is gekomen. Dat zal de praktijk moeten uitwijzen…

Shop de collectie hier online

 

 

Dian’s eindoordeel

Ik ben erg tevreden over de producten uit de Pupa Sport Addicted collectie. Je kunt wel degelijk zeggen dat deze collectie echt water- en zweetproof is.

Ondanks het warme weer van afgelopen nazomer heeft mijn make-up de hele dag goed gehouden. En ook sporten gaat zonder problemen. Aan het einde van de dag merkte ik wel dat met name rond mijn T-zone de concealer en poeder wat begon te vervagen. Voor de rest heb ik het niet hoeven bijwerken. Da’s een absoluut pluspunt!

De lippenbalsems hydrateren mijn lippen intens, maar moeten natuurlijk wel meerdere malen worden bijgewerkt. De oogpotloden zijn zeker waterproof, want zelfs de blauwe kleur in mijn waterlijn is niet vervaagd.

De mascara is absoluut mijn favoriet en over de setting-spray heb ik nog steeds geen duidelijke mening. Ik denk dat hij zijn werk wel goed heeft gedaan, aangezien mijn make-up er nog prima op zit! Well done, Pupa.

Shop de collectie hier online

 

Lees ook