Prachtige elegante parfums en luxe mannen skincare

03:11 - 01:54
luistertijd 03:11 - leestijd 01:54

Persmeetings van de cosmeticaketen Skins Cosmetics zijn altijd een feestje, niet alleen omdat er weer nieuwe producten van hun topmerken getoond worden, maar omdat ook vrijwel altijd de founders van die topmerken in het nichesegment aanwezig zijn. Zo krijgt een merk meteen een heel persoonlijke beleving.

Elle K en The Grey

Afgelopen week was ik onder de indruk van de ontmoetingen met een van de lievelingen uit het geurontwikkelingsbedrijf Givaudan – Sonia Constant, die als parfumeur nu haar eigen lijn ontwikkeld had: Elle K, en de Nederlander Gregor Jaspers die na een staat van dienst bij luxe cosmetichahuizen een pure huidverzorgingslijn voor mannen wilde opzetten, en dat werd The Grey.

Opgeleid door beroemde neuzen

Sonia heeft fantastische leraren gehad als beroemde parfumeurs Dominique Ropion, Francis Kurkdjian, Oliver Pescheux en ze ontwikkelde parfums voor Guerlain, Lanvin, Narciso Rodriguez, Tom Ford, Burberry. En nu is daar het verhaal van Elle K…

Globetrottende vrouwen

Elle K is een denkbeeldige wereldreizigster, een vrouw die uit diverse daadwerkelijk ooit bestaande stoere vrouwen is opbouwd als personage. Die landen bezoekt, zich laat inspireren, op avontuur gaat, haar zintuigen volzuigt met nieuwe ervaringen. Rauw, puur, ongedefinieerd.

Een serie geuren

Deze fantasie heeft geleid tot een serie parfums vernoemd naar steden in de mooiste van gebieden van de wereld, van Europa tot ver in de uithoeken van Azie.

Zo elegant

Geuren die elk een heel eigen karakter hebben, en hoe droog en knisperend soms ook, afgewisseld met lichte zoetheid en frisse ondertonen, het is altijd ELEGANT, en dat maakt haar parfumlijn voor mij echt heel erg mooi.

Mijn favoriet? Pluie sur Ha Long. Een fris-licht zoetig parfum, met hints van waterbloemen, groenige neroli, zachte magnolia, en een tikje zest van bessen, op een bedje van musk en witte mos.

Gregor: skincare voor mannen niet voedend genoeg

Net zo inspirerend is het self-made verhaal van Gregor Jaspers die zeer verlangde naar een verzorgingslijn voor mannen die wat meer voeding bood dan hij tot nu toe kon vinden. Naar zijn idee zijn veel mannenhuidproducten te droog, waardoor de huid weer sneller trekkerig wordt dan hem lief is.

Uitstekend geformuleerd

Hij ontdekte dat vrouwenproducten veel meer voedingsstoffen bevatten, maar qua uiterlijk en geur weer minder aansprekelijk zijn. Omdat hij altijd al door vrienden Grey werd genoemd als een liefkozende afleiding van van zijn voornaam, wist hij al snel dat dat de naam voor zijn compacte maar zeer goed geformuleerde skincare lijn moest worden.

Boordevol antioxidanten, peptiden….

Ontwikkeld op Nederlandse bodem, met de internationale blik op trends en klinisch bewezen werkzame stoffen, heeft Gregor een hele mooi lijn neergezet in prachtige lucht- en lichtdichte verpakkingen waardoor conservering overbodig is geworden.

Tegen oxidatieve stress

Cleansers, creme voor dag + nacht, een serum, boordevol werkzame stoffen die de huid beschermen tegen oxidatieve schade, en een flinke pot met supplementen om het mannenvel ook van binnenuit goed te beschermen. Just love it, go get it!

Lees ook