Grafisch, gepigmenteerd… voor power vrouwen

05:30 - 03:18
luistertijd 05:30 - leestijd 03:18

Make-up inspiratie: Lancôme x Proenza Schouler najaarscollectie

Het wordt een traditie: elk jaar geeft Lancôme carte blanche aan een grote modenaam om een collectie samen te stellen. In 2018 is het de beurt aan Proenza Schouler.

Het iconische hedendaagse modemerk Proenza Schouler werd in 2002 opgericht door de Amerikaanse designers Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Het duo groeide uit tot een van de meest talentrijke van hun generatie en slaagt er dit jaar in om Lancômes unieke visie op schoonheid weer te geven.

Empowerment voor de vrouw

Beide huizen delen eenzelfde visie op vrouwelijkheid, creativiteit en vrijheid. Met als rode draad een vanzelfsprekende portie empowerment voor de vrouw. Net als de Lancômevrouw is die van Proenza Schouler een hedendaagse, veelzijdige, flexibele persoonlijkheid. Ze eigent zich make-up en mode op haar manier toe, zonder voorgekauwde regels te volgen, zodat ze zich beter en zelfverzekerder kan uitdrukken. Ze kiest voor contrasten, tussen luxe en dagelijks, tussen vertrouwd en buitengewoon.

“Uitgesproken, grafisch, gepigmenteerd”

Met deze woorden omschrijven Jack McCollough en Lazaro Hernandez hun collectie voor Lancôme. Hun inspiratie halen ze, naar eigen zeggen, uit “kleur in al zijn kracht en rijkdom. We hadden zin in sterke nuances en gedurfde routines die verwijzen naar de minimalistische kunst. We zochten het vooral in het werk van schilders die kleur op een eigenzinnige manier benaderen, zoals Ellsworth Kelly en Carmen Herrera.”

SHOP ONLINE

Hommage aan Lancôme

Jack McCollough en Lazaro Hernandez brachten in de eerste plaats een hommage aan Lancôme door het historische embleem, de roos, een kunstzinnig tintje te geven. In de nieuwe versie en in nieuwe kleuren – fuchsia, oranje en felblauw – werd de roos bijna een abstracte bloem. En via deze focus op de nieuwe versie van de roos ontstonden ook de verpakkingen van de collectie.

Matte texturen en picturale effecten

De collectie kenmerkt zich door extra matte texturen voor grafische vlakken en pigmentpotloden met picturale effecten. Net als in de Proenza Schouler-modecollecties is elke tint een stijlstatement dat vrouwen aanspoort om op te vallen, hun eigenheid te bevestigen.

Chroma Eye Palette

De tinten met crèmige poedertextuur geven de oogleden matte en rijke kleuren die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden tot bijvoorbeeld een eigen versie van een smokey eye of een ultramodern kleurvlak.

SHOP ONLINE

Het Cold Chroma palette (hierboven) bevat koele tinten samengesteld uit nude, bloembladroze, marron glacé, nachtblauw en leigrijs. Warm Chroma (hieronder) bevat warme tinten met de nuances bourgogne, koper, poederroze, goudbruin en diepblauw.

SHOP ONLINE

Cushion Highlighter Chroma

Deze subtiel geïriseerde cushion-highlighter creëert in enkele seconden de perfecte herfstglow. En dit dankzij een vederlichte textuur die een mooie no makeup makeup-resultaat geeft.

SHOP ONLINE

L’Absolu Rouge Chroma

Proenza Schouler brengt een eigen versie in vier kleuren van de wereldbefaamde lipstick van Lancôme: twee opake, fluwelige tinten – een gewaagd oranje en een al even gedurfd karmijnrood – en twee stralende sheer tinten – een helder bourgogne en een minimalistisch nude. De kleuren zijn doordrongen van het radicale kantje dat ook in de modecollecties van het merk terug te vinden is.

Lip Kajal Duo Chroma

Aan de ene kant een kohl die dienst doet als lipcontourpotlood en extra matte lipstick. Aan de andere kant een gesatineerde, oplichtende gloss.

SHOP ONLINE

De vier tinten – rood, oranje, bruin en roze – en beide texturen kunnen in laagjes worden aangebracht en geven een grafisch resultaat.

Ombre Hypnôse Kajal Chroma

Met zijn opake en crèmige textuur kan Ombre Hypnôse Kajal Chroma als eyeliner en als kohlpotlood gebruikt worden. Maar het is ook een perfecte oogschaduw om een smokey eye te creëren. Ombre Hypnôse Kajal Chroma komt in vier tijdloze, intense en diepe tinten: zwart, grijs, kastanjebruin en petroleumblauw.

SHOP ONLINE

Le Vernis

In lijn met het veelzijdige karakter van deze collectie zijn de vier nagellaktinten geschikt voor elke look. Het kleurenpalette bevat hiervoor zowel een soft nude en een hibiscusroze, als een stormgrijs en een cappuccinobruin.

Get The Look(s)

Inspiratie nodig voor een mooie najaarslook met de producten uit deze schitterende collectie? No problem… we selecteerden twee mooie looks voor je.

Look 1: Zachte New Yorkse ombré

Dankzij de opvallende tinten van de collectie Lancôme x Proenza Schouler krijgt je smokey eye voortaan de gloed van de ondergaande zon. Op het ooglid breng je de warme tinten (koper, bourgogne, poederroze) van het Chroma Eye Palette Warm Chroma. De aanzet van de onderste en bovenste wimpers wordt aangezet met een streepje Ombre Hypnôse Kajal Mineral Brown. Verhelder je teint ten slotte met enkele toetsen van de Cushion Highlighter Chroma Glow.

SHOP ONLINE

Look 2: Grafische mond

Gebruik de blauwe en grijze tinten van het Chroma Eye Palette Cold Chroma voor een moderne variant op de smokey eye, geaccentueerd met een lijntje Ombre Hypnôse Kajal Cubic Blue.

Op je lippen breng je de intens karmijnrode lak Lip Kajal Bold Red aan en een streepje Lip Kajal Pure Brown. Samen geven ze een geraffineerd grafisch resultaat.

SHOP ONLINE

 

Lees ook