Carmex, Ecodenta, Rituals, Sans Soucis, A/N/G Cosmetics, Paula's Choice...

10:22 - 06:13
luistertijd 10:22 - leestijd 06:13

BeautyJournaal testpanel favorieten september 2018

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat zie je duidelijk terug aan de testpanel favorieten van september. Van verzorgende lippenbalsems tot hydraterende oogsheets.

Judith: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

De zomer is zo goed als voorbij en dat betekent dat het peeling seizoen weer is begonnen. Als huidtherapeut adviseer ik de huid eerst voor te bereiden op een peeling. Sinds kort, op aanraden van een Paula’s Choice expert, gebruik ik Skin Perfecting 2% BHA Liquid. Een exfoliant die dode huidcellen verwijdert, geschikt voor de huid met mee-eters, puistjes, roodheid en grove poriën.

Het ingrediënt salicylzuur (2%) is werkzaam op de talgklieren en gaat ontstekingen tegen. Tevens merk ik dat het ook erg goed blijkt te werken tegen PIH (Post Inflammatoire Hyperpigmentatie). Dat is pigment, een donkere verkleuring, dat zich ontwikkelt na een ontsteking van de huid, zoals bij een puistje.

Bouw het gebruik van deze exfoliant rustig op, want je huid moet er wel even aan wennen. Let op dat je huid gevoeliger wordt voor zonlicht, dus gebruik daarnaast altijd een crème met zonbeschermende factor voor overdag.

Shop hier online

 

Patricia: Rituals Goij berry fragrance sticks

Als ik ergens blij van word, dan is dat het in mijn huis lekker ruikt, want dat geeft direct toch een goede sfeer. De Goij Berry geurstokjes zijn al een hele tijd mijn favoriet, zelfs nu de herfst eraan komt gaat mijn voorkeur toch uit naar een frisse sprankelende geur in huis.

Goij besjes geven een positieve mindset, daarom worden ze in China ook wel “smiley berries” genoemd. De geur die de stokjes afgeven, is te omschrijven als een groot boeket rozen, gezoet met de bladeren van zwarte bessen.

Deze luxe serie van Rituals belooft tot wel 5 maanden geurplezier, en uit ervaring kan ik je vertellen: waarschijnlijk wel iets langer.

Shop hier online

 

Dian: Carmex Pomegranate Lippenbalsem

Deze maand ben ik weer volop van start gegaan met het smeren van lippenbalsem. Eerder kon je op BeautyJournaal al lezen over het ontstaan van een lipbalsemverslaving. Nu de herfst goed op gang is gekomen en de temperaturen steeds verder aan het dalen zijn, merk ik dat ik standaard een lippenbalsem in mijn tas moet hebben. Om mijn lippen goed te hydrateren en om eventuele scheurtjes te voorkomen, gebruik ik de Carmex Pomegranate Lippenbalsem.

Deze lippenbalsem heeft een heerlijke granaatappelgeur en hydrateert, verzacht en verlicht mijn lippen intensief. Deze balsem laat een lichte tinteling achter nadat je hem royaal hebt aangebracht over de lippen. Ik vind dit persoonlijk heel fijn, omdat ik op deze manier het gevoel heb dat hij ook daadwerkelijk iets doet voor mijn lippen. Het creëert een soort van plumping effect, zonder dat het merk dit claimt te doen. Ik kan in ieder geval niet meer zonder mijn Carmex en ben ervan overtuigd dat mijn lippen de koude maanden gaan overleven!

Shop hier online

 

Karmelita: Controlled Chaos Curl Crème

Deze maand wil ik je graag over mijn nieuwste ontdekking vertellen. Inmiddels gebruik ik het al enige tijd en kan ik zeggen dat dit product op mijn vaste boodschappenlijst staat.

Het is een crème voor krullen, dus niet een leave-in conditioner, wat tot nu toe altijd mijn voorkeur heeft gehad. Het product lijkt een beetje op een leave-in, maar is dat absoluut niet omdat het een echt styling product is. Je gebruikt er aanzienlijk minder van dan welk ander styling product dan ook.

Verdelen is even wennen, maar het geeft je haar hele mooie krullen. Het ruikt lekker, niet overheersend, maakt je haar zijdezacht én de krullen blijven de hele dag goed zitten! Wat je ook doet, of je het haar nu stylet (op nat haar) en in een staart doet en uren later het elastiekje er uit haalt of gewoon met je gestylde, droge haar net iets te lang tegen een bioscoopstoel aanleunt… de krullen blijven. Dat is echt nieuw voor mij, omdat een krul er met de minst geringe weerstand er altijd makkelijk uitgaat. Het lijkt wel een krul-memory-crème.

Heb je nou droog haar, dan is het raadzaam er ook de moisturizer van Controlled Chaos bij te gebruiken. En wil je echt de complete lijn, dan is er ook nog een shampoo.

Shop hier online

 

 

Lydia: A/N/G Cosmetics The Lift Up Eye Treatment

Deze pure collageen oogsheets worden geactiveerd door vloeistof met hyaluronzuur. Deze oogsheets zijn een echte collageenboost en zijn hét middel tegen vermoeide ogen, werken rustgevend en verjongen de huid. Zo worden fijne lijntjes en droogterimpeltjes razendsnel verminderd. De oogsheets met instant resultaat maken daarnaast niet alleen je huid direct mooier, maar geven ook je humeur een geweldige boost. Het mag er dan even ietwat vreemd uitzien, het resultaat is ronduit indrukwekkend.

Je knijpt in de verpakking en dan schiet de collageenvloeistof in de oogpads. Maak voorzichtig open en breng aan onder je ogen. Het restje vloeistof dat in de verpakking blijft zitten, smeer ik meestal op mijn bovenlip. Ideaal na een slechte nachtrust, huilbui, stress. Maar ook om regelmatig te gebruiken en de conditie van de huid onder je ogen te verbeteren.

Als ik het gebruik zien mijn huid en mijn ogen er meer ontspannen uit. Leuke bijkomstigheid is dat de spanning rond mijn ogen ook weg is. Het werkt echt rustgevend. Ik waarschuw je… het is verslavend fijn….

Shop hier online

 

Esther: Sans Soucis After Sun Repair Mask

Als je nu naar buiten kijkt, dan begrijp ik dat je niet als eerste aan een After Sun product denkt als maandfavoriet. Echter was het wel mijn favoriet in september. Ik was namelijk een weekje naar de zon en zodoende ontdekte ik dit heel fijne product. Het After Sun Repair Mask van Sans Soucis op basis van thermaal water uit Baden-Baden.

Het is een verkoelend SOS-masker voor direct herstel na het zonnen. Het is een gelmasker dat de huid kalmeert en hydrateert en dat slechts in 15 minuten. Je huid voelt lekker fris en heerlijk zacht.  Je kunt het daarom ook heel goed gebruiken na een dag skiën in de winterzon of tijdens een zonvakantie in deze maanden.

Shop hier online

 

Monique: Penhaligon’s Empressa Hair & Body Mist

Ik had hem nog geen twee dagen in huis of mijn dochter had hem al geconfisqueerd. Een 14-jarige houdt niet van sterk parfum, maar dit….hier smult ze van. Het is licht van geur en heerlijk om je haar mee te parfumeren, en dat vinden meisjes met lang haar zalig! En mama geniet ervan om hem na het douchen over haar lichaamshuid te vernevelen en met haar lief het bed in te stappen.

Denk perzik, cassis, dauwbraam, roos, neroli, geranium, kardemom, roze peper, zwarte peper, en voila….de heerlijk, all time classic Empressa is daar, nu in een bodyspray variant. Het is verrukkelijk, echt. Een hele zachte, friszoete geur, chic.

En het gevoel is zelfs nog lekkerder, zijdezacht op je huid, er zitten echt zachtmakende stoffen in (siliconen in combinatie met plantenolien uit arganpitten, jojobazaden, amandelpitten) en mijn dochter geniet ervan dat haar haar de heerlijke dag zo heerlijk ruikt. Een must-have, en anders op je wish-list voor de feestdagen! Niet geschikt voor gevoelige huid en haar dat snel vet wordt.

Shop hier online

 

Corine: Ecodenta zwarte vegan tandpasta voor wittere tanden

Je tanden bleken met houtskoolpoeder is – vooral in Amerika – populair. Houtskool absorbeert bacteriën en tandplak, en maakt de

tanden zo geleidelijk witter, zonder dat dit schadelijk is. Ook ik zwichtte onlangs voor deze trend en kocht een potje van dit zwarte poeder. Het resultaat: veel geknoei, een zwarte wasbak en vooral niet kunnen wennen aan het poetsen met een poeder in plaats van een pasta.

Kort daarna ontdekte ik dat het biologisch tandpastamerk Ecodenta een Extra Black Whitening tandpasta in het assortiment heeft. Naast dat tanden op natuurlijke manier witter worden door de houtskool die erin is verwerkt, verwijdert de tandpasta bacteriën en tandplak, is het product volledig vegan en bevat het geen fluoride. Die tandpasta moest er dus meteen komen, al was het alleen al om het super leuke filmpje:

Ecodenta Extra Black Whitening heeft een frisse mintsmaak. Je proeft geen houtskool, zoals dat bij de poeders wel het geval is. En… nog fijner… het schuimt als een gewone tandpasta. Bij het aanbrengen van de tandpasta op je borstel is het product gitzwart, tijdens het poetsen wordt het lichtgrijs. Het schuim dat je uitspuugt na een poetsbeurt, laat dan ook geen hardnekkige vlakken na in je wasbak.

Mijn tanden lijken geleidelijk witter te worden door het gebruik van Ecodenta, dus ik blijf vooral nog even doorpoetsen.

Ecodenta store finder

 

 

Lees ook