Matte formules die het licht vangen

06:16 - 03:46
luistertijd 06:16 - leestijd 03:46

Make-up inspiratie: Apotheosis, Le Mat de Chanel najaarslook

In de negen make-up collecties die ze tot nu toe voor Chanel creëerde, verkende Lucia Pica rijke thema’s als kleur en verfijning. Deze keer zet ze in de najaarscollectie juist de textuur van de producten in de spotlights. De najaarscollectie Apotheosis, Le Mat de Chanel, die de kracht en visuele intensiteit van matte oppervlakken benadrukt, bestaat uit een selectie uiteenlopende tinten.

SHOP HIER ONLINE

Harmonie tussen de innerlijke en uiterlijke wereld

Dit kleurenpalet symboliseert de harmonie tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld van de vrouw. Warme herfstkleuren die de contouren van het gezicht op intense wijze definiëren, in combinatie met ontroerende tonaliteiten die net als aquarellen of als rijke olieverfschilderijen in laagjes over elkaar heen kunnen worden aangebracht.

Matte formules die het licht vangen

De matte tinten uit deze najaarscollectie van Chanel voelen fluweelzacht aan en zijn aangenaam om te dragen. De volle textuur van de formules, die het licht lijken te vangen, blijft ook nadat ze met de huid versmelten. Zacht en toch gedurfd. De Chanel vrouw ontwikkelt zich moeiteloos in de moderne wereld door resoluut zichzelf te blijven.

SHOP HIER ONLINE

Schoonheid begint op het moment dat je beslist jezelf te zijn.

Gabrielle Chanel

 

Lucia Pica over Apotheosis, Le Mat de Chanel

“Vertrekken van zo’n abstract concept als ‘mat’, deed me onmiddellijk denken aan de vrouw die deze collectie zou dragen en aan de gedachten en de gevoelens die ze daarbij zou hebben”, legt Lucia Pica uit. “Ik stel me haar voor als zelfverzekerd, gesofisticeerd en elegant, intellectueel maar tegelijkertijd stoutmoedig. Ze aanvaardt volledig wie ze is. Dat is het soort vrouwen waar ik van houd!”

Alle collecties van de hand van Lucia Pica zijn gebaseerd op dualiteit. Haar strategie, het combineren van producten met tegengestelde visuele effecten, is erop gericht om het gezicht diepte, emotie en een moderne noot te bezorgen.

SHOP HIER ONLINE

Een nieuw idee van mat

In Apotheosis, Le Mat de Chanel komt een nieuw idee van mat tot uitdrukking aan de hand van doorschijnende finishes en rijke texturen die de huid voeden in plaats van maskeren. Een weelderig palet van warme tinten, kleurrijke tonaliteiten en felle rode kleuren; allemaal nuances die nog intenser worden dankzij de texturen die het licht vangen.

Meer kleur in herfst en winter

“Wanneer er buiten minder licht is, hebben we meer kleur nodig op ons gezicht”, legt Lucia uit. “Als de winter eraan komt, wordt de huid bleker. Dat is het moment om voor een intensere make-uplook te kiezen.”

Ook het klassieke Chanel oogschaduwdoosje krijgt een nieuw jasje

De finishing touch van deze opvallende en eigentijdse collectie is de nieuwe versie van het klassieke zwarte Chanel oogschaduwdoosje. Dit krijgt net als de oogschaduw die het bevat een elegante matte toets.

Ogen: krachtig met een fluweelzachte finish

Omdat ze zich concentreerde op de textuur, vroeg Lucia Pica zich af hoe pigmenten in de schilderkunst worden gebruikt om specifieke emoties op te roepen. In Apotheosis, Le Mat de Chanel weerspiegelen de rijke taupetinten, de diepe bruine nuances, de heldere lilakleuren en de intense blauwtonen van het palet LES 4 OMBRES een gevoel van kracht, terwijl hun fluweelzachte finish erg aan aquarellen doet denken.

SHOP HIER ONLINE

“We zien uiteraard warme, diepe tinten terug, die kenmerkend zijn voor een najaarscollectie, maar ze worden gecombineerd met zandkleuren, intense lilatinten en krachtige blauwtonen. Een beetje zoals punten die opvallend naar voren komen in een mooi landschap dat je in de verte ziet liggen,” aldus Lucia.

Het zwart, beige en staalgrijze blauw van de STYLOS OMBRE ET CONTOUR zorgen op hun beurt ook voor meer diepte. De romige formule van deze oogpotloden bezorgt de ogen duidelijk een levendigere blik. Dit maakt ze ideaal om de oogcontour te benadrukken.

SHOP HIER ONLINE

Lippen: ultramat en toch natuurlijk

Lucia: “In het najaar mogen de gelaatstrekken op een meer uitgesproken manier worden geaccentueerd. Intense gekleurde, ultramatte lippen zien er dan heel natuurlijk uit.”

In LE ROUGE CRAYON DE COULEUR MAT ontmoeten de praktische kant van een lippenpotlood en het glamouraspect van een lippenstift elkaar. Deze uitschuifbare jumbo lippenpotloden zijn verkrijgbaar in zes nieuwe levendige tinten. Die lijken nog intenser door de crèmetextuur die het licht vangt en in één beweging over de lippen glijdt.

Liever een lichtere dekking? De vloeibare textuur van ROUGE ALLURE INK bedekt de lippen dit najaar met een helder lilaroze laagje.

SHOP HIER ONLINE

Teint: zachte lila nuances

De passie van Lucia Pica voor tegenstellingen komt tot uiting in de stralende, niet-poederige teint van de najaarscollectie, die in contrast staat met de ultramatte ogen en mond. Lucia: “Wat make-up betreft, houd ik van contrasten. Looks die de vele facetten van een vrouw uitdrukken. De combinatie van matte kleuren en een stralende teint geven het gezicht dimensie.”

De zachte lila nuance van JOUES CONTRASTE valt verrassend uit de toom in een najaarscollectie met een overheersend donker kleurenpalet. De kleur van de blush doet denken aan de natuurlijke blos die emoties op je wangen toveren, terwijl de ogen en lippen juist worden gesublimeerd door een meer uitgesproken en geraffineerde najaarslook.

SHOP HIER ONLINE

Nagels: een matte finish, hoe kan het ook anders

De najaarscollectie Apotheosis, Le Mat de Chanel bevat twee nieuwe matte tinten LE VERNIS voor de nagels. Een raadselachtig gewaagd rood en een rijk bordeauxrood, stralen glamour uit.

SHOP HIER ONLINE

Aan de slag

In het volgende filmpje laat Chanel je zien hoe je met deze schitterende collectie een matte najaarslook maakt:

Meer make-up inspiratie voor het najaar?

Bekijk de nieuwe collectie van Lancome x Proenza Schoeler.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook