Fijn haar Geteste producten Haar Natuurlijk 100% Stylen Stylingtools

Getest Davines Volume Creator Texturizing Wood Powder

Inge van de Scheur
Geschreven door Inge van de Scheur

Met kokosnoot en bamboe

Een half uur föhnen is bij mij zeker noodzakelijk om een beetje volume in mijn haar krijgen. Om te voorkomen dat dit volume na een half uur alweer uitgezakt is, gebruik ik altijd een volumepoeder.
Ik heb al verschillende merken gebruikt en vorige week kreeg ik van de redactie van BeautyJournaal de vraag of ik de Your Hair Assistant Volume Creator Texturizing Wood Powder van Davines wilde testen. Als volume poeder grootgebruiker zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen.

Your Hair Assistant

Het Volume Creator Texturizing Wood Powder komt uit de nieuwe ‘Your Hair Assistant’ lijn die ontworpen is door Angelo Seminara, de artistic director van Davines.
De producten uit de Your Hair Assistant lijn zijn geformuleerd om “persoonlijke inspiratie te ondersteunen en bieden de beste prestatie in elke fase van de creatie van een look: van voorbereiding tot styling en de finishing touch,” aldus Davines. Dat belooft wat, ik ben benieuwd.

Shop online met korting

 

De lijn bevat zeven producten die corresponderen met de verschillende stappen van het creëren van dé perfecte en volumineuze look. Van een ‘prep shampoo’ tot een ‘blowdry primer’. En natuurlijk dit volumepoeder.

Davines VerpakkingElegant en vrouwelijk

De uitstraling van de gehele lijn is vrouwelijk en verpakt in elegant zwart en roze met een glanzende finish. Het schijnt dat Angelo Seminara zijn inspiratie ontleent aan de natuurlijke schoonheid van de vrouw, die altijd aanwezig is in zijn collecties. Ondanks deze elegantie zijn de verpakkingen vervaardigd van materialen die het milieu niet schaden. Davines noemt dit ‘Zero Impact’.

Iets over de ingrediënten

Het Volume Creator Texturizing Wood Powder geeft textuur aan het haar en bovendien een mat effect. Dit komt door de 100% natuurlijke formule, die voor 50% bestaat uit kokosnootpoeder en voor 50% uit bamboepoeder. Deze beide poeders hebben (vet-)absorberende eigenschappen -vergelijkbaar met een droogshampoo – en maken het haar bovendien stugger, waardoor het zijn volume makkelijker behoudt. De formule is vrij van parabenen en bevat geen geurstof.

Shop online met korting

 

Mijn eerste indruk

De verpakking ziet er inderdaad erg mooi en luxe uit. Echt een cadeautje om uit te pakken!
In het roze doosje zit de Volume Creator Texturizing Wood Powder, de Volume Creator Brush en een gebruiksaanwijzing. 
De kwast is speciaal ontworpen om de Volume Creator aan te brengen en kan onbeperkt opnieuw gevuld worden met de Volume Creator.

Davines Kwast VullenAan de slag

Na wat gepriegel zit het volumepoeder in de kwast en kan ik aan de slag! Nu de kwast even op zijn kop houden en schudden om het poeder door de kwastharen naar buiten te laten komen.

Er komt best weinig poeder uit en ik moet daarom vaak schudden om de poeder bovenin de kwast te krijgen, maar… ik merk wel dat er hierdoor niet teveel volumepoeder op de aanzet van mijn haar terechtkomt, waardoor mijn haar niet mega stug wordt. Dat heb ik met mijn huidige volumepoeder wel, daarbij schiet ik nog regelmatig uit. Dat zal met deze kwast van Davines niet zo snel gebeuren.

Tip! Je kunt het poeder verdelen over de gehele haaraanzet of alleen op de plek waar je volume wenst. Breng je het aan op de haarlengtes en punten dan geef je meer textuur aan je gehele kapsel. Wanneer je je haar daarna invlecht of opsteekt, zal het resultaat langer mooi blijven.

Het resultaat

Het resultaat is precies wat ik verwacht van een volumepoeder. Mijn haar lijkt voller en steviger, en blijft langer in model zitten. Ik kan alleen niet zeggen dat de applicatie met de kwast beter of handiger is dan mijn huidige volumepoeder zonder kwast. Doordat de kwast zo zuinig doseert, ben ik langer bezig en het effect is nagenoeg hetzelfde.

Shop online met korting

 

Davines Inge Voor en Na

De verpakking en het verhaal achter het merk vind ik wel erg origineel en de kwast staat bovendien erg mooi op mijn kaptafel, dat dan weer wel!

Shop online met korting

 

Meer weten over Fijn haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal
  • Pluspunten
  • 100% natuurlijk en vrij van parabenen
  • Geeft een mooi volume aan mijn haar; doet wat het belooft
  • Elegante verpakking
  • Minpunten
  • Onhandige applicatie; er komt weinig poeder uit de kwast
  • Doordat de kwast niet echt meerwaarde heeft, is het product relatief duur (je betaalt ook voor de kwast)

Over deze schrijver

Inge van de Scheur

Inge van de Scheur

Inge is trainster voor het make-upmerk Jane Iredale bij Helene V.
Inge: “ Vrouwen laten zien en leren hoe zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn is geweldig."

Naast haar werk houdt Inge zich ook in het dagelijks leven veel met beauty bezig. Ze volgt veel beauty bloggers en vloggers, experimenteert graag met haar haar en nagels, en is altijd nieuwsgierig naar nieuwe hypes rondom beauty.
Inge: “Ik heb in het verleden lang getwijfeld tussen de opleiding voor schoonheidsverzorging en de opleiding voor journalistiek. Daarom vind ik het nu extra leuk om tester te zijn voor BeautyJournaal en onafhankelijke en kritische reviews te mogen schrijven. Daar komen mijn beide passies bij elkaar!”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.