Toptips van de beste kleurspecialist van de wereld: Josh Wood!

06:34 - 03:56
luistertijd 06:34 - leestijd 03:56

Mooie, zachte, natuurlijke krullen: wie wil dat niet? De stylisten van Josh Wood Colour, een van de beste kleurspecialisten uit Engeland,  geven hier drie verschillende methodes voor drie prachtige kapsels. Stap voor stap uitgelegd, zodat jij voortaan ook makkelijk met je krultang, warmtetang, styler, give it a name, kan werken!

Eerste methode: zachte, losse golven

Als je aan je droomkapsel denkt dan zullen dat hoogstwaarschijnlijk zachte, losse, natuurlijke golven zijn, van dat haar waarmee je er moeiteloos uitziet als een Griekse godin. Maar helaas, het mag er dan moeiteloos uitzien, in werkelijkheid is het heel moeilijk om dit kapsel precies goed te krijgen – en te houden. Als de krullen ook maar iets te strak zijn, zie je er uit alsof je naar een verjaardagsfeest in 1985 gaat en als je dit kapsel niet goed beschermt zijn na een paar druppels regen alle golven alweer verdwenen, nog voor je een paraplu kunt pakken.

Kat De Rozario, stylist bij Josh Wood Colour, raadt aan om een klassieke krultang van 26 millimeter te gebruiken: “Een grotere kan ook maar dan worden de krullen wel erg groot en los. Ik adviseer echt de kleinere, zeker als je haar hooguit schouderlang is.” Ze adviseert om gebruik te maken van de textuur van je haar, om een zo natuurlijk mogelijk affect te krijgen. “Pak hier en daar een lok om je haar snel en makkelijk in dit model te krijgen, of verdeel je haar in secties om al haren helemaal te krullen. Werk altijd vanaf de punten, nooit vanaf de hoofdhuid.

Stap voor stap:

 

Tweede methode:  glamoureus golvend

Dit zijn de glanzende, luxueuze golven die je op de rode loper en de catwalk ziet. Ze zijn glad en gedefinieerd, maar ook weer niet zo krullend als een ouderwetse permanent. Het geheim is om je iedere lok de draaien terwijl je hem krult, door dat draaien krijg je een gedefinieerd golvend resultaat en geen pijpenkrullen.

Noemie Renvoize, stylist bij Josh Wood Colour, adviseert om een fijne krultang te gebruik, ongeacht de lengte van je haar. Als je haar lang en dik is ben je wellicht geneigd om een grovere krultang te gebruiken om sneller klaar te zijn, maar dan krijg je losse in plaats van gedefinieerde krullen en ze zullen ook sneller uitzakken.

Stap voor stap:

 

Methode drie: geföhnde golven

Dit is het kleine zusjes van de eerste methode. Het ziet er nog natuurlijker uit en omdat je geen krultang gebruikt is de kans op beschadigd haar minimaal. Geföhnde golven zijn minder uitgesproken dan golven die je met een krultang maakt, maar ze blijven veel langer zitten. Dit is dus een uitstekende methode als je wilt dat je golven een paar dagen mooi blijven.

Stylist Mason adviseert om je föhn altijd op de hoogste en heetste stand te zetten en te combineren met een medium ronde borstel. Hij adviseert een varkensharen borstel, die zorgt voor meer frictie en geeft je een betere krul. Mason gebruikt zelf altijd een medium borstel voor dit kapsel. Met een kleine borstel worden de krullen te strak en als je een grote borstel gebruikt is het eindresultaat te slordig.

Stap voor stap:

 

Shop hier meteen bijpassende producten van deze Engelse topkapper!

 

 

Lees ook