Een toverformule voor beschadigd haar

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Esther test Davines Liquid Spell haarserum voor futloos haar

Heel nieuwsgierig werd ik toen ik een prachtig zwart mysterieus doosje binnenkreeg van Davines. Zeker toen ik de volgende tekst tegenkwam bij het uitpakken: “als een magische vloeistof verandert Liquid Spell van vorm en onthult het zijn kwaliteiten.”

Na het lezen hiervan was ik helemaal niet meer te houden om dit toverspulletje voor mijn haar te gaan proberen. Spell is namelijk het Engelse woord voor toverformule en dat belooft wat!

Davines, nog niet eerder van gehoord..

Davines is een Italiaans bedrijf, opgericht in 1983 door de familie Bollati, als onderzoekslaboratorium dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige skin- en haircare producten voor bekende cosmeticabedrijven wereldwijd.

Shop hier online met korting

 

Het merk Davines is echter pas in 1993 opgericht om cosmetische haarproducten te ontwikkelen voor de professionele kappersmarkt. Het design, ontwikkelen van de formules en productie vindt allemaal plaats binnen de eigen fabriek in Parma.

Ontwikkeld vanuit intuïtie

Bij Davines wordt ieder product ontwikkeld vanuit intuïtie en met ambachtelijk vakmanschap geproduceerd, echter wel met de meest geavanceerde cosmetische technologie. Er wordt alleen gewerkt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong, met milieuvriendelijke energie en verpakkingen. Davines heeft dan ook het zogenaamde B-Corp certificaat, waarvan het doel het maximaliseren van een positief effect op het milieu en maatschappij is door middel van innovatieve oplossingen. Zie het als een energielabel voor je huis, maar dan voor een bedrijf.

Liquid Spell… Wat is het?

De volledige naam van het product is Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid, een rijk en geconcentreerd product speciaal ontwikkeld voor fijn haar dat door stress en dagelijkse routine dof en futloos is geworden. Het is een vloeibare substantie die door een no-gas dispenser een luchtige mousse wordt. Een paar pompjes zou genoeg moeten zijn om direct een gezondere, zachtere en vitalere uitstraling van het haar te krijgen, zonder het haar te verzwaren.

Shop andere producten van Davines ook hier

 

De formule bestaat uit een concentraat van aminozuren en een ‘geheime’ molecule die door warmte wordt geactiveerd. Door deze exclusieve molecule is Liquid Spell in staat om schade door hitte van bijvoorbeeld föhn of stijltang te voorkomen.

De toegevoegde aminozuren zijn vergelijkbaar met die in je eigen haarstructuur en herstellen futloos, beschadigd haar. Verder bevat de Liquid Spell geen parabenen of siliconen.

Hoe te gebruiken?

Liquid Spell kan gebruikt worden in combinatie met je eigen haarproducten, echter wilde het product op zichzelf testen. Dat is de enige manier om de invloeden van andere producten uit te kunnen sluiten en een objectief oordeel te vellen.

Ik breng ongeveer 3-4 pompjes aan op handdoek droog haar, van haaraanzet tot in de punten. Liquid Spell ruikt heerlijk fris, balsemachtig.

Het schuim verdeelt heel gemakkelijk. Het verdwijnt vrijwel bij het eerste contact met mijn haar en hecht zich aan de haarvezel. Ik voel meteen dat het ‘body’ geeft aan mijn haar. Daarna kam ik mijn haar goed door en droog en style ik mijn haar zoals ik gewend ben.

Shop andere producten van Davines ook hier

 

Wat vind ik van deze magische vloeistof?

Eerlijk is eerlijk… mijn haar is superzacht en glanst prachtig, meteen al na de eerste keer gebruik. Eigenlijk is mijn haar té zacht. Zeker omdat ik geen andere stylingproducten heb gebruikt, zakt mijn coupe helemaal in na het stylen.

Dus de keer daarop heb ik Liquid Spell gebruikt in combinatie met mijn gewone stylingproducten en dat ging prima. Mijn haar glanst echt heel mooi!

De toverformule heeft zijn werk gedaan. Ik blijf Liquid Spell zeker gebruiken, als aanvulling op mijn stylingproducten.

Shop hier online met korting

 

Lees ook